IMG 5120 3024x4032 - 7 x de leukste parken om te bezoeken deze zomer, voor de kleintjes

Heb je alles al gepland voor deze vakantie? Reizen jullie af naar een ander land of blijf je thuis? Er is ook hier in Nederland genoeg te doen, ons kikkerlandje bezit prachtige pret- en vakantieparken, dierentuinen en en boerderijen om met je (jonge) kinderen veel plezier te hebben. Vandaag onze favorieten!

Safaripark Beekse Bergen moet echt op dit lijstje, want deze ‘dierentuin’ heeft ons hart gestolen. Wij zijn er met de auto doorheen gereden, op echte safari en hebben een deel van het park bewandeld. Het is zó groot dat je er bijna meerdere dagen voor nodig hebt. Wij hebben maar de helft gezien in een hele dag. Beide kinderen zijn dol op dieren en dit was absoluut een van de leukste dierenparken waar wij zijn geweest. Of je nou lopend, met de auto of zelfs met de boot door het park heen gaat, alles kan. Er is enorm veel te zien en te beleven.

IMG 5471 3024x4032 - 7 x de leukste parken om te bezoeken deze zomer, voor de kleintjes

Mocht je in de omgeving van Beekse Bergen nog een leuk vakantiepark zoeken om in te vertoeven, dan kan ik je absoluut Vakantiepark Dierenbos aanraden. Wij waren een paar weken geleden hier een weekend en het was echt genieten. Nog geen vakantie geboekt? Zin in een paar daagjes slapen op Hollandse bodem? Dan is dit een optie om te bekijken. Je hebt rond het park super veel activiteiten, voor jong en oud (dat zie je niet vaak, dat er echt genoeg is voor alle leeftijdklasse). Je kan helpen de tientallen herten, schapen, geiten en kippen te voeren of lekker binnen bowlen en zwemmen. Er is ook een buitenzwembad en allerlei verschillende huisjes naar keuze. Wij zaten in een houten huisje met hottub maar de villa’s die nieuw op het park zijn spraken mij ook wel aan. Je kan er goed eten en het is een fijne uitvalsbasis voor veel (dieren)parken in de buurt zoals Beekse Bergen.

IMG 1639 3024x4032 - 7 x de leukste parken om te bezoeken deze zomer, voor de kleintjes

De de Vreugdehoeve hier in Zwolle, een favoriet. Ik schreef er al eerder over na een eerste kennismaking en nu zijn wij er bijna elk weekend wel te vinden. Een grote boerderij waar je kinderen binnen en buiten goed kunnen spelen, je kan er heerlijk eten én kan je schaapjes bekijken in het schapentheater. In het voorjaar kan je de lammetjes geboren zien worden. Tevens zijn er cavia’s aan de zijkant van het restaurant. Een gemoedelijke fijne plek om even neer te strijken na een mooie fietstocht.

IMG 1264 3024x3780 - 7 x de leukste parken om te bezoeken deze zomer, voor de kleintjes

Naar een attractiepark met kleintjes vind ik niet altijd even handig. In heel veel attracties mogen ze niet en zo’n park is gewoon te spannend en te groot voor veel jonge kinderen zoals Fos. Attractiepark Slagharen is wel een hele goeie. Het is een kleiner park en echt gericht en gemaakt voor de kleinere exemplaren binnen het gezin. Natuurlijk kunnen de tieners zich ook goed vermaken mocht je een grotere diversiteit in leeftijd hebben. Als kind was ik vaak te vinden in – toen nog – Ponypark Slagharen, ik heb er geweldige herinnering aan overgehouden. Het park is sindsdien helemaal veranderd maar toch, blijft leuk om daar te vertoeven.

IMG 3082 3024x4032 - 7 x de leukste parken om te bezoeken deze zomer, voor de kleintjes

Speeltuin de Uilenbos is ook het benoemen waard. In Lunteren kunnen je kinderen – in welke leeftijd dan ook – zich goed vermaken met de grote speeltoestellen of de dieren in de kinderboerderij. Vooral voor kinderen van drie tot twaalf jaar is dit een aanrader, het is niet enorm groot maar groot genoeg om fijn een middag rond te banjeren. Limonade en een tosti bestellen op het terrasje en iedereen is blij.

IMG 0984 3024x4032 - 7 x de leukste parken om te bezoeken deze zomer, voor de kleintjes

Nog een tip voor als je in omgeving Zwolle bent, Kas van Kaat. Kleinschalig en leuk om eens te bekijken hoe het er in de kassen aan toe gaat. Er is een stuk grasveld met zandbak voor de kinderen en binnen en buiten kan je heerlijk genieten van een biologische, zelfgemaakte en verse lunch. Mocht je in de buurt zijn is het leuk om daar een korte pauze in te lassen.

IMG 5533 3024x4032 - 7 x de leukste parken om te bezoeken deze zomer, voor de kleintjes

Dinoland in Zwolle, dit is denk ik onze grootste favoriet! Toen Hazel net geboren was zijn wij op een warme dag hier naartoe gereden en sindsdien is Fos helemaal in de ban van dinosaurussen. Je kan klimmen en klauteren, botten opgraven en goud zoeken. In de ene hoek roetsj de grote glijbaan af en in het midden bestuur je een echt vliegtuig om later van de staart af te springen. Het is eigenlijk een grote speeltuin met alles in dinosaurusthema. Echt een aanrader! Ik zou zeggen in de leeftijd van drie tot twaalf jaar een schot in de roos.

Ik vind dat ons kikkerlandje eindeloos veel mogelijkheden heeft voor goed vermaak. Niet alleen qua attracties maar ook om je vakantie te spenderen. Ondanks dat wij dit jaar naar Frankrijk en Luxemburg gaan hebben wij ook vaak genoeg in Nederland zelf gezeten. Ik wil volgend jaar voorjaar graag een midweekje naar Center Parcs het Heijderbos. Ik hoor hier hele goeie dingen over namelijk, ik zie menig collega hier vertoeven met het gezin.

Heb jij nog tips en aanraders voor jonge kinderen? Dat mag van alles zijn, een fijn vakantiepark om een weekje te verblijven of een leuk park bij jou in de buurt.

Liefs,

Elise Joanne