shutterstock 1110676619 - 10x leuke kaartspellen om samen met kinderen te spelen!

Vandaag tien leuke kaartspellen om met (jonge) kinderen te spelen! Er zitten hele leuke exemplaren tussen, spelletjes die ik ook gerust speel met Boris op een kalme avond. Weer eens wat anders dan Netflixen. Mijn favoriet is Boonanza! Kijk je mee?

Artikel door Hilde van Mourik van Kinderfeestjevoorjou.nl.

Enige tijd geleden mocht ik voor Elise een artikel schrijven over 10 leuke bordspellen die je goed met kinderen kunt spelen. Nu veel ouders dagelijks met hun kroost thuis zijn, kan ik me zo voorstellen dat er misschien wel behoefte is aan meer inspiratie om de tijd die je samen hebt op een leuke manier te besteden. Kaartspellen zijn wat dat betreft ideaal! Je kunt al een superleuk spelletje in 15 minuten spelen. Welke 10 kaartspellen zijn de moeite waard?

Uno €10,99 Dit is één van de bekendste kaartspellen en ook verkrijgbaar in een junior-variant. Het spel is makkelijk uit te leggen en daardoor heel geschikt om met kinderen te spelen. Het lijkt sterk op het kaartspel ‘Pesten’, maar heeft ook eigen spelregels. Uno is een snel, spannend spel waarbij wat bluffen handig is! Voor 2 tot 6 spelers.

Skip-Bo €17,99 Opnieuw een klassieker onder de kaartspellen. Skip-Bo is ook verkrijgbaar in een junior-variant. Lukt het jou om als eerste al kaarten kwijt te raken, door ze in volgorde van 1 tot 12 af te spelen? Gemakkelijk te leren en leuk om te spelen. Voor 2 tot 6 spelers.

Exploding Kittens €19,99 Ken je Exploding Kittens al? Dit is een spel dat al snel razend populair werd. Bij dit spel heb je een beetje geluk nodig. Wanneer je een ‘Exploding Kitten’ van de stapel pakt, lig je uit het spel. Gelukkig krijg je ook kaarten om je tegenstanders aan te vallen, de explosies onschadelijk te maken of om je te verdedigen. Exploding Kittens behoort tot de categorie kaartspellen die makkelijk weg te spelen zijn. Het spel is voor 2 tot 5 spelers.

Saboteur €11,95 In dit spel speel je de rol van saboteur of schatgraver en ben je op zoek naar goud. De saboteurs proberen de schatgravers steeds te dwarsbomen tijdens de zoektocht. Omdat je tijdens het spel niet weet wie saboteur is en wie de schat probeert te vinden, kan het zomaar zijn dat je bondgenoten dwarszit. Een leuk spel voor jong en oud! Voor 3 tot 10 spelers.

Beverbende €10,95 Een leuk kaartspel om als gezin te spelen. Je hebt bij dit spel een goed geheugen en een beetje inzicht nodig. Voor je liggen vier gedekte kaarten met strafpunten, maar je mag er maar twee bekijken. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun je de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op de kaarten van de andere spelers. Als jij de minste strafpunten hebt, win je de ronde. Voor 2 tot 6 spelers.

Koehandel €9,95Bij Koehandel komt heel wat spanning en competitie kijken! Het doel van het spel is om een complete set van diersoorten bij elkaar te onderhandelen. Dat doe je door dieren te kopen en je tegenstanders af te troeven. Je wint het kaartspel niet door alleen geluk te hebben, er komt ook strategie bij kijken. Voor 3 tot 5 spelers.

Machi Koro €16,95 Machi Koro is van oorsprong een Japans kaartspel. De bedoeling van dit spel is om geld te verzamelen (of te stelen van je medespelers). Met dit geld kun je gebouwen en voorzieningen voor je stad kopen. Wie als eerste alle bezienswaardigheden heeft geactiveerd, wint het spel. Naast het basisspel zijn er ook meerdere uitbreidingen te koop. Een aanrader als je de spelduur wat wil verlengen of om variatie aan te brengen. Voor 2 tot 4/5 spelers.

Set €13,95Op tafel liggen 12 kaarten met gekleurde symbolen. De symbolen hebben vier eigenschappen in drie variaties: een hoeveelheid, een vulling, een vorm en een kleur. Alle spelers zoeken tegelijkertijd naar een set, bestaande uit drie kaarten. Voor de allerkleinsten is dit spel misschien nog wat lastig, zeker als het spel snel gaat. Gelukkig is ook van Set een junior-variant verkrijgbaar. Voor 1 tot 8 personen.

Boonanza €10,99 – Elke speler plant verschillende bonensoorten en verhandelt overtollige bonen aan zijn/haar medespelers. Wie verkoopt zijn oogst het duurst? Boonanza is een leuk, tactisch en interactief spel voor de hele familie. Wil je meer van dit spel? Ook van Boonanza is een uitbreiding te koop. Voor 3 tot 5 spelers.

Kwartet €6,95 – Een ouderwets potje kwartet is altijd leuk en makkelijk weg te spelen! In de winkel of online zijn tal van leuke thema’s te vinden. Van het Reuzenkwartet van Dick Bruna tot het Wildlife Weetjes Kwartet. Voor 2 tot 4 personen.

Welk favoriet kaartspel zou jij nog aan dit rijtje kunnen toevoegen?

Groetjes,

Hilde

Op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan zeker even op de website van Hilde!