DSC 1936 - Calvin Klein Euphoria Essence Review

Is het een schip? Is het een Alien? is het een ufo? Nee! Het is de nieuwste Calvin Klein Euphoria Essence parfum voor dit najaar. Bijzondere fles, dat zeker! Maar ook een bijzonder parfum zegt CK, blijkbaar zoekt de substantie een bijpassend jasje. Calvin Klein brengt aan de lopende band nieuwe parfum uit maar deze is anders dan degene die ik de afgelopen maanden heb behandeld. Sowieso is hij te uniek om te laten liggen! Kijk je mee?

DSC 2913 - Calvin Klein Euphoria Essence Review

DSC 1939 - Calvin Klein Euphoria Essence Review

DSC 1945 - Calvin Klein Euphoria Essence Review

De flacon is een beetje ‘buitenaards’ dus; een soort ovaal-vormig ruimtescheepje. Blijkbaar is het een herinterpretatie van de originele Euphoria Calvin Klein flacons met een verfrissende look, terwijl de originele sensuele silhouetten behouden zijn gebleven. Die sensuele silhouetten zie ik dan er minder in terug komen, maar bijzonder is de verpakking zeker wel. Vanwege de glans en het ombre effect met de kleuren paars en aqua, vind ik hem ook wel elegant te noemen, dat zeker. De combinatie van glans en licht is een spel dat de nieuwe, levendige interpretatie van deze geur goed moet weergeven. Hij heet natuurlijk niet voor ‘Essence..’.

De noten:

Top: Framboos, Roze peper, Bramen
Hart: Exotische orchidee, Lelietje-van-dalen, Puur Jasmijn
Basis: Kasjmierhout, Patchouli, Witte Chocolade

De geur start meteen met een klein pepertje maar met een warme basis van de kasjmierhout. Die laatste noot die is er om te blijven, de gehele ‘evolutie’ van de geur lang. Na enkele momenten komt er iets fris om de hoek kijken, duidelijk te wijten aan de bramen wat weer overgaat naar een iets zoetere tint van de Lelietjes-van-dalen. Als laatste duidelijk toon komt er jasmijn doorheen zetten en ook die blijft hangen.

Wat je krijgt is een overduidelijk warme geur voor de herfst en de winter met een hele lichte frisse toon die zich mengt met een lief en zacht bloemig zusje. Zij liggen ergens op de loer en af en toe steken zij weer even een hoofdje de hoek om. De basis is warm en zacht met een licht kruidige noot.

DSC 2911 - Calvin Klein Euphoria Essence Review

Een bijzondere flacon, een minder bijzondere geur. Dat klinkt negatief, want ik eindig deze review namelijk absoluut niet zo maar het mag wel gezegd worden. De geur is prettig, elegant, vrouwelijk en voor de dame die houdt van een zwaardere geur. Ik vind er te weinig nuance inzitten, net even te weinig mooie verschillende noten om het een héle bijzondere geur te maken. Hij ruikt zeker prima, maar is niet een nieuwe favoriet. Wel eentje die ik zal blijven gebruiken voor de normale dagen.

Calvin Klein Euphoria Essence is verkrijgbaar in drie verschillende maten met bijbehorende prijzen:

♥Eau de parfum spray 100 ml – € 89,00
♥Eau de parfum spray 50 ml – € 68,00  
♥Eau de parfum spray 30 ml – € 49,00 

De versie op de foto’s is de 100 ml. 

De Euphoria Essence by Calvin Klein is een limited edtion en is vanaf half oktober 2015 exclusief bij Ici Parix XL en via de webshop http://www.iciparisxl.nl verkrijgbaar.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat een product wat is opgestuurd door een bedrijf of merk.