DSC 1582 800x530 - Calvin Klein One Gold Limited Edition Review

Ik heb niet eerder een parfum van Calvin Klein op het eerste gezicht zo mooi gevonden als de Calvin Klein One Gold Limited Edition, wat een gouden schoonheid! Heel feestelijk en passend bij de huidige seizoenen. Voor een flesje dat druipt in al dat goud is hij ook nog eens behoorlijk betaalbaar. Luxe binnen handbereik dus! Kijk je mee?

DSC 1591 800x530 - Calvin Klein One Gold Limited Edition Review

DSC 1587 800x530 - Calvin Klein One Gold Limited Edition Review

DSC 1593 800x530 - Calvin Klein One Gold Limited Edition Review

De flacon vind ik dus zeer aantrekkelijk; gehuld in goud met doorzichtige onderkant en witte details. Simpel en toch ook chique. Het nadeel vind ik wel dat de fles een dopje bevat, die draai je eraf en dan kan je de spray aanbrengen. Dat betekent dat je daarna, wanneer je hem klaar voor gebruikt hebt gemaakt, je nooit een dop op het flesje kan doen. Nadeel voor op reis!

De geurnoten:

Topnoten: Vijg, Bergamot, Salie
Hartnoten: Neroli, Viooltje, Sambacjasmijn
Basisnoten: Vetiver, Guaiac-hout, Patchouli

Het eerste wat ik ruik is een hele zachte, hele aantrekkelijke geur. Wat op je afkomt is heel duidelijk vijg en dat vind ik een geweldige noot om als eerste waar te nemen. Hij is daarmee heel open, toegankelijk en benaderbaar. Vijg ruikt namelijk niet heel typisch fruitig of fris. Er komt een kleine scherpte na enkele seconde, die wijd ik aan de bergamot. De basis is heel aangenaam, bijna zacht te noemen, door de viooltjes en de guaiac-hout. Ergens hangt een blijvend vleugje jasmijn, net genoeg om waar te nemen maar niet te dominant. Het is een geur waarvan ik denk dat menig vrouw hem lekker zou kunnen vinden. Niet omdat hij simpel is of niet creatief genoeg, hij bevat hele aangename noten die een bijzondere combinatie vormen. Dusdanig aangenaam dat het een heel aantrekkelijke eau de toilette is.

DSC 1592 800x530 - Calvin Klein One Gold Limited Edition Review

Ik vind dit een hele mooie fijne geur, en niet eerder was ik zó enthousiast over een CK geur. Vaak vind ik de type geuren van dit merk veel te uniseks, daarvoor houd ik simpelweg van te vrouwelijke geuren. Deze is niet heel overdreven vrouwelijk maar alsnog wel passend bij mij. Geschikt voor overdag maar hij komt sowieso goed tot uiting in deze maanden, het is een wat warmere geur en is perfect voor herfst en winter. Mooi cadeau om te geven, ik denk niet dat je hier een miskoop mee doet voor jezelf of een ander! En echt héle prima bijbehorende prijsjes.

De geur is een eau de toilette en is verkrijgbaar in twee soorten, de 50 ml voor €29,94 en de 100 ml voor €46,11. Deze Calvin Klein One Gold Limited Edition is exclusief verkrijgbaar bij de ICI PARIS XL.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat een product dat is opgestuurd door een bedrijf of merk.