DSC 1445 1024x678 - Nieuwe Dove Shower & Shave Mousse Review

Hoor ik iemand zeggen mousse? Kom maar door! Ik ben enorm fan van mousse onder de douche en bedelf mijzelf altijd met liefde in die smurrie. Nu heeft Dove nieuwe producten voor onder de douche, de Dove Shower & Shave Mousse in drie geuren. Ik rook aan alle drie en smeerde mijn steeds groter worden lijf er lekker mee in. Tijd voor de review!

DSC 1438 1024x678 - Nieuwe Dove Shower & Shave Mousse Review

Vorig jaar kwam Dove uit met de Shower Foam, een product wat hierop lijkt. Qua uiterlijk niet, die lijn kwam in ‘zeeppompjes’ maar qua product is het vergelijkbaar. Wel is deze Mousse echt een stuk dikker, steviger en de Foam zachter en lobbiger. De Dove Shower & Shave Mousse is dus niet alleen voor een fijne weldaad onder de douche maar je kan er ook je benen mee scheren. Of je oksels, wat jij wil. Mede daarom is de substantie wat dikker en dat prefereer ik.

DSC 1441 1024x678 - Nieuwe Dove Shower & Shave Mousse Review

Er zijn dus drie geuren die uitgebracht worden binnen deze nieuwe lijn, Rose Oil, Argan Oil & Coconut Oil. De basis is dus hetzelfde, in elke fles zit er dus een ander extract met olie. De producten komen in frisse witte flessen, stevig en handzaam, met een kleine kleur bewerking om de geur duidelijk te maken. Rozen voor roze, groen voor kokosnoot (ik had hier komkommer verwacht..) en beige/bruin voor argan. De Shower Mousse is sulfaat en parabenen vrij, dat is absoluut een pluspunt voor velen! En netjes van Dove, toch een merk waarbij je het minder snel verwacht zo’n ontwikkeling.

DSC 1449 1024x678 - Nieuwe Dove Shower & Shave Mousse Review

En de verdere ingrediënten? Er zit parfum in, maar wel pas vanaf de helft omlaag. Bij de rozengeur vraag ik mij af hoeveel Rose Oil erin zit, er staat namelijk bij de parfum een sterretje met daarachter ‘rose oil’. Bij de Argan Oil op de ingrediëntenlijst zie ik wel duidelijk die olie staat, zo halverwege de lijst. Voor de Coconut Oil geldt hetzelfde. De schuimende en reinigende bestanddelen zijn Sodium Lauroyl Glycinate en Sodium Laurate.

DSC 1443 1024x678 - Nieuwe Dove Shower & Shave Mousse Review

DSC 1452 1024x678 - Nieuwe Dove Shower & Shave Mousse Review

DSC 1519 1024x678 - Nieuwe Dove Shower & Shave Mousse Review

En de geuren, hoe zijn die? Ik begin bij de Argan Oil want die ruikt mij toch een potje waanzinnig lekker.. Warm, zacht, als een wolkje van heerlijkheid. Hij ruikt inderdaad naar argan olie maar dan zachter, pure argan kan mij ook niet geheel bekoren dus ik vind dit zeer welkom. De Rose Oil ruikt inderdaad naar rozen en ik vind dat vaak geen fijne geur, te muf. Maar deze ruikt vrij bloemig met een knipoog naar rozen. Er zit ook een licht frisse noot in die ik prettig vind, hij is zachte en luchtig en niet heel zwaar. De Coconut Oil ruikt warm, zacht én fris een grappige combinatie. Kokosnoot kan een enorme frisse dot geven maar ook bijna lieflijk zijn in haar geur. Dit is echt een combinatie van de twee, hij ruikt heel harmonieus en liefhebbers van beide partijen worden hier blij van.

Leuke nieuwe producten van Dove, ik verwelkom ze van harte! Zelf vind ik de Shower Mousse Argan Oil het lekkerste ruiken. Ik vind de substantie waanzinnig prettig, je doet relatief lang met een fles omdat je vrij weinig nodig hebt. Hij is licht hydraterend en vrij zacht voor de huid. Niet enorm verzorgend maar ook zeker niet uitdrogend. De prijsjes vind ik wel aan de man moet ik zeggen, normaal is Dove al wat duurder maar €6,99 per fles van 200 ml is niet mals voor Dove-normen. Gewoon gebruik maken van een aanbieding, dan is het tenminste nog leuk om een keertje te kopen!

De Dove Shower & Shave Mousse bevatten 200 ml en kosten €6,99. Dove is overal verkrijgbaar, maar sowieso bij de Etos en de Kruidvat. Dove is in grotere verpakkingen of combinatiesets ook voordelig verkrijgbaar bij Bol.com.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.