shutterstock 534188158 1024x692 - 20 x de leukste en meest onzinnige feitjes & weetjes

Ik vind het dus énorm interessant om van alles over allerlei random zaken te weten. Om een zin te kunnen beginnen met ‘wist je dat..’ en dan iemand te verbazen. Dus, vandaag twintig enorm onzinnige en random zaken om te weten, wellicht leuk voor je volgende date mocht er een ongemakkelijke stilte vallen. Oh, en je bent welkom om jouw nutteloze wijsheden te delen natuurlijk!

Wist je dat het DNA van een mens en een banaan voor 50% hetzelfde is? Hoe dan?! Ik vind dit zó bijzonder, ik twijfel bijna of dit echt waar is maar toch is het zo.

Een borrel op en toch rijden? Vrijwel overal ter wereld is het strafbaar en niet geheel onlogisch natuurlijk. Behalve in Indonesië. Verklaart wellicht ook het rijgedrag.

Een kameel kan dagen zonder water, weken zelfs. Dat wist je vast al. Wist je ook dat een giraffe nog langer zonder water kan? Wel een hele maand trouwens, FYI.

Pas in 2010 kreeg het chipje Doritos voet aan land in Australië, daarvoor werd het niet verkocht. En Doritos betekent ‘kleine stukjes goud’, het is maar dat je het weet.

Honing bederft niet.

Niesen met je ogen open is onmogelijk. Niesen in je slaap gaat je ook niet lukken, fysiek onmogelijk.

Wist je dat 17 januari de dag is dat de meeste stellen een zwangerschapstest doen? Dit fenomeen heet ook wel Discovery Day. Op 2 januari worden de meeste kinderen verwekt. Zo, weet je dat ook weer!

Bang voor starende eenden? Dat is een officiële angst genaamd anatidaephobia.

De sterkste spier in een mensenlichaam is zijn of haar tong. Jep, echt waar. Krachtig dingetje!

De croissant komt van origine niet uit Frankrijk maar uit Oostenrijk.

Nog los van het feit dat een eend geen broek nódig heeft is het zo dat Finland Donald Duck te onbeschaafd vond om getoond te worden. Hij draagt immers geen broek dus hij komt het Finse land niet binnen.

Honden kunnen 100.000 keer beter ruiken dan wij mensen.

Vrouwen praten niet alleen twee keer zoveel (of zelfs meer) dan mannen, ze knipperen ook dubbel zo vaak.

Studies hebben uitgewezen dat vrouwen gemiddeld 69 calorieën verbranden tijdens een liefdespartij met een man, mannen verbranden meer met 101 calorie. Dus, zeester gedrag loont niet dames! Het ligt dus wel aan hoe spannend je het avontuurtje maakt, mocht je elkaar meerdere hoeken van het bed laten zien en dat voor ongeveer een half uur? Dan verbrandt je zo’n 350 calorieën.

Wist je dat meer dan de helft van de wereldbevolking tweetalig is?

Amsterdam heeft de meest diverse inwoners van Europa; zij herbergt de meeste nationaliteiten, bij de laatste telling 180. Antwerpen is een goeie tweede trouwens.

Octopussen hebben drie harten.

Vraag ingestuurd naar de webcare van een bedrijf zoals KPN, Netflix, Ziggo of Wehkamp? Onderzoek heeft uitgewezen dat de grootste kans op reactie op maandag is, en wel tussen 11:00 en 12:00.

Adam Levine (van Maroon 5, je weet wel die band) en acteur Jake Gyllenaal zijn al beste vrienden sinds de kleuterschool.

Nederlanders zijn de langste mensen ter wereld. Ook zijn er meer fietsen dan mensen in ons Kikkerlandje en meer dan een kwart van ons land ligt onder zeeniveau.

Wespen, vervelende krengen, kunnen tot tien keer steken omdat zij angels hebben zonder weerhaken. Bijen en hommels kunnen maar één keer steken en gaan na die steek ook dood. Daarom steken bijen en hommels zelden en hoef je er eigenlijk niet echt bang voor te zijn.

Dus, nuttig he? Nee, maar wel leuk! Althans, sommige. En of ze allemaal écht kloppen? Geen idee, ik heb dit ook ooit maar gelezen of gehoord en onthouden. Ik vergeet om de vijf minuten waar ik mijn telefoon heb gelaten maar weet wel dat ik voor 50% op een banaan lijk, geweldig.

Liefs,

Elise Joanne