DSC 0326 800x530 - Glossybox Être Belle Collagen & Aloe Vera Masker

Ik test vrijwel alle producten die geleverd worden in de Glossybox alleen zie je daar weinