DSC 6726 - 3 x Parfum Review: Vespa - Essence & Kruidvat Absolute IrisParfums reviewen blijft zéér lastig. Nu probeer ik zo goed mogelijk de geur te omschrijven en de werking ervan, en gelukkig krijg ik hier positieve reacties op. Maar het blijft een lastige taak en ook zijn deze reviews niet altijd populair. Daarnaast is het soms onnodig om een heel artikel te schrijven over één parfum. Daarom review ik vandaag drie verschillende versies! Ik begin bij de populaire The Master Perfumer Absolute Iris (La Vie Est Belle dupe..?), de nieuwe Vespa Sensazione & de leuke budget versie Essence Like a New Love. Kijk je mee?

DSC 6761 - 3 x Parfum Review: Vespa - Essence & Kruidvat Absolute Iris

Ik review de drie parfums hieronder meteen apart!

The Master Perfumer Absolute Iris – 50 ml – €7,99

DSC 6740 - 3 x Parfum Review: Vespa - Essence & Kruidvat Absolute Iris

DSC 6749 - 3 x Parfum Review: Vespa - Essence & Kruidvat Absolute Iris

Kruidvat heeft een eigen lijn geuren, die zij onderbrengen onder een ander naam, genaamd The Master Perfumer. Hieronder kan je meer dan tien verschillende geuren vinden. Ik heb al eerder een geur gereviewd en ik was absoluut niet teleurgesteld.

Het uiterlijk is vrij simpel, saai wellicht zelfs. Voor dat prijsje mag en kan je eigenlijk niet echt klagen! De Asbolute Iris N39 is nieuw in het schap en er wordt van gezegd dat het een dupe is van de ontzettend dure en luxe La Vie Est Belle. Nu weet ik hoe deze geur ruikt, het is de toevallig de favoriete geur van buurvrouw Aranka dus ik ruik hem geregeld in de lift. Hij is zeker heerlijk! Maar prijzig.

De Absolute Iris heeft de volgende geurnoten; iris, jasmijn, oranjebloesem, patchouli en muskus. Wat ruik je wanneer je hem opspuit? Hij begint vrij fris maar je ruikt daarna vrijwel meteen de zachte en warme basis van de muskus. Deze verdwijnt langzaam naar de achtergrond om daar in alle rust zich te mengen met het frisse van de oranjebloesem en het zachte van de jasmijn. Ja, hij doet mij zeker denken aan de geur La Vie Est Belle, geen twijfel over mogelijk. Hij is niet exact hetzelfde, ik vind deze versie net even iets platter en simpeler. Voor het geld dat je betaalt is het absoluut geen slechte vervanging. Het is dus absolute een warmere geur.

Het is een Eau de Toilette, dus hij is wat lichter maar behoorlijk zwaarder dan de meeste Eau de Toilettes. Vooralsnog blijft hij bijna de gehele dag goed te ruiken, in de avond zou je hem opnieuw op moeten spuiten.

The Master Perfumer Absolute Iris is te koop bij de Kruidvat.

♥Vespa Sensazione for Her – 50 ml – €22,50

DSC 6742 - 3 x Parfum Review: Vespa - Essence & Kruidvat Absolute Iris

DSC 6751 - 3 x Parfum Review: Vespa - Essence & Kruidvat Absolute Iris

Deze geur, deze naam is geheel nieuw voor mij! Altijd leuk om een newbie te leren kennen, zeker voor dit kleine prijsje. Als je denkt aan de naam ‘Vespa’ dan denk je wellicht gelijk aan scooters? Ik ook! En dat klopt in dit geval ook want deze parfum is gemaakt door de scooter-makers.

Het kartonnetje, waar het flesje in komt, is vrolijk, speels en ergens ook meisjesachtig. Het flesje zelf is simpel met een lichtroze inhoud. Er is ook een mannelijke versie van deze geur, gehuld in de typische blauwe tinten. Makkelijk te herkennen dus.

