DSC 9694 - Nieuwe Calvin Klein Eternity Now Eau de Parfum

Dat er nieuwe parfums op de markt komen is niet zo bijzonder. Ook niet als dat een parfum is van een groot en populair merk. Maar wanneer deze nieuwe roze bom mij énorm enthousiast maakt dan is het natuurlijk een ander verhaal! Daarom review ik vandaag de nieuwe Calvin Klein Eternity Now Eau de Parfum, die ook een broertje heeft gekregen voor bijpassende geurlagen met je partner. Als je dat überhaupt nodig vindt natuurlijk. Afijn, tijd om even deze vrouwelijke versie een platform te geven. Kijk je mee?

DSC 9717 - Nieuwe Calvin Klein Eternity Now Eau de Parfum

DSC 9699 - Nieuwe Calvin Klein Eternity Now Eau de Parfum

DSC 9704 - Nieuwe Calvin Klein Eternity Now Eau de Parfum

Parfum beschrijven is lastig en ik weet dat dit soort artikelen minder vaak en graag worden gelezen. Daarom wil ik ook graag selectief zijn in wat ik behandel. Daarnaast beschrijf ik de geur zo duidelijk als ik dat kan, op mijn eigen manier, en ik merk dat jullie altijd positief reageren hierop. Gelukkig! Dat gezegd hebbende ga ik vrolijk verder:

De flacon is énorm groot! Dat ligt ook aan het feit dat ik de grootste versie heb gekregen, maar ook omdat de makers niet een poezelige fles wilde geven maar eentje die er mag zijn. De lichtroze vloeistof, het licht-ombre kleurverschil van boven naar beneden en de zilveren details maken het geheel zachter, vrouwelijk en ook eleganter. Uiterlijk van een parfumfles niet belangrijk? Wel degelijk! Niet alleen omdat je ook betaalt voor het uiterlijk/materiaal, het uiterlijk moet ook de ‘feel’ van de parfum goed weergeven. Natuurlijk moet hij ook – althans, dat vind ik belangrijk – mij aanspreken want ik wil hem mooi kunnen neerzetten, simpel als dat.

DSC 9712 - Nieuwe Calvin Klein Eternity Now Eau de Parfum

De beschrijving van de makers over het uiterlijk van de fles komt voor mij echt overeen als een perfect verhaal voor de inhoud ervan. Deze nieuwe geur moet een beleving van een frisse, nieuwe en spannende start zijn; de eerste kus, de eerste aanraking, de belofte naar meer. Die belofte groeit uit tot hoop, liefde en eeuwigheid. Samen. Voor altijd. En dat begint nu.

Top: sappige nectarine, lychee, kweepeer sorbet
Hart: pioenroos, perzikbloesem, nerolibloemblaadjes
Basis: kasjmier voile, ambrox, sensueel muskus

De geur opent zich scherp, krachtig en fris. Daarna komt er vrijwel meteen een bloemengeur door, eentje die net zo krachtig de hoek omkijkt als de eerste frisse noot van fruit. Wat je ruikt is bloesem met een lichte geur van rozen, zonder dat deze overheersend is. Als laatste eindigt hij warm – de muskus – en zo blijft hij hangen.

De geur is erg vrouwelijk! Niet poezelig en mag er zijn. Wel geschikt voor elk seizoen vanwege de verschillende noten die hij geeft, van fris naar warmer met een basis van bloemen. Hij blijft de gehele dag zitten, alleen in de avond – als je opnieuw de deur uitgaat – zou ik hem even verfrissen. Niet geheel nodig maar wel even lekker!

DSC 9703 - Nieuwe Calvin Klein Eternity Now Eau de Parfum

Enige nadeel? Hij is vrij prijzig. Maar laten wij eerlijk zijn; welk parfum, die je kan kopen bij de parfumerie, is dat bijna niet? Gelukkig zijn er veel verschillende groottes dus uiteindelijk reken je een ‘normaal’ bedrag af.

Calvin Klein Eternity Now Eau de Parfum Spray 30 ml – € 46,11*
Calvin Klein Eternity Now Eau de Parfum Spray 50 ml – € 67,22*
Calvin Klein Eternity Now Eau de Parfum Spray 100 ml – € 89,94*
Calvin Klein Eternity Now Body Lotion 200 ml – € 28,33*
Calvin Klein Eternity Now Shower gel 200 ml – € 36,11*

*Adviesprijzen

De versie die ik review op de foto’s is de 100 ml versie.

De geuren zijn vanaf september 2015 verkrijgbaar bij de geautoriseerde Calvin Klein parfumerieën en warenhuizen zoals Ici Paris XL en Douglas.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.