DSC 0376 - The Body Shop Scandle in a Bottle - Red Musk Review

Oh dolletjes, The Body Shop heeft weer, ter ere van kerst en die heerlijke commerciele kerstgedachte, een nieuwe geur uitgebracht. Een bijzonder variant van kruiden en specerijen, zonder ook maar één bloem. De eerste keer dat ik dit spannende dingetje rook, moest ik echt even wennen. Want wat rook mijn neus nou precies? Het is ook een geur die velen fases doorgaat en elke keer weer een ander gezicht laat zien. Kijk je mee naar mij review van de The Body Shop Scandle in a Bottle – Red Musk?

DSC 0386 - The Body Shop Scandle in a Bottle - Red Musk Review

DSC 0361 - The Body Shop Scandle in a Bottle - Red Musk Review

Scandle in a Bottle

‘No Flowers – Just a bold blend of Musk & Spice’

Een klein geschiedenislesje vooraf. Nee, dat is niet saai, dat helpt om te deze geur en de ontwikkeling daarvan beter te begrijpen. In 1981 kwam The Body Shop met de eerste echte Musk geur, de White Musk welteverstaan. Dit was de eerste geur met diervriendelijk en kunstmatige muskus. En toen begon het, hierna zijn er nog drie geuren ontwikkeld waarvan deze Red Musk de nieuwste is.

Red Musk is verkrijgbaar in drie verschillende formaten en vormen:

♥The Body Shop Red Musk Eau de Parfum 60 ml €40,00
♥The Body Shop Red Musk Eau de Parfum 100 ml €55,00
♥The Body Shop Red Musk (alcoholvrije) Parfum Olie 30 ml €22,50

De versie die ik review is de Parfum Olie. Een olie, daar doe je weergaloos lang mee, velen malen langer dan een spray-parfum. Ik heb wel de parfum in het echt geroken, het proces waar de geur ‘doorgaat’ is toch net iets anders bij beide.

DSC 0369 - The Body Shop Scandle in a Bottle - Red Musk Review

De geur bevat dus geen bloemen maar kruiden en specerijen. Wanneer je de geur aanbrengt opent hij het proces met een geur van muskus en tabak. Daar komt een scherpe geur van peper bij en daarna gaat hij over op het zachte en licht zoete van kaneel.

DSC 0397 - The Body Shop Scandle in a Bottle - Red Musk Review

DSC 0389 - The Body Shop Scandle in a Bottle - Red Musk Review

DSC 04022 - The Body Shop Scandle in a Bottle - Red Musk Review

Zoals je hierboven het geurproces kon lezen, zo gaat het dus ook echt nadat je hem aanbrengt (in een spray of olie vorm). De eerste keer ruiken leverde bij mij geen positieve reactie op. Ik vond hem niet vies maar simpelweg te scherp en te sterk, dit vanwege de peper en de tabak. Maar de geur ontwikkelt zich zoals ik eigenlijk nog nooit heb ervaren. Hij wordt, na een kwartiertje, zacht en warm. Het is dan een mysterieuze geur die al het goede van de ingredienten oppikt en dat naar boven laat komen. Nu ik dit schrijf ruik ik aan mijn pols waar ik de geur een aantal uren geleden heb aangebracht. Wat ik ruik is een sensuele heerlijkheid waarvan ik niet had gedacht dat ik dat zou vinden.

Er is een veronderstelling dat muskus ‘muf’ ruikt en dat is zeker niet waar.

DSC 0364 - The Body Shop Scandle in a Bottle - Red Musk Review

Ik vind het leuk dat The Body Shop elke keer weer uitkomt met een nieuwe geur waar ze zo trots op zijn. Het is een bijzonder dingetje daarom, ik vind de geuren en het proces wat die geur doormaakt uniek. Wanneer je langs TBS komt zou ik hem even opspuiten en daarna even verder winkelen. Na een uur ruik je weer aan je pols en besluit dan of je hem lekker vindt. Want die geur is hetgeen je de hele dag ruikt maar dat is niet wat je ruikt als je hem net opdoet. Toon dus geduld en laat hem ademen en leven. Ik vind hem, wanneer hij volwassen is geworden, bijzonder lekker en een nieuwe favoriet.

De The Body Shop Scandle in a Bottle – Red Musk Perfume is te koop bij de gelijknamige winkel en online.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat een product wat is gegeven door een bedrijf of merk.