DSC 3808 - Nieuwe Rituals Home - Maitre du Parfum & Private Collection Review

Oooh, erg leuk nieuws! Rituals komt dit najaar uit met twee nieuwe Home Collecties, Maitre du Parfum en de luxe kaarsen Private Collection. Producten die warmte, licht en sfeer moeten geven aan je huis door het uiterlijk van de producten en het gebruik van de ingrediënten in de geuren. Mijn eerste ervaring met een Rituals geurkaars is heel positief dus ik stond te trappelen om deze nieuwe producten neer te zetten, te bekijken en te besnuffelen. Ik review twee geurkaarsen en de kwastjes met parfum. Kijk je mee?

DSC 3748 - Nieuwe Rituals Home - Maitre du Parfum & Private Collection Review

De kaarsencollectie Private Collection bestaat uit acht luxueuze kaarsen die niet alleen mooi staan in elk interieur, maar tevens voor elke stemming en elk moment een andere geur bieden. De collectie bestaat uit vier frisse en vier rijke, warme geuren. De rijke, kruidige geuren zijn te herkennen aan de zwarte kleur, de fris geurende kaarsen zijn wit van kleur.

De vier lichtere geuren zijn Holy Basil, Goji Berry, Tiger Grass & Green Cardamom. De zwaardere geuren zijn Black Oudh, Holy Smoke, Incense & Woody Vanilla.

Van deze geurkaarsen behandel ik er twee, een ‘zwaardere’ zwarte en een ‘frissere’ witte. De geuren zijn heel divers en lopen bijzonder uiteen. Ik zou ze even besnuffelen in de winkel om te kijken welke geur bij je past. De verpakking is in ieder geval waanzinnig mooi he? Oef, ik ben verliefd.. Mooie cadeaus ook om te geven, het doosje eromheen alleen al is er eentje om te bewaren of mooi neer te zetten. Elegantie en luxe zijn dé woorden voor deze collectie.

Ik vind het uiterlijk van deze producten zó waanzinnig mooi! Echt prachtig gedaan Rituals, dikke pluspunten.

DSC 3722 - Nieuwe Rituals Home - Maitre du Parfum & Private Collection Review

DSC 3740 - Nieuwe Rituals Home - Maitre du Parfum & Private Collection Review

DSC 3738 - Nieuwe Rituals Home - Maitre du Parfum & Private Collection Review

De eerste lichtere kaars die ik beschrijf is de Tiger Grass versie. Dit is echt éxact een grasgeur, maar dan net even wat luxer. Denk hierbij aan vers gemaaid gras op één van de eerste lente dagen van het jaar maar dan gemixt met een dosis kruiden. Het is geen zachte geur, hij is heel fris maar echt wel scherp-fris. Ik vind hem behoorlijk heftig, wellicht zelfs een beetje te overheersend, maar dat is puur persoonlijke voorkeur. Hij had van mij wat lichter nog mogen zijn, net even iets minder scherp.

DSC 3723 - Nieuwe Rituals Home - Maitre du Parfum & Private Collection Review

DSC 3727 - Nieuwe Rituals Home - Maitre du Parfum & Private Collection Review

DSC 3728 - Nieuwe Rituals Home - Maitre du Parfum & Private Collection Review

De tweede donkere kaars is de Black Oudh. Dit is blijkbaar een houtgeur (ook ik moest dit opzoeken) en dat verklaart veel, het is inderdaad een hele warme en rijke geur maar dof of muf. Ik vind hem vrij ‘parfum-achtig’ en hij geeft een hele bijzondere, sfeervolle en uiterst elegante geur vrij. Dit is zeker een nieuwe favoriet, voor nu wij naar de winter gaan.

Oh, je kan deze geuren ook krijgen in een box set met alle vier de geuren uit de zwarte of witte lijn om te proberen, erg leuk!

Elke kaars apart kost €27,50 en de cadeaubox met vier mini versies kost ook €27,50. Een grote kaars is goed voor 60 branduren. Laat wel echt deze Rituals kaars 5 uren branden alvorens hem uit te blazen voor een egaal resultaat. Het vervelende daarvan is dus dat als je hem minder uren dan dat wilt laten branden dit niet gebeurd en je wellicht even een andere kaars moet pakken.

DSC 3785 - Nieuwe Rituals Home - Maitre du Parfum & Private Collection Review

DSC 3765 - Nieuwe Rituals Home - Maitre du Parfum & Private Collection Review

De collectie Maître du Parfum bestaat uit unieke tassels (kwastjes) met bijbehorende olie die interieurparfum bevat. Besprenkel de tassel met het interieurparfum en verspreid een subtiele geur door het huis. De tassels zijn ideaal om aan een deurklink of kastdeur te hangen, maar vormen ook een stijlvolle versiering voor in de kerstboom die je binnenkort op gaat zetten. Althans, dat ga ik doen! Ik vind dit een heel leuk en grappig product! In de kerstcollectie kon je al kennis maken met deze nieuwe ‘luchtverfrisser’ voor je huis. Ziet er een stuk mooier uit dan zo’n lelijk plastic doosje in je stopcontact.

DSC 3753 - Nieuwe Rituals Home - Maitre du Parfum & Private Collection Review

DSC 3755 - Nieuwe Rituals Home - Maitre du Parfum & Private Collection Review

DSC 3770 - Nieuwe Rituals Home - Maitre du Parfum & Private Collection Review

DSC 3773 - Nieuwe Rituals Home - Maitre du Parfum & Private Collection Review

DSC 3787 - Nieuwe Rituals Home - Maitre du Parfum & Private Collection Review

In het doosje zit dus een ‘tassel’ met een klein flesje ‘parfum’ met een pipetje. De draadjes zijn groen. zilver en goud gekleurd bij de versie die ik heb (White Lotus) en zal bij veel interieuren staan. In het midden van de tassel zit een stoffen stevige punt waar je de vloeistof op moet aanbrengen. Kleine beetjes, niet meteen het hele flesje! Wanneer je de geur weer even wilt aanwakkeren breng je gewoon even wat nieuws aan. Het lekt niet dus wees niet bang je interieur te besmeuren.

De geur die ik heb is de White Lotus en dit is mijn favoriete geur uit álle geuren die de Rituals te bieden heeft dus ik was even heel gelukkig bij het zien van deze naam. White Lotus is zacht, helend, lieflijk en fijntjes. De geur is waanzinnig en zal door velen als lekker worden beschouwd. Geen overheersende noten, maar zacht-frisse tonen omhult in een klein poederig jasje. Héérlijk!

De geur ruik je goed door het huis, maar niet zo duidelijk als bij een geurkaars. Je kan het vergelijken met geurstokjes die al enkele dagen staan (geurstokjes die je net neerzet ruiken namelijk wel heel heftig). Om de paar dagen even een paar druppels aanbrengen of net na het eten/voordat je visite krijgt.

Je hebt drie verschillende geuren, Basil, Clary Sage en White Lotus. Een box kost €29,50. Een flesje bevat 13 ml.

DSC 3741 - Nieuwe Rituals Home - Maitre du Parfum & Private Collection Review

Ik vind dit een geweldig mooie, leuke en waanzinnig toffe collectie van Rituals! De Private Collection bevat veel mooie verschillende kleuren met geuren voor ieder wat wils en de Maitre du Parfum Tassels zijn vernieuwend, grappig en elegant. Hele leuke cadeautjes, maar houd je niet in; dit zijn mooie pronkstukken om neer te zetten tijdens de kerstdagen.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.