DSC 1671 - Guess Double Dare Eau de Toilette Review

Vandaag schrijf ik voor het eerst over een merk waar ik járen lang een favoriete parfum van had. Een luchtje die menig meisje/vrouw in haar bezit heeft gehad, de ‘Seductive’ versies. Mooie maar ietwat kitscherige flesjes vol met vrouwelijke dominantie met een knipoog. Nu krijgt deze parfum een zusje, waarbij Guess je uitdaagt nog een stapje verder te gaan. Zij doet dat met de nieuwste aanwinst die een hele passende naam heeft gekregen, de Guess Double Dare Eau de Toilette. Kijk je mee?

DSC 1666 - Guess Double Dare Eau de Toilette Review

DSC 1667 - Guess Double Dare Eau de Toilette Review

DSC 1675 - Guess Double Dare Eau de Toilette Review

DSC 1683 - Guess Double Dare Eau de Toilette Review

DSC 1668 - Guess Double Dare Eau de Toilette Review

Ook deze versie is zoals wij eigenlijk wel van Guess kunnen verwachten; vrouwelijk, uitdagend en – inderdaad – een beetje kitscherig. De hals van de flacon is versierd met een goudkleurige ketting met daarop het Guess logo, terwijl de iconische Guess driehoek terug te vinden is in de vorm van de dop.

DSC 1687 - Guess Double Dare Eau de Toilette Review

De geurnoten:

♥Topnoten: Tangelo, Wilde Aardbeien, Lychee
♥Hartnoten: Jasmijn, Muguet, Viooltjesbladeren
♥Basisnoten: Vetiver, Amber, Vanille

Altijd als ik een luchtje ga beschrijven, bekijk ik de noten die erin zitten om te bepalen of het dat inderdaad hetgeen is wat ik ruik en in die volgorde. Nu moet ik bekennen dat ik van ‘muguet’ nog nooit heb gehoord dus die sowieso niet kan plaatsen.

De geur opent véél zachter dan ik had verwacht! Er zit niks van de elementen in die je bij de andere geuren van Guess wel zou kunnen toeschrijven, zoals meisjesachtig, dominant en aanwezig. Nee, absoluut niet. Ik vind de geur zacht openen, vrij subtiel zelfs. Hij is elegant, vrouwelijk en met een licht bloemige knipoog die frisser is dan verwacht. Waar hij mee opent, daar eindigt hij ook mee; het is geen geur die een sterke evolutie doormaakt en merkbaar hele verschillende noten doorkruist. De noten van jasmijn, viooltjes en vetiver vind ik heel duidelijk te plaatsen. De vanille is het licht zoete en de wilde aardbeien het kleine frisse accentje.

DSC 1691 - Guess Double Dare Eau de Toilette Review

In mijn herinnering was Guess duurder en – ondanks dat ik niet in jouw portemonnee kan kijken – betaalbaar voor een luchtje die behoort tot een luxer merk. Netjes. Hij blijft ook lang genoeg hangen en ik vind hem geschikt voor de gehele dag. Ja, hij past goed bij een diner of een avondje uit maar kan prima gedragen worden naar kantoor of college. In de avond wel eventjes bijwerken, dan is hij op zijn best maar dat heeft hij ook nodig. Ondanks de alcohol in zo’n luchtje doe ik altijd eventjes een spuitje in mijn haren; met elke beweging een kleine geur die loskomt; heerlijk! De geur past bij veel vrouwen denk ik en zal door de keuze aan noten veel vrouwen aanspreken. Wat je krijgt is een mooie, zachte en elegante geur die een tikje vrolijk is maar vooral heel vrouwelijk. En wellicht ook wel makkelijk zonder dat hij daarmee saai, ouwelijk of alledaags is.

Guess Double Dare Eau de Toilette 30 ml – € 33,00
Guess Double Dare Eau de Toilette 50 ml – € 43,00
Guess Double Dare Eau de Toilette 100 ml – € 53,00*
Guess Double Dare Body Lotion 200 ml – € 17,50,00

Guess Double Dare is vanaf half oktober 2015 verkrijgbaar bij de geautoriseerde Guess Fragrances verkooppunten zoals Douglas en de Ici Paris. Bij deze laatste winkel zag ik hem al online voorbij komen.

*De versie die je op de foto ziet is 50 ml versie.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat een product wat is opgestuurd door een bedrijf of merk.

Vanmiddag om 15:00 een tweede artikel.