IMG 3548 640x480 e1494322905313 - Het allermooiste Moederdagcadeau ooit!

Morgen is het Moederdag, een hele speciale dag. Misschien niet altijd geweest ondanks dat ikzelf ook een liefhebbende moeder heb, maar de kracht achter deze dag begreep ik pas toen ik zelf moeder werd. Ik waardeerde niet alleen mijn eigen moeder meer, maar het werd een dag die ook voor mij bedoeld is. Ik ben een mama, Fos zijn mama. Dat is het mooiste cadeau ooit. Als tweede? Het cadeau dat ik onlangs kreeg!

IMG 3455 e1493580966612 - Het allermooiste Moederdagcadeau ooit!

Twee weken geleden mocht ik hem ophalen bij Gait Rigter in Zwolle, mijn droom op twee wielen. Ik liep de winkel binnen en daar stond ‘ie dan, de Cortina Mamafiets E-Roots, die ik kreeg van Cortina zelf voor Moederdag. In zijn donkere pracht en praal stond hij te wachten tot ik hem ging gebruiken. Niet alleen voor mijzelf zodat mijn eigen leven net even wat makkelijker zou worden, maar ook zodat ik met Fos de wereld kan verkennen. Samen, hij en ik.

De afgelopen weken heb ik op vólle toeren genoten van deze fiets, wat een geweldig ding! Het was natuurlijk al 15 jaar geleden sinds de laatste keer dat ik fietste en dat heb ik geweten, wat was het spannend! Ik heb dan ook eerst even een aantal rondjes zelf gefietst om even nogmaals bekend te worden met deze activiteit. Want fietsen verleer je wellicht niet maar ik zwabberde wel eventjes rond, haha. Gelukkig pakte ik het snel weer op en zoefde over de weg.

IMG 3578 1 - Het allermooiste Moederdagcadeau ooit!

De fiets zelf is natuurlijk ook wennen omdat hij elektrisch is. Hij is zwaarder dan een gewone fiets én hij is natuurlijk veel lichter met fietsen zelf. Tevens is hij veel sneller natuurlijk! Hij is wel afgesteld op maximaal 25 km per uur en dat is maar goed ook, want dat is echt al heel snel. Ik heb een accu op de fiets van 400 kmh, de tweede ‘grootte’ die je kan aanschaffen voor bij de fiets. Je start met de standaard accu van 300 kmh en je hebt ook nog een stapje groter en dat is de 500 khm. Ik heb de accu van 400 kmh gekozen omdat ik dacht dat ik vrij veel ondersteuning nodig te hebben tijdens het fietsen (en dan gaat de batterij sneller leeg). Uiteindelijk blijkt dit heel erg mee te vallen want zelfs bij een heuveltje staat hij niet voluit, zo krachtig is de fiets gewoon al.

Het is dus even bepalen hoe sterk je hem afgesteld moet hebben tijdens het fietsen. Maar het makkelijke is dat het display vlakbij je linkerhand zit en je heel snel hem zachter of krachtiger kan zetten. Ga ik door een tunnel? Versnelling naar 5 en de stand een paar trapjes omhoog. Ben ik bovenaan de tunnel? Versnelling naar 3 en weer een aantal stapjes lager, en dat doe je zonder er over na te denken. Je maakt dus de roterende bewegingen en elke kleine trap geeft de fiets al een boost en je schiet daarmee al vooruit. Dit is dus even aanpassen met wat je gewend bent waarschijnlijk, hij pakt elke beweging heel snel op.

IMG 3581 640x480 - Het allermooiste Moederdagcadeau ooit!

Opladen gaat heel makkelijk, je klikt de accu in je eigen huiskamer in het stopcontact, want je kan hem er heel gemakkelijk afhalen. De accu zelf is lichtgewicht. Of je laat de accu gewoon in je fiets zitten en je stopt hem in je schuur of berging in het stopcontact. Het computertje geeft aan hoe snel je rijdt, hoeveel kilometers je na je tochtje heb afgelegd, hoeveel je in totaal hebt afgelegd en hoe vol je oplader zit. Je doet trouwens úren met de accu; ik heb hem pas na twee weken een keertje in de oplader gestoken (toen had ik nog 40% over zelfs), en ik heb bijna 50 km gefietst met gemiddelde ondersteuning. En jongens, ik zeg nogmaals; ik heb 50 km gefietst. Ik! Dromen komen uit.

Het is zóveel makkelijker om een elektrische fiets te hebben, wat een opluchting is dat zeg! Ik ben niet buiten adem, ik kan een uur fietsen zonder überhaupt na te hoeven denken over de afstand en ik heb mij toch plezier op dit ding. Maar je pakt de fiets wel gewoon zo, net zoals je nu je gewone fiets zou pakken. Je hoeft alleen minder moeite te doen tijdens het fietsen zelf, je hoeft niet hijgend en gesloopt bij de gastouder aan te komen. Toch wel prettig of niet? Boris vindt van wel althans, die heeft zelf onlangs een nieuwe fiets gekregen maar hij pakt toch ook wel graag de mijne, haha.

IMG 3573 640x480 - Het allermooiste Moederdagcadeau ooit!

Fos zijn bolletje tussen mijn armen, heerlijk babbelend, wijzend en kirrend. Rammend op de fietsbel (sorry mede weggebruikers..), zijn nek verdraaiend om naar mij te kunnen kijken, hikkend van plezier. Dit is een genot, een zaligheid om mee te maken.

Ja, mijn knieën moesten even wennen aan deze beweging en nee, de eerste dag vonden zij dat niet zo leuk. Dat hoeft ook niet, er mag even gewend worden. Onderhand merk ik amper in mijn knieën dat ik last heb na het fietsen, ik hoef namelijk geen druk op het pedaal te zetten om flink vooruit te komen. De fiets is een must-have voor mij vanwege evidente redenen maar ja, ik kan deze fiets aan íedere fietsgebruiker aanraden. Zálig ding!

Je hebt deze Cortina Mamafiets E-Roots trouwens ook in het wit, dat is ook echt een pareltje!

Ik ben wel op zoek naar een kleine fietshelm voor Fos, eentje die goed rond zijn kleine koppie past. Hebben jullie aanraders?

Fijne Moederdag alvast morgen! Wij gaan heerlijk een rondje fietsen.

Liefs,

Elise Joanne

Het staat in de tekst maar voor de duidelijkheid; de fiets heb ik gekregen van Cortina.