DSC 2322 800x530 - Nieuwe Olaz Eyes Ultimate Eye Cream Review

Van de ene oogcrème door naar de andere! Zo doen wij dat, lekker testen, reviewen en er over schrijven. Vandaag ga ik verder met testen van een nieuw product en in dit geval is dat de Olaz Eyes Ultimate Eye Cream. Een antiverouderingsproduct voor de huid onder de ogen, om van die donkere kringen, wallen en rimpels af te komen. En het is de eerste oogverzorgingslijn van Olaz! Hoe werkt het? Bevalt het?

DSC 2299 800x530 - Nieuwe Olaz Eyes Ultimate Eye Cream Review

DSC 2285 800x530 - Nieuwe Olaz Eyes Ultimate Eye Cream Review

DSC 2312 800x530 - Nieuwe Olaz Eyes Ultimate Eye Cream Review

Olaz is met recht en rede een heel populair merk. Het is gemakkelijk verkrijgbaar bij vrijwel alle drogisterijen, heeft een goed betaalbaar prijskaartje, heeft een hele fijne geur en werkt zoals moet. Geen gedoe, geen gedonder, wel zo prettig. Olaz is een merk wat onderhand al 60 jaar bestaat en begon met de Oils of Olaz. Menig vrouw heeft de dag- en nachtcrème ooit wel eens gekocht en geprobeerd. Mijn moeder had steevast Olaz in de kast staan. Het is een betrouwbaar en fijn merk, dat ik bij tijd en wijle ook in mijn mandje heb gestopt. Olaz is een merk dat voorloopt in huidinnovatie en dat maakt het prijskaartje des te fijner; geen tientallen euro’s voor een fijne crème.

De Olaz Eyes Ultimate Eye Cream is gemaakt voor de wat jongere vrouw, dames van mijn leeftijd, om die donkere kringen en plekken aan te pakken. Want zoals ik al eerder duidelijk maakte, je hoeft niet ‘ouder’ te zijn om te kampen met wallen of rimpels. Ikzelf heb sinds de kost van Fos zeker meer wallen en ook zijn ze absoluut donkerder. Ik vind dat zelf zeer storend, alsof ik constant moe ben. Natuurlijk ben ik dat ook (ha!) maar het hoeft niet zo zichtbaar te zijn.

DSC 2307 800x530 - Nieuwe Olaz Eyes Ultimate Eye Cream Review

DSC 2293 800x530 - Nieuwe Olaz Eyes Ultimate Eye Cream Review

DSC 2295 800x530 - Nieuwe Olaz Eyes Ultimate Eye Cream Review

Hoe werkt het?

Door de combinatie van Niacinamide (vitamine B3), Glycerine en PeptaPeptides heeft deze oogcrème als doel onmiddellijk met de aanpak van drie essentiële problemen te starten zodra het je huid raakt: donkere kringen worden aangepakt door de kleurcorrectie technologie; verdikkingen worden verminderd tijdens het inmasseren en tegelijkertijd wordt het huidoppervlak vernieuwd, zodat de lijntjes rond de ogen worden gladgestreken.

Het uiterlijk van Olaz heb ik altijd mooi gevonden, vrij chique en doeltreffend. Deze Olaz Eyes Ultimate Eye Cream komt in gouden kartonnen doosje met zilveren details, niet te missen in het schap, wel zo handig. Het potje zelf is van stevig plastic gemaakt en bevat een zilveren draaidop met doorzichtige onderkant. Zo kan je zien hoeveel product er nog in het potje zit. De crème is niet doorzichtig of ‘wittig’ zoals je misschien zou verwachten want als je die gekleurde wallen en kringen wil verminderen is dat niet handig. Daar zit dus die kleurentechnologie achter. Klinkt logisch!

DSC 2315 800x530 - Nieuwe Olaz Eyes Ultimate Eye Cream Review

DSC 2317 800x530 - Nieuwe Olaz Eyes Ultimate Eye Cream Review

DSC 2320 800x530 - Nieuwe Olaz Eyes Ultimate Eye Cream Review

DSC 2322 800x530 - Nieuwe Olaz Eyes Ultimate Eye Cream Review

De substantie is glad en zacht en smeert gemakkelijk uit. Grappig genoeg is de kleur niet typisch een ‘kleur’ zoals bij een foundation, daar hoef je niet bang voor te zijn. Hij smeert dus alsnog doorzichtig uit zoals elke andere crème waarbij je dat gewend bent. De geur is heel lichtjes, een mini-olaz-noot in een potje. Mooie omschrijving he? Alles wat op mijn gezicht gesmeerd wordt moet gewoon lekker ruiken in mijn neus, haha.

Zodra ik de crème aanbreng voel ik een kleine soort koelte, een verzachting voor onder mijn ogen. Prettig! Om de kleur geheel uit te werken moet je zachtjes deppen, niet te ‘hard’ smeren of boenen. Sowieso is dat niet goed voor de huid onder je ogen natuurlijk, deze is al heel teer. Wat ik zie is dat de blauwige ondertoon van de huid onder mijn ogen minder in het oog springt, dat effect zie ik meteen. De blauwe ‘angel’ wordt er uitgehaald zo gezegd en je ziet meteen resultaat daarin. Het geheel springt nu wat minder in het oog. De huid wordt niet merkbaar strakker getrokken zoals dat soms wel kan gebeuren met andere oogcrèmes, vaak vind ik dat ook een onprettig gevoel. Wat ik zie dat er na een aantal dagen gebeurt, is dat de lijntjes rond mijn oogpartij gevuld worden, minder duidelijk zijn en minder goed zichtbaar. Hij verzacht zo gezegd mijn oogopslag.

DSC 2307 800x530 - Nieuwe Olaz Eyes Ultimate Eye Cream Review

Ja, leuk en fijn product! Niet te veel poespas, gewoon goed werkend. Ik gebruik hem nu een kleine week en vind het ook geen moeite om een extra handeling toe te voegen aan mijn dagelijkse routine. Sowieso gebruik ik vaak een product voor onder en rond de ogen dus eigenlijk hoort het er al gewoon bij. Ik zie dat het geheel frisser is, minder donker en de lijntjes zijn minder goed zichtbaar. Daarmee bedoel ik vooral dé lijn der lijnen; degene die van je wal overloopt naar je wal. Die etter weet je wel? Die is minder goed zichtbaar en ik hoef er niet nog een lading foundation of concealer aan te brengen zoals ik wel vaker doe. Dat is fijn!

Je hebt nu twee producten uit de Olaz Eyes collectie, de De Olaz Ultimate Eye Cream voor 25+ en het Olaz Firming Eye Serum voor 40+. De Olaz Eyes Ultimate Eye Cream die ik vandaag heb behandeld bevat 15 ml en kost €24,99.

 

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat een product wat is opgestuurd door een bedrijf of merk.

Om 15:00 de nieuwste weekvlog online. (Londen Baby!)