Vieze kwasten, iedereen heeft er een hekel aan. Misschien nog wel meer aan het klusje van het schoonmaken. Babyshampoo, reinigingsdoekjes en uren (soms wel dagen) lang drogen van DSC06081 168x300 - HEMA Cosmetic Brush Cleaner Reviewde kwasten. Ik vind het een ontzettend irritatiefactortje, zeker omdat het één keer in de week dient te gebeuren. Hema heeft nu een budget Brush Cleaner uitgebracht die misschien deze taak wat gemakkelijker kan maken.

Deze Hema Brush Cleaner lijkt op de MAC versie maar dan ¼ van de prijs. Een leuke budget manier om je kwasten weer heerlijk te reinigen. Ik gebruik zelf altijd babyshampoo van het merk Neutral. Dit is een tijdrovend klusje wat er ook nog voor zorgt dat mijn kwasten bijna een dag moeten drogen. Vervelend!

Op luie dagen wil ik nog wel eens snel een reinigingsdoekje van Nivea over de kwasten heen halen, maar erg schoon worden ze daar niet van. Goed je kwasten reinigen is belangrijk voor het gebruik van je kwasten. Schone kwasten geven het beste resultaat.

DSC06077 300x168 - HEMA Cosmetic Brush Cleaner Review

Het eerste wat mij opviel aan de Hema Brush Cleaner is de ontzettend grote opening die het flesje heeft. Veel te groot eigenlijk! Er sijpelt veel te veel product uit het flesje en bijna alles in de beurt zit eronder!

DSC06107 168x300 - HEMA Cosmetic Brush Cleaner Review

Gelukkig heb ik een tip van Vera gelezen op http://www.veracamilla.nl; een deel van het product overgieten in een kleiner flesje naar voorkeur. Vaak zijn flesjes in een reispakketje erg handig! Ik heb dan ook een dergelijk flesje uitgekozen. Deze dop kan je voor een klein deel open klikken en zodoende komt er genoeg, maar niet teveel, uit de opening wat je kan gieten op een tissue. Een verstuiver zou ook handig zijn geweest. Dank je Vera voor de tip!

Het tweede wat me opviel aan de Hema Brush Cleaner is de ontzettend heerlijke geur! Ik ben dol op lekkere geurtjes en ben hier dan ook meteen verliefd op geworden! Het fijne dan ook is, is dat je kwasten nu heerlijk ruiken als je ze weer gebruikt!

DSC06104 300x168 - HEMA Cosmetic Brush Cleaner Review

Ik heb drie van mijn kwasten die ik vrijwel dagelijks gebruik, aan de test onderwerpen.  Let op; De blush kwast van Zoeva heeft van zichzelf een lichtroze bovenkant! Het is dus vrijwel onmogelijk om ook die haren weer kleurvrij te maken.

DSC06122 300x168 - HEMA Cosmetic Brush Cleaner Review

DSC06120 300x168 - HEMA Cosmetic Brush Cleaner Review

DSC06117 300x168 - HEMA Cosmetic Brush Cleaner Review

Ik ben zeer tevreden over deze Hema Blush Cleaner! Behalve het feit dat ik hem op zou willen spuiten als parfum, werkt hij zeer goed! Alle viezigheid van maskertjes, foundations en oogschaduws komt er vrijwel meteen van af. Je hoeft zeker niet hard te boenen voor schone kwasten! Wel denk ik dat een badje af en toe met een babyshampoo niet verkeerd zou zijn om alle kleur uit de kwast te krijgen. Maar dit hoeft dan zeker niet wekelijks maar ergens om de paar maanden te gebeuren. De Brush Cleaner is zeker goed genoeg om wekelijks je kwasten mee schoon te maken. De kwasten zijn droog binnen enkele uren. Dit, in combinatie met de rest zorg er voor dat ik meer dan positief ben!

DSC06129 300x168 - HEMA Cosmetic Brush Cleaner Review

Ik ben positief verrast en gestemd over dit Hema wondertje. Kwasten schoonmaken zal altijd een klus zijn die ik niet als favoriet beschouw, maar op deze manier wordt het zeker minder vervelend. Mijn kwasten zijn schoon, ruiken lekker en binnen een paar uur kan ik ze weer gebruiken, erg fijn!

DSC06076 300x168 - HEMA Cosmetic Brush Cleaner ReviewIk heb drie kwasten schoongemaakt en heb denk ik 5 ml gebruik. Mijn inschatting is dat je maximaal twee maanden (bij fervent gebruik) zal doen met gegeven hoeveelheid.

Deze Hema Brush Cleaner kost €4,50 per stuk en bevat 200 ml.

Hoe maken jullie eigenlijk altijd je kwasten schoon en hoe vaak? Zouden jullie deze Hema Brush Cleaner ook als aanwinst zien?

Liefs,

Elise Joanne