IMG 0021 scaled - Tips voor verzorgde handen & nagels!

Jarenlang waren mijn nagels een kriem, door de velletjes zag je de nagels niet meer. Ik had ook enorm breekbare nagels, het waren kleine stompjes van het constant bijten en kluiven uit pure verveling. Ik had ook echt droge handen, zo erg dat het gewoon jeukte. Maar sinds een aantal jaar houd ik er een enorm goede verzorging op na en ik heb sindsdien zachte handen en sterkere en bovendien mooie nagels.

Maar in mijn geval werd het toch een tikkie noodzaak om verzorgde handen en nagels te hebben in mijn begintijden als beautyblogger. Je kan moeilijk nagellak reviewen als de basis een gehavende bende is.

IMG 2936 scaled - Tips voor verzorgde handen & nagels!

Scrub, scrub, scrubben!

Als eerste is verzorgen gewoon heel belangrijk. Ik scrub dus ook twee keer in de week mijn handen. Echt even de tijd nemen om voor het handen wassen of tijdens het douchen niet alleen de buik, benen en billen van een korrellaagje te voorzien. Daarna kan de crème die je gebruikt gewoon beter intrekken, simpel als dat. En ik gebruik echt verzorgende handzeep, het liefste met iets van amandel(olie) erin. Het moet absoluut niet vettig zijn maar wel zacht en voedend. En dat hoeft niet duur te zijn hoor, je lokale drogisterij heeft hele prima verzorgende handzeep in het assortiment. Als je wel van een beetje luxe houdt en daar je geld aan uit wil geven heeft Rituals en ook Hema echt héérlijke zeepjes. Qua scrub gebruik ik, voor het handen wassen, wel een specifieke scrub bestemd voor de handjes. Een favoriet is de Essie Spa Manicure, de ‘starter scrub’. Hier zit aloë vera in en ruikt héérlijk! Ik heb net weer een nieuwe tube aangeschaft via Blisso, kost een tientje en je doet er vrij lang mee. Gewoon standaard naast je handzeep in de badkamer zetten en twee keer in de week even de tijd voor nemen. Qua handlotion of handcrème gebruik ik vaak eentje die snel intrekt maar wél goed werkt. Weleda is daar een koning in, alsmede de handbalm van Rituals! Die laatste is echt dé aanrader wat mij betreft.

IMG 2938 scaled - Tips voor verzorgde handen & nagels!

Ook de nagels!

Aan nagelbijten kan je niet altijd wat doen, laat ik daar eerst mee beginnen. Het was bij mij geen obsessie maar mijn nagels braken of scheurden dusdanig snel af dat het gewoon heel makkelijk was om hier aan toe te geven. Het hielp absoluut om er nagellak op te hebben, gelakte nagels waren bijna te mooi om aan te zitten. Alleen, omdat mijn nagels vrij broos waren knakte de nagellak ook vrij snel. Dus ik ben toen begonnen met de nagel zelf te verzorgen. Je hebt wederom van Essie hierin drie handige soort nagellak olietjes, die je kan aanbrengen. Zij heten de Essie Nail & Skin Serums. Je hebt dus drie versies, een roze, blauwe en groene. Het ligt er aan waar je last van hebt, welke je nodig hebt logischerwijs. De roze en blauwe zijn voor is voor zachte nagelriemen en de groene is de combinatie van gevoede nagelriemen en sterkere nagels. Je kan ze los kopen maar ook in een setje van drie tezamen, heb je meteen een levensvoorraad. En het werkt erg goed!

Must-do’s

Een basecoat heb ik ook jaren onderschat, hartstikke belangrijk als je werkt met kleuren nagellak om vergeling te voorkomen. Ja, een handeling extra maar het zeker waard. Ook vijlen in de juiste richting en niet ‘heen en weer’ is echt noodzaak, dan voorkom je haakjes en breken! Een topcoat werkte goed om het geheel langer te laten zitten. En ik gebruikte vaak de topcoat als doorzichtige nagellak, zeker een versie voor gellak werkte gewoon enorm goed. Die van Sally Hansen is bij mij favoriet.

Salonwerk!

En dit hielp allemaal énorm moet ik zeggen. Wel is het zo dat ik het om de dagen aanbrengen van nagellak twee keer per week gewoon zat was op een gegeven moment. Ik wilde lange en sterke nagels waar de kleur gewoon een paar weken op bleef zitten. Dus ga ik sinds anderhalf jaar met veel plezier naar de nagelsalon. Ik laat daar geen manicure doen, dat doe ik immers nog steeds zelf met de fijne producten die ik hierboven noem, maar ik laat wel gellak aanbrengen op mijn eigen nagels. Sindsdien heb ik weken achtereen hele mooie – en lange! – nagels namelijk. Er wordt gezegd dat gellak je nagels broos maken op den duur maar dat is niet mijn ervaring. Juist door het regelmatig gaan heb ik langere tijd zulke mooie en sterke nagels dat ik ook anderhalf jaar geen chipje, haakje of afgebroken nagels ervaar. Ook niet in de tijd dat ik door Corona Super fijn! je kan gellak natuurlijk ook zelf aanbrengen, ik heb een tijdje die van Sensationails gebruikt. Handig als je niet om de drie weken geld wil uitgeven aan nieuwe nagels of gewoon geen tijd hebt voor die handeling buitenshuis. Ik weet wel dat nagelbijters baat hebben bij gellak omdat het simpelweg te stevig is om er op te bijten! En je kan een verlenging of zelfs acryl etc. laten doen om het geheel te verstevigen en te verlengen.

IMG 2935 scaled - Tips voor verzorgde handen & nagels!

Gek om te zeggen maar ik ben heel blij met mijn handen en nagels, haha. Het was eerst echt een ravage maar sinds een paar jaar zijn het gewoon mooie en verzorgde exemplaren. Gewoon een beetje liefde en aandacht geven, dat is de sleutel mijn inziens.

Hopelijk heb je wat aan de tips!

Liefs,

Elise Joanne