DSC 0274 - Marc Jacobs Decandence Eau de Parfum Review

Sommige perspakketjes, die zijn zó mooi, zo waardevol en zo bijzonder dat ik mijzelf eventjes knijp als ik ze binnenkrijg. Het pakketje van vorige week is er zo eentje! Er zijn een aantal merken waar mijn hartje sneller van gaat kloppen en toen de nieuwste Mac Jacobs Decadence Eau de Parfum in mijn handen werd gelegd maakte ik even een sprongetje. Want, niet alleen dwingt dit merk alle aandacht, deze nieuwe parfum heeft ook een uiterlijk waar je niet meer omheen kan. Maar hoe zit het met de geur? Tijd om te testen!

DSC 0244 - Marc Jacobs Decandence Eau de Parfum Review

DSC 0291 - Marc Jacobs Decandence Eau de Parfum Review

DSC 0265 - Marc Jacobs Decandence Eau de Parfum Review

DSC 0277 - Marc Jacobs Decandence Eau de Parfum Review

DSC 0245 - Marc Jacobs Decandence Eau de Parfum Review

Even beter kijken naar het prachtige flesje! Want wauw.. wat een schoonheid he? De flacon komt in een groot, groen fluweel doosje met daarin een hoeveelheid weergaloze elegantie en dominatie die ooit in een parfum is gestopt. De bovenkant is als een tasje, versierd met een krokodillenprint en gouden details. Een zwarte fringe, aan een gouden koord, maakt het geheel af. De onderkant is simpel; smaragdgroen met ook gouden details. De flacon is zwaar, bijna lomp zelfs. Op vakantie mee nemen? Nee, liever in een tasverstuiver! Hij staat mooi op je tafel, hij staat er om er niet meer weg te gaan, hij staat er alleen om zijn schoonheid te tonen.

DSC 0283 - Marc Jacobs Decandence Eau de Parfum Review

DSC 0252 - Marc Jacobs Decandence Eau de Parfum Review

♥Top: Italiaanse Pruim, Iris en Safraan
♥Hart: Bulgaarse Roos, Jasmijn Sambc en Irisworstel 
♥Basis: Vloeibaar Amber, Vetiver en Papyrushout

En de geur, hoe ruikt die? Is hij het evenbeeld van zij uiterlijk? Dominant, elegant, aanwezig en eisend? Nee, dat vind ik niet. De geur opent sterk dat zeker. Hij laat meteen zien waar hij van gemaakt is. Wat ik ruik in eerste instantie is een sterke maar zeer frisse geur. Daarna volgt er vrij snel een warmte die ik herleid naar de jasmijn, die voortgaat in amber en eindigt in de typische geur van vetiver. Vetver is namelijk een soort musk geur; warm en vormt en mooie basis om de andere geuren op te laten bouwen. Absoluut niet ‘muf’, musk is niet altijd zwaar, dominant en ouwelijk; absoluut niet.

De geur is waanzinnig lekker en amper duidelijk genoeg te omschrijven om de heerlijkheid ervan goed over te brengen. Sowieso vind ik MJ geuren altijd vrij uniek en vind ik het lastig de schoonheid die zich in een flesje kan bevinden onder woorden te brengen. Er is een reden dat je meer betaald voor sommige geuren; ze zijn dusdanig bijzonder dat ze het kunnen maken.

DSC 0286 - Marc Jacobs Decandence Eau de Parfum Review

Echt een Marc Jacobs geur? Absoluut! Geen twijfel over mogelijk. Een typische Daisy geur? Nee, dat niet. Hij is niet heel liefjes, zacht en fris. Hij heeft zeker die elementen maar net even iets anders vormgegeven en met een warmere basis. Dat zorgt voor een Marc Jacobs geur die echt past binnen de familie, alleen is hij geen directe bloedverwant van de populaire Daisy. Ze dragen wel met recht dezelfde naam.

De geur blijft de gehele dag héél goed zitten gelukkig. Het eerste typische prikkelende deel, de sensatie waarmee de geur begint, verdwijnt na enkele uren. Je behoudt de fijne en zachte basis voor meerdere dagdelen.

Prijzen:

♥Marc Jacobs Decadence Eau de Parfum 30 ml – € 60,00
♥Marc Jacobs Decadence Eau de Parfum 50 ml – € 85,55
♥Marc Jacobs Decadence Eau de Parfum 100 ml – € 115,55
♥Marc Jacobs Decadence Body Lotion 150 ml – € 50,00
♥Marc Jacobs Decadence Shower Gel 150 ml – € 48,00

De Marc Jacobs Decadence Eau de Parfum is nu verkrijgbaar bij de luxere parfumerieën en warenhuizen.

Deze review bevat een product wat is opgestuurd door een bedrijf of merk.