DSC 0417 800x530 - Etos Mystic Night Eau de Toilette & Body Mist Review

Toen Etos vorig jaar uitkwam met hele betaalbare en diverse parfummetjes was ik enthousiast. De geuren roken lekker, niet al te bijzonder maar zeker leuk genoeg. De verpakking was simpel maar doeltreffend, de prijsjes een dik pluspunt en de geuren zelf absoluut aan te prijzen. Ik review vandaag een nieuwe aanwinst, de Etos Mystic Night Eau de Toilette & Body Mist, twee paarse verschijningen die perfect passen bij winterse maanden. Kijk je mee?

DSC 0427 800x530 - Etos Mystic Night Eau de Toilette & Body Mist Review

DSC 0406 800x530 - Etos Mystic Night Eau de Toilette & Body Mist Review

DSC 0411 800x530 - Etos Mystic Night Eau de Toilette & Body Mist Review

De bestaande geuren die liggen natuurlijk al een tijdje in de Etos winkels, maar deze versie heeft sinds vorige week een acte de présence gemaakt. Perfect op tijd voor Sinterklaas of Kerst. De Etos Mystic Night Body Mist komt in een simpele plastic verpakking met zwarte en gouden details en bevat 150 ml met het kleine prijsje van €5,99. De Etos Mystic Night Eau de Toilette komt in een vierkante glazen verpakking – doorzichtig – met een paars doosje als omhulsel en paarse vloeistof. Deze bevat 50 ml en kost €9,99. Beide zien er prima uit, zoals gezegd zijn zij simpel maar doeltreffend. De Body Mist in de typische plastic verpakking, een flesje met gekleurde vloeistof. De Eau de Toilette vind ik er voor de prijs zeker niet verkeerd uitzien, hij is ook nog best een beetje speels te noemen.

Met beider inhoud kan je een behoorlijk tijd doen, een Body Mist is in dit huis nog nooit opgegaan (wellicht ligt dat ook aan andere facetten), en met de Eau de Toilette doe je vrij zuinig omdat hij best aanwezig is.

Deze oriëntaalse, bloemige geur bevat een warme en zwoele mix van roze peper en sandelhout, aangevuld met roos en kruidig patchoeli. De verkwikkende roze peper schudt je zintuigen wakker, waarna roos en patchoeli je verder verleiden. Een sensuele geur voor de vrouw die geniet van het leven en weet wat ze wil. Belangrijkste geurnoten: roze peper, roos en sandelhout.

DSC 0415 800x530 - Etos Mystic Night Eau de Toilette & Body Mist Review

DSC 0416 800x530 - Etos Mystic Night Eau de Toilette & Body Mist Review

De geur opent vrij hard en ietwat scherp. Na enkele seconden gaat dit langzaamaan over naar een warmte, een bloemige warmte die ik heel duidelijk wijd aan de patchoeli. Langzaamaan wordt de rood daarbij gevoegd en gaat de scherpte er helemaal af en krijgt de geur een ronde en krachtige body. Na enkele minuten houd je een zeer sensuele en vrouwelijke geur die verleidelijk aandoet op je huid, zeker omdat de sandelhout een sterke basis geeft waarop de roze peper af en toe zijn hoofd omhoog kan steken. In eerste instantie zou ik niet vreemd hebben opgekeken als dit een Eau de Parfum betrof in plaats van een Eau de Toilette; hij blijft ook relatief lang hangen.

DSC 0411 800x530 - Etos Mystic Night Eau de Toilette & Body Mist Review

DSC 0421 800x530 - Etos Mystic Night Eau de Toilette & Body Mist Review

De Body Mist is vergelijkbaar in proces alleen in elk facet uitvergroot. Een Body Mist is vaak wat luchtiger en ondanks dat hier en daar ook sprake van is moet je niet denken dat hij ‘zachter’ daarvan wordt. De eerste spray doet mij simpelweg denken aan het spuiten van haarlak; die geur is vrijwel identiek. Die vervliegt zo snel als dat hij mijn neus heeft bereikt om daarna op het bovenstaande zusje te lijken. Wel behoudt hij zijn geur amper, ik vind dat hij over het algemeen relatief snel verdwijnt en je de geurnoten niet meer van elkaar kan onderscheiden. Gespoten op kleding of in haren (niet al te vaak doen vanwege uitdrogende werking) blijft hij beter hangen maar verwacht niet dezelfde langdurigheid als de Eau de Toilette. De spray is als een nevel wat er dus niet voor zorgt dat je bang hoeft te zijn voor vlekken of grote ‘natte’ plekken.

DSC 0417 800x530 - Etos Mystic Night Eau de Toilette & Body Mist Review

Ja, de Etos Mystic Night Eau de Toilette & Body Mist is een leuke toevoeging aan het assortiment, absoluut. Deze geur vind ik net even iets chiquer dan de andere opties, een echt winters exemplaar. Voor het gevraagde prijsje is hij absoluut niet verkeerd en zeker een aanrader. Heb jij weinig budget of zoek je een leuk cadeautje om te schenken? Dan zijn de geuren van Etos een aanrader. Het is niet een lijn die ik zelf vaak gebruik, ik heb andere meer verfijnde exemplaren waarmee ik mijzelf met liefde omhul. Dat wil niet zeggen dat ik deze variant, voor het prijskader waar het zich in bevindt, niet vind aan te prijzen. De Body Mist is simpelweg niet mijn ding, ik houd niet van dergelijke producten. Wel spuit ik het op mijn schone was, dat vind ik dan wel weer heerlijk.

De Etos Mystic Night Eau de Toilette & Body Mist kosten respectievelijk €9,99 en €5,99 en bevatten 150 ml en 50 ml.

Liefs,

Elise Joanne