DSC 3015 1024x678 - Nieuwe Kruidvat Solait Sun Cair SPF & Dry Oil Spray Review

De zon is gearriveerd, hoera! Tijd om je in te smeren dus. En nee, dat is geen verzoek. Je huid beschermen tegen de zonnestraaltjes is zeer belangrijk, ook als je bruin wil worden. Vandaag bekijk ik twee producten van Kruidvat beter, afkomstig uit het nieuwe Solait Sun Care & Protection assortiment. Eentje om jezelf in te smeren ter bescherming, de tweede voor de verzorging naderhand. Met glitters. Ja echt. Kijk je mee?

In het gehele assortiment van Kruidvat Solait Sun Care & Protection zitten meerdere nieuwe producten, te weten:

Kruidvat Solait Self Tan
Instant Self Tan Lotion € 3,99
Instant Self Tan Mousse € 3,99
Self Tan Applicator Glove € 2,99

Kruidvat Solait Sun Care
Sun Spraygel Bronze SPF 15 € 5,99
Sun Spraygel Bronze SPF 30 € 6,99*
Sun Roll on SPF 50+ € 5,99
After Sun Dry Oil Spray € 4,99*
After Sun Tissuemaskers € 0,99

Ik review vandaag twee producten die ik de afgelopen dagen goed heb gebruikt door het zonnetje, de Kruidvat Solait Sun Protection Summber Bronze SPF 30 en de Kruidvat Solait Aftersun Dry Oil Spray. Ik heb onlangs ook zelf de Instant Self Tan Mousse gekocht naar aanleiding van de review die Aranka schreef. Mijn witte beentjes waren mijn buren aan het verblinden en dat kon toch echt niet.

De producten zien er prima uit, lekker in het bekende jasje van Kruidvat. Het heeft iets ouderwets, de styling van deze producten en dat is ‘in’ op dit moment. Ik denk dat merken zelf denken dat ouderwets ook kwalitatief sterk betekent maar dat is simpelweg mijn eigen inschatting. Twee lichtgewicht flesjes van elk 200 ml met een gekleurde dop wat aangeeft om welk product het gaat. Beide spuitflacons/sprayflacons. Ik zeg expres spuitflacons want bij de zonbescherming kwam het er letterlijk uit spuiten..

Kruidvat Solait Sun Protection Summber Bronze SPF 30 €6,99 – 200 ml

DSC 3018 1024x678 - Nieuwe Kruidvat Solait Sun Cair SPF & Dry Oil Spray Review

DSC 3030 1024x678 - Nieuwe Kruidvat Solait Sun Cair SPF & Dry Oil Spray Review

DSC 3032 1024x678 - Nieuwe Kruidvat Solait Sun Cair SPF & Dry Oil Spray Review

DSC 3034 1024x678 - Nieuwe Kruidvat Solait Sun Cair SPF & Dry Oil Spray Review

De Sun Protection kan je dus verkrijgen in SPF 15 en SPF 30, ik zou zelf altijd voor de tweede (of hoger) gaan. Hij heeft een lichte gelformule en bevat vitamine E, plantaardige oliën en aloë vera om je huid te verzorgen naast het beschermen. De geur is heerlijk, er zit een heerlijke koskosgeur in, lekker zomers! De substantie is licht bruin en voelt wat vettig aan. Ik vind het geen gelformule zoals Kruidvat zelf zegt, dat is zeker niet het eerste waar ik aan moest denken. De substantie is wel erg prettig, vrij vloeibaar en smeert gemakkelijk uit. Wel werkt de spray als een kanonschot; bam! en je hebt wat zonbescherming op je huid (en op je zonnebril, magazine en telefoon..). Er zit een beetje teveel kracht achter. Hij trekt redelijk snel in voor een vettige formule en je huid voelt er meteen heel zacht door. Er zitten inderdaad vette maar ook uitdrogende soorten alcohol in dit goedje, maar ik zie ook de vitamine E, de kokos en de aloë vera voorbij komen.

Kruidvat Solait Aftersun Dry Oil Spray €4,99 – 200 ml

DSC 3026 1024x678 - Nieuwe Kruidvat Solait Sun Cair SPF & Dry Oil Spray Review

DSC 3017 1024x678 - Nieuwe Kruidvat Solait Sun Cair SPF & Dry Oil Spray Review

DSC 3036 1024x678 - Nieuwe Kruidvat Solait Sun Cair SPF & Dry Oil Spray Review

DSC 3041 1024x678 - Nieuwe Kruidvat Solait Sun Cair SPF & Dry Oil Spray Review

DSC 3047 1024x678 - Nieuwe Kruidvat Solait Sun Cair SPF & Dry Oil Spray Review

Bij een aftersun denk ik niet aan een product wat vettig, waterig én glitterig is. Ik denk dan aan een verkoelende en dikke substantie die ruikt naar aloë vera of komkommer. Wat jullie? Dit product is zoals de eerste beschrijving en dat is even wennen. De glitters zie je uiteindelijk alleen als kleine glans wanneer je het product uitsmeert over je lichaam en dat gaat zeer gemakkelijk. Ja, hij is vrij vettig terwijl het wel een ‘dry’ oil wordt genoemd. Je kan niet beide hebben Kruidvat, het is toch echt het een of het ander. Ja, voor een vettige substantie voelt hij tevens droog (vreemd..) maar hij trekt niet heel snel in. Wél is hij heel verzorgend, pluspunt. Wel alsnog mis ik het zeer verkoelende (koude) element wat ik vaak na een dagje zon nodig heb. Dit geeft eerder een mooie gloed en glans aan je huid en geeft het een boost aan verzorgende elementen. Maar nee, niet verkoelend genoeg, dat heb ik wel echt nodig. Leuk product en ook gemaakt voor de wat jongere doelgroep. Je gebruinde benen komen in ieder geval wat beter naar voren hiermee. Gelukkig ben je aan het einde geen discobal, alleen een ietwat gladde en vette bal.

DSC 3015 1024x678 - Nieuwe Kruidvat Solait Sun Cair SPF & Dry Oil Spray Review

Het zijn twee prima producten, ik heb niet veel aan te merken op deze twee items als geheel. Prima ingrediënten, uiterlijk, en prijs. De geur is heerlijk, beide zijn vrij voedend en verzachtend en ze smeren prettig uit. Wel zijn zij beide vrij vettig en duurt het even voordat alles is opgenomen in de huid. Ik hoef niet perse een gladde en glanzende huid na het gebruik van after sun, ik heb het liefst een dikke verkoelende crème. Mocht je dat wél zoeken dan denk ik dat je dit een leuk en fijn product vinst. Niet meteen je kleding aan doen naderhand, daar krijg je spijt van. En pas op met het gebruiken van de zonbescherming; de spray heeft een eigen willetje.

De Kruidvat Solait Sun Care & Protection collectie is sinds vorige maand verkrijgbaar.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.

Lees hier meer over Ziaja, een andere budget zonbescherming.