De Vespa Sensazione bevat de volgende geurnoten:

Top: lychee, peer, limoen
Hart: waterlelie, zeeakkoord, kaneel
Basis: perzik, vanille, sandalhout

En wat ruik ik precies? Het eerste wat in mijn neus belandt is de geur van de frisse peer gecombineerd met de scherpe limoen. Hij komt vrij heftig binnen! Zomers, speels en vrolijk. Daarna wordt hij vrijwel meteen iets zachter en komen er de geuren van waterlelie en perzik naar boven. Na enkele minuten ruik je de zachte vanille, die blijft de boel mengen vanuit een sterke basis. De geur is makkelijk, lekker voor in de zomer en zeker niet verkeerd te noemen. Houd je van een frisse parfum met een zachte fruitige en bloemige ondertoon? Dan is dit een leuke versie!

Ook deze geur is een Eau de Toilette maar blijft tevens redelijk goed hangen de gehele dag, dat komt omdat hij wat dominanter is dan andere Eau de Toiletten. Hij heeft een zachte toon maar is duidelijk aanwezig vanwege de fruitjes en de bloemetjes. Ik vind hem leuker en lekkerder dan verwacht! Zeer geschikt voor de zomer.

Vespa Sensazione is verkrijgbaar in 2 verschillende groottes, de 50 ml (€22,50) en de 30 ml (€14,99). Vespa is te koop bij verschillende drogisterijen zoals de Kruidvat.

♥Essence Like a New Love – 50 ml – €6,99

DSC 6744 - 3 x Parfum Review: Vespa - Essence & Kruidvat Absolute Iris

DSC 6747 - 3 x Parfum Review: Vespa - Essence & Kruidvat Absolute Iris

Essence is een leuk budget merk, zeker voor make-up. Maar Essence verkoopt ook kleine Eau de Toilettes. Ik heb er meerdere in huis en vind het ‘leuke’ dingetjes. Ze zijn speels, vrolijk, meisjesachtig en ook behoorlijk heftig in geur.

De verpakking is simpel maar heel schattig in vorm, rond én met een strikje. Poepig! Het misstaat zeker niet op mijn make-up kastje. Maar, het is niet bijzonder elegant of luxueus natuurlijk. Ach, dat hoeft ook niet altijd. Er zijn onderhand al bijna tien verschillende geuren van Essence te verkrijgen sinds de komst van de nieuwe collectie.

In Essence Like a New Love bevat de volgende geurnoten:

Topnoten: mandarijn, grapefruit, peper, elemi
Hartnoot: pioenroos, hyacint, roos, perzik
Basisnoten: koffie, chocolade, vanille, musk

En welke geur ruik ik na het opspuiten? Als allereerste héél véél zoetheid! Je ruikt meteen de mandarijn, de scherpte van de grapefruit en het pittige van de peper. Bijzonder! Daarna komt er een zachtheid over de geur heen, maar hij blijft dominant in zoetheid. Je ruikt de pioenroos en de warmte van de chocolade en vanille. Ja, ik ruik de chocolade! Grappig.

Okay, het mag duidelijk wezen; dit is geen elegante geur. Hij is niet mysterieus, spannend of uitstekend in elkaar gezet door middel van bijzondere geuren in een spannend jasje. Wat je krijgt is een zoete, vrolijke en scherp-frisse geur die dominant is. Hij is grappig, schattig en aanwezig. Hier moet je echt van houden! Doe ik dat? Nee. Maar toch.. Deze geuren hebben is ‘leuks’, dat zeker.

De Essence Like a New Love is te koop in 2 verschillende groottes, de 50 ml (€6,99) en de 10 ml (€3,29). Die laatste is leuk om te proberen. Dit zijn leuke cadeautjes voor tienermeisjes denk ik! Essence is te koop bij de Kruidvat.

DSC 6758 - 3 x Parfum Review: Vespa - Essence & Kruidvat Absolute Iris

Conclusie? De Absolute Iris is een leuke dupe, dat zeker. Een prima geur voor de vrouw die van zachter, warmer en lichtfris houdt. Prima prijsje ook! De Vespa Sensazione is lekkerder dan ik aanvankelijk had verwacht, ik ben positief verrast. Het is een lekkere zomerse geur met de noten van fruit en bloemen. Ja, deze ga ik zeker vaker gebruiken! Ook deze heeft zeker een goed prijsje. De Essence Like a New Love is simpel, uitdagend, vrolijk en dominant. Niet geheel mijn ding maar als je van zoeter dan zoet houdt dan is dit een hele goede geur voor jou! Je kan hem ook eerst proberen door een kleintje te kopen.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bestaat uit producten die ik heb gekregen (Vespa & Essence) én producten die ik zelf heb gekocht (Absolute Iris).