Happy in every dress size Elisejoanne.nl  1024x614 - Pregnancyproof webshop shoplogje - Inspiratie!

Kleding tijdens je zwangerschap, hoe wat waar? Je hebt in het eerste trimester wellicht al een buikje maar je wil nog niet dat de wereld dat aanschouwt. In het tweede trimester wil je juist wél je buikje showen maar welke kleding past dan goed? Echte zwangerschapskleding is vaak nog te groot in verhouding en je wil je kleding naar je eigen lijf en smaak. Vandaag een beetje inspiratie op dit gebied en hoe ik dat altijd aanpak. Welke maat je ook hebt, zwanger of niet. Het is hartstikke belangrijk om je goed te voelen in je lijf en dat je eruit ziet zoals jij wil!

Voor degene die benieuwd is waar de exemparen vandaan komen in de foto; de laarzen zijn allemaal via Zalando. Het laarsje met zilveren punt is van Only Shoes, de stoere boot met glans is van British Knight en de prachtige bordeaux laars van Mint & Berry. De roze trui via H&M Mama en de wit met okergele trui komt uit de gewone H&M collectie, zo ook de maillots die ik daar eigenlijk altijd score. Van Happy Size is het t-shirt in het groen met zilveren glitters/pailletten. Je hebt ‘m ook in het grijs. Leuk, makkelijk en zit comfortabel! Het witte vestje is van Guts & Gusto en de blauwe jurk (die ik in meerdere kleuren heb!) is van Silk Fred. Ideale exemplaren voor ieder lijf in iedere omstandigheid. Heel veel liefde voor deze jurken! De gele jurk is van de Only, lekker budget ook met vier tientjes.

Lekker voelen in je lijf, welk lijf dan ook!

Je goed voelen in je lijf is hartstikke belangrijk, zwangerschap of niet. Maar juist tijdens een zwangerschap voel je je wellicht kwetsbaarder, gevoeliger en je lijf is gewoon anders. Ik kleed me graag zoals ík wil en niet perse zoals mijn buik mij wil dicteren. Maar ik kan er niet meer omheen, kleding moet nou eenmaal aangepast worden. De tips of inspiratie die ik n.a.v dit artikel geef kan je dus ook gewoon toepassen voor ná je bevalling maar ook in het algemeen.

Een aantal must-haves

Ik koop vrij weinig zwangerschapskleding maar altijd wel een aantal items. De essentials zoals ondergoed, bh’s en maillots zeker wel, ook broeken voor het laatste trimester vind ik een absolute must. Ik draag dan ook graag spijkerbroeken en pas mijn eigen al weken niet meer. Een winterjas vind ik zelf ook echt een belangrijke aankoop als je een winter baby krijgt. Ik heb gewerkt met open jassen, grote sjalen en vesten van Boris maar ik wil gewoon een eigen fatsoenlijke jas, punt. Voor in het laatste trimester scoor ik vaak in de sale een aantal zwangerschapssweaters of truien omdat die buik dusdanig groot is dat ik niks anders meer aankan.

Happy in every dress size Elisejoanne.nl  1024x614 - Pregnancyproof webshop shoplogje - Inspiratie!

Geen typische zwangerschapskleding

Maar vaak koop ik kleding – die ik dan pas tot aan de 34 weken ongeveer en ná de zwangerschap – die ik leuk vind en wat helemaal geen typische zwangerschapskleding is. Je ziet een aantal voorbeelden in het plaatje met items wat ik gefabriceerd heb. Leuke lange jurken met zachte ‘flowy’ stoffen die heel soepel vallen om elk lijf. Combineer dat met grove vesten voor wanneer het echt kouder word, een goed paar maillots en leuke (enkel)laarsjes en je kan gaan met die banaan! Dit is sowieso helemaal mijn ‘ding’ en ik hoef het niet te laten varen omdat ik een steeds grotere buik krijg.

Maatje groter & laagjes

Wat ik ook vaak wil doen is een trui kopen in een maat groter, het fijne daarvan is dat je hem sowieso later nog aankan. Normaliter heb ik een maat S, nu koop ik vaak een maat M. Handig voor na de bevalling maar het is ook gewoon heel erg van nu om oversized kleding te dragen. Als truien korter worden pak ik vaak een oversized blouse (een must in je kast!) om onder een trui die net even iets te klein is geworden, om wat voor reden dan ook, weer perfect te kunnen dragen. Laagjes is niet alleen in de herfst leuk en handig maar ook ideaal met een buik(je).

Zomerkleding wordt herfstkleding

Kleding die ik echt maar één seizoen aankan vind ik alleen handig als het gaat om bloedhete zomerse dagen. Logisch dat je die kleine shorts en dunne topjes niet aan kan in andere seizoenen. Maar dunne stofjes, vrolijke jurkjes, drukke printjes en luchtige items kunnen dus heel makkelijk een upgrade krijgen naar een voorjaar, herfst of winterlook. Ik pak er de komende weken vaak ietwat luchtige exemplaren bij en combineer dat nu, in plaats van met een slipper of sandaal, met stoere boots of die prachtige lange laarzen. Sowieso kunnen sneakers nog heel lang. Een leuk vestje erbij, zo’n mooi grof gebreid exemplaar zoals op de foto bijvoorbeeld over die zomerse jurk en je bent klaar om te gaan. Eerst dus nog met een sneaker, later met die winterse laars en een maillot. Sowieso fijn want door de zwangerschap heb ik het nu sneller warm en minder snel koud, laagjes werken ook dan dus heel goed.

Winkelse!

Bekijk hier eerdere inspiratie in de ‘webshop shoplogjes serie!’.

Liefs,

Elise Joanne