www.elisejoanne.nl 6 - Oscar & Babette EcoSojawas Geurkaars 'Nostalgia'

Als ik ergens twinkeloogjes van kan krijgen, dan zijn het wel lekker ruikende geurkaarsen. Dan niet de versies die ruiken naar verbrand saliehout, lavendel en mos maar de heerlijke zoet en fris ruikende varianten. Vorige week kreeg ik van het merk Oscar & Babette zo’n heerlijk ruikende geurkaars opgestuurd en die laat ik graag aan jullie zien!

DSC 0363 800x530 - Oscar & Babette EcoSojawas Geurkaars 'Nostalgia'

De Oscar & Babette EcoSojawas Geurkaas ‘Nostalgia’ ruikt naar heerlijke (hoe kan het ook anders) nostalgie. Daarnaast is de kaars gemaakt van 100% EcoSojawas wat een zeer bewuste en biologische keuze is. De geurkaarsen op basis van EcoSojawas geven namelijk geen schadelijke stoffen af bij verbranding wat in tegenstelling tot de normale paraffinewaskaarsen wel gebeurt.

DSC 0339 800x5301 - Oscar & Babette EcoSojawas Geurkaars 'Nostalgia'

De collectie van Oscar & Babette (vernoemd naar twee hele leuke teckels!) is bedacht en ontwikkeld door én geïnspireerd op het buitenleven. Oscar & Babette is een manier van leven die verder gaat dan alleen de ecologische en biologische producten die geproduceerd worden.

DSC 0351 800x530 - Oscar & Babette EcoSojawas Geurkaars 'Nostalgia'

De kaars komt in een kartonnen ronde hoes met prachtige dames uit de jaren 1910, met een zilveren ‘dop’. Binnen in het hoesje zit een stevige glazen kaars met de simpele opdruk van de merknaam. De kaars straalt elegantie en verfijning uit. Ik houd ervan!

DSC 0387 800x5301 - Oscar & Babette EcoSojawas Geurkaars 'Nostalgia'

DSC 0355 800x530 - Oscar & Babette EcoSojawas Geurkaars 'Nostalgia'

DSC 0369 800x530 - Oscar & Babette EcoSojawas Geurkaars 'Nostalgia'

Het leuke van deze geurkaars is dat er ook echt een verhaal achter de naam en de geur ‘Nostalgia’ zit. Mirna van Donselaar is bedenker en ontwikkelaar van Oscar & Babette en heeft de reden achter de geur van deze kaars prachtig uiteengezet:

“Als kind logeerde ik graag bij mijn opa en oma in Drenthe. Mijn oma was een elegante vrouw, voor wie persoonlijke verzorging erg belangrijk was. Van haar leerde ik de kunst van het subtiel parfumeren van je lichaam en mocht ik na het baden altijd Tosca crème op mijn gezicht, Maja Poeder op mijn decolleté, een vleugje Eau de Cologne en lipstick. De geur in mijn oma’s mooiste leren tas was voor mij als kind onweerstaanbaar. De vintage parfumflacon en leren handschoentjes op de sfeercompilatie van onze ‘Nostalgia’ geurkaars zijn nog daadwerkelijk van mijn grootmoeder geweest en zaten altijd in haar zondagse tas. Deze geur en boudoirsfeer uit mijn kindertijd wilde ik vereeuwigen in de vorm van een geurkaars binnen onze Oscar & Babette®-collectie. Als eerbetoon aan deze voor mij zo inspirerende vrouw én als symbool van de geur van pure nostalgie uit mijn vroegste herinneringen!”

De geur is onbeschrijfelijk (wat ben ik dan nu aan het doen?) lekker! Zacht, rustiek, vol, warm en zeer aangenaam. Geen hele sterke noten die je neus inspringen en geen onprettige walmen van kruidige of extreem zoete tinten. De kaars heeft een welkom plekje gekregen in de badkamer bij ons thuis. Daar staat ze aan tijdens mijn momentjes voor mijzelf (lees; maskertjestijd).

De geurkaars heeft ongeveer 50 branduren. Voor wie bij de prijs wellicht even moet slikken, bedenk wel dat een kwalitatief sterk product, die ook nog eens verantwoord is voor de natuur een dergelijk prijsje wel moet hebben. Ik vind dat niet meer dan acceptabel.

DSC 0331 800x530 - Oscar & Babette EcoSojawas Geurkaars 'Nostalgia'

De Oscar & Babette EcoSojawas Geurkaars is een verwelkomende geur in mijn huishouden. Niet alleen vanwege die verfijnde geur maar ook vanwege de rustieke en ook zeer elegante kaars. Er zijn kaarsen die niet mooi genoeg zijn voor in het huis, maar deze hoort niet in dat rijtje thuis.

Voor meer ecologische en verantwoorde producten die heerlijk ruiken (kijk, het kan echt!) kijk dan op de site van Oscar en Babette; http://www.oscarenbabette.nl.

De Oscar & Babette EcoSojawas Geurkaars ‘Nostalgia’ is te koop bij de webshop van Oscar & Babette voor €19,95 en bevat circa 50 branduren.

Liefs,

Elise Joanne

Waren jullie al bekend met de webshop Oscar & Babette?

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat een product dat is opgestuurd door een bedrijf of merk.