DSC 9721 - Nieuwe Favoriet: Scent of Lui-Jo Eau de Toilette Spray

Enkele maanden geleden (schandalig, ik weet het) kreeg ik een hele felle roze rakker in een goodiebag mee naar huis. Een voor mij onbekend merk heeft niet altijd meteen mijn interesse, zeker niet als het een parfum betreft. Een tijd geleden ging ik neuzen in mijn ‘nog te reviewen’ bak en ik kwam deze weer tegen. Conclusie? Waanzinnig lekker! Dikke spoiler natuurlijk, maar meteen reden om even verder te kijken naar dit artikel. Ik review vandaag de Scent of Lui-Jo Eau de Toilette Spray!

DSC 97241 - Nieuwe Favoriet: Scent of Lui-Jo Eau de Toilette Spray

DSC 9737 - Nieuwe Favoriet: Scent of Lui-Jo Eau de Toilette Spray

DSC 9732 - Nieuwe Favoriet: Scent of Lui-Jo Eau de Toilette Spray

DSC 9725 - Nieuwe Favoriet: Scent of Lui-Jo Eau de Toilette Spray

DSC 9730 - Nieuwe Favoriet: Scent of Lui-Jo Eau de Toilette Spray

Deze heerlijk klassieke maar aanwezige en licht-kitscherige parfum van Liu-Jo is alleen verkrijgbaar bij de Ici Paris XL. Dat wist ik niet en ik denk dat dat de reden is dat er een voor mij relatief onbekend merk is.

Liu-Jo is niet alleen een merk dat parfum verkoopt; nee, zij zijn veel groter dan dat! Toen ik een rondje ging Googlen – zoals zo vaak voor een review – kwam ik erachter dat zij echt álles verkopen. Schoenen, tassen, kleding en parfum; alles kan je er krijgen. De prijzen zitten een beetje tussen Smaak Amsterdam en Michael Kors is; voor een tas betaal je tussen de €180 en de €500.

Maar nu natuurlijk de parfum! Deze is verkrijgbaar in drie verschillende groottes; 30 ml, 50 ml en 75 ml. Er is een ‘blauwe’ versie en een ‘roze’ versie en die laatste review ik vandaag. Deze is, ondanks dat het een Eau de Toilette is, wat zwaarder dan het blauwe zusje.

Het flesje vind ik prachtig vormgegeven; strakke vormen zonder poespas met een mooie roze gekleurde inhoud en vrouwelijke details. De dop, het kleine sieraadje die aan het einde van de ‘halslijn’ zich bevindt vind ik bijna sexy te noemen. Het is een mooi ding!

De geur

Noten:

♥Topnoten: limoen, viooltjesblad en kardemom
♥Middennoten: lelietjes-van-dalen, jasmijn en crèmige vijgen
♥Basisnoten: vanille en muskus en sandelhout

Hij opent vrij sterk en met behoorlijk veel zoete en frisse kracht! Hij is aanwezig, maar zeer vrouwelijk, al meteen vanaf het begin. Hier zit niets meisjesachtigs aan maar verwar vrouwelijk ook absoluut niet met ‘ouwelijk’. Deze geur start dus enorm sterk maar weet, na ongeveer een minuut, zachter te worden en haar krachten niet meteen prijs te geven maar het toch geleidelijker te delen. Na de eerste limoen en viooltjes, komt de zachtere lelietjes-van-dalen, maar vooral de jasmijn. Dat maakt de geur meteen zachter en minder overheersen. Aan het einde linkt de vanille die een basis schept en zo blijft, door het gehele verdere geur proces heen. Na een tiental minuten komt er een nieuwe geur naar boven, eentje die zich mengt met de warme basis van vanille; de vijgen. Dat laatste maakt hem denk ik zo bijzonder, het is een zeer welkome en unieke toevoeging aan het parfum.

Na enkele minuten krijg je een warme, zachte en licht zoete parfum die waanzinnig lekker ruikt! Eentje die er is om te blijven en zeker – ondanks de zoetere noten – meer geschikt is voor de herfst dan voor de zomer. Juist omdat de geur meer aan de bovenkant van alle spectra zit en het geheel toch harmonieus samengaat. Bijzonder!

DSC 9728 - Nieuwe Favoriet: Scent of Lui-Jo Eau de Toilette Spray

Je begrijpt het; dit is een hele fijne nieuwe geur! Zeer geschikt voor aankomend seizoen, ook al is hij vrij vrolijk en zoetig. Het is een ‘mooie’ geur, ook in uiterlijk. Ik zet hem graag op mijn nieuwe beautytafel in ieder geval. De prijs is acceptabel, voor een dergelijk merk zijn dat ‘normale’ prijzen. Hij blijft ook lang genoeg zitten om hem dat waard te maken, en de gebruik van noten en de opbouw daarvan is simpelweg erg elegant. En daar betaal je voor.

De Scent of Liu-Jo Eau de Toilette is exclusief verkrijgbaar bij Ici Paris XL. De 30 ml kost €39,03, de 50 ml kost €59,00 en de 75 ml kost €79,04.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat een product wat is verkregen van een bedrijf of merk.