2018 09 18 13.55.59 3648x2736 - De Fitbit Versa Review - in Rose Gold & Periwinkle!

Ik draag nu al een aantal weken de Fitbit Versa rond mijn pols zoals jullie wellicht wel hebben gezien. Het is tijd voor een uitgebreide review vandaag want ik weet dat veel mensen wel een ‘stappenteller’ willen, maar welke dan? En als je kijkt naar Fitbit als merk, welk type past dan? Ik heb dus de Versa en ben daar énorm blij mee.

Voor mijn 12-weken challenge en algeheel afvalproces was het handig als ik een meetapparaatje zou hebben, wat je noemt een smartwatch. Het is niet absoluut nodig maar handig zou het zeker zijn. Ik wilde al langer eentje aanschaffen, twijfelde of ik hem voor mijn verjaardag moest vragen en heb uiteindelijk precies degene die ik wilde, mogen krijgen om te reviewen. In dit geval de Fitbit Versa in Rose Gold & Periwinkle. In de derde week van de challenge is het de bedoeling dat je elke dag 10.000 stappen zet, dat is een van de doelen van die week. Nu houd je telefoon dat ook prima bij, die stappen, maar niet heel accuraat heb ik gemerkt.

2018 09 18 12.57.15 5472x7296 - De Fitbit Versa Review - in Rose Gold & Periwinkle!

Wat ik belangrijk vond was dat als het een apparaatje zou zijn die ik vrijwel elke dag zou dragen, deze ook gewoon esthetisch mijn voorkeur zou hebben. Je hebt natuurlijk verschillende Fitbit’s maar zelf vind ik de Versa qua uiterlijk het mooiste. De prijs vind ik wat dat betreft ook nog netjes, zeker als je kijkt naar vergelijkbare meetapparaten van andere merken. Je hebt de Versa in veel verschillende kleuren, als je kijkt op de website van Coolblue zie je onder elkaar alle diverse combinaties staan. Zelf vind ik de ‘Peach’ & ‘Periwinkle’ (die ik dus heb) het mooiste en het makkelijkst te combineren met outfits. Tja, niet geheel onbelangrijk als hij 24/7 aan je pols moet zitten!

2018 09 18 14.25.26 2736x3648 - De Fitbit Versa Review - in Rose Gold & Periwinkle!

Wat kan je nou precies met de Fitbit Versa? Hij kan namelijk meer dan alleen maar je stappen tellen, hartslag meten en je calorieverbranding bijhouden. Hoewel dat de voornaamste redenen zijn waarom ik hem gebruik en ook de voornaamste functies die ik het handigste vind. Bijgeleverd met de Fitbit kan je de Fitbit app downloaden. Hij synchroniseert dan alles wat hij op een dag aan je pols heeft gemeten, naar de app toe. Zo kan je in een oogopslag zien hoe je hebt geslapen, hoe diep je in slaap was, hoeveel trappen je hebt gelopen etc.

In de derde week van de New Born Fit Mama challenge moest je elke dag 10.000 stappen zetten. Nou, dat is best een opgave! Maar het is ook zo dat als je je telefoon gebruikt als stappenteller dit resultaat dus niet accuraat is. Met de Fitbit wel. Dit motiveert ook enorm om van je kont af te komen en even een extra blokje om te doen natuurlijk. Zo besloot ik vorige weekt tijdens de lunch te lopen en achter mijn laptop weg te gaan maar ook om de kinderen lopend op te halen van de opvang. Fietsen rekent hij trouwens ook gewoon mee als stappen, hij heeft door wanneer je niet meer wandelt maar aan het ‘trappen’ bent. Hij berekent daar gelijkwaardige stappen voor.

Vooral nu ik bezig ben met afvallen en het programma van Kimberley (volgende week update!) zou ik hem niet willen missen.

IMG 3269 1 - De Fitbit Versa Review - in Rose Gold & Periwinkle!

Je kan naast de algemene functies ook activiteiten instellen zoals een rondje hardlopen. Indien je je telefoon op stil hebt staan gaat je Fitbit trillen als er gebeld word (vind ik dus zó handig!) en geeft hij een melding als je nog even wat stappen moet zetten om je uur ‘vol’ te maken. Sowieso is dat met de challenge die ik doe erg prettig, zo haal ik meer stappen en ben ik bewust van het feit dat ik nog niet genoeg heb gelopen dat uur of die hele dag. Hij laat zien of je meldingen op je telefoon hebt staan en kan je favoriete muziek luisteren en je telefoon thuis laten. Koppel je koptelefoon met bluetooth en gaan met die banaan! Fijn voor langere wandelingen vind ik zelf, erg handig. Hij heeft het GPS signaal van je telefoon nodig om je snelheid en afstand nauwkeurig op te meten (de smartwatch heeft dus zelf geen ingebouwd GPS signaal).

Hij is zeer makkelijk in gebruik en wanneer je hem installeert geeft de smartwatch zelf duidelijk aan wat je moet doen en hoe je hem moet bedienen. Met drie knopjes, die je snel onder de knie hebt, navigeer je door heel het menu en installeer je wat jij wil en maak je gebruik van de opties die jouw voorkeur hebben. Hij is geschikt voor iOS, Android en Windows Phone.

IMG 3274 - De Fitbit Versa Review - in Rose Gold & Periwinkle!

Opladen gaat heel snel, binnen een half uur is hij weer klaar om te gaan. Zelf laad ik hem na drie á vier dagen op als ik aan het koken ben. Dan sta ik namelijk relatief stil op één plek, haha. Ik draag hem af en toe in de nachten, in het begin om te checken hoe ik sliep. Nu doe ik dat vrijwel niet meer, ik vind sieraden in bed onprettig en was mij teveel bewust van het feit dat hij rond mijn pols zat. Verder heb ik dat niet, het bandje is gemaakt van kunststof en eigenlijk garandeert Fitbit dat je geen irritatie oploopt met het continu dragen. Ik merk het ook amper als ik hem draag, ik vind alleen in de nachten het prettiger om alles af te doen en dat is puur persoonlijke voorkeur. Wel geeft Fitbit aan dat je hem af en toe ook even af moet doen, alleen al om op te laden.

2018 09 18 14.26.57 3648x2736 - De Fitbit Versa Review - in Rose Gold & Periwinkle!

Het uiterlijk spreekt aan, hij zit prettig en is duidelijk in informatieverschaffing. Er zit niks extra op wat je niet nodig hebt, is makkelijk in gebruik en dus ook makkelijk te begrijpen. Het display is helder en beknopt, je weet waar je wat kan vinden. Op het hoofdscherm heb je de tijd staan (en je kan je ‘klokje’ aanpassen naar smaak) met daaronder je hartslag, de stappen en de calorieverbranding. Aangegeven met drie simpele tekentjes zoals een hartje, voetjes en een vuurtje van verbranding.

Wat mij tegenhield in het aanschaffen van een stappenteller of een smartwatch was de prijs. Ik vind de meeste apparaten ook gewoon niet mooi. Wat ik wilde was een handig, praktisch en mooi dingetje die ik vaak kon dragen en mij duidelijke inzichten zou geven. Is dat ook jouw wens? Dan is de Fitbit Versa absoluut een aanrader. De Fitbit Versa in Rose Gold & Periwinkle kost €199,- en is te koop bij Coolblue. Ik ben er énorm blij mee in ieder geval!

Liefs,

Elise Joanne

De Fitbit Versa heb ik gekregen ter review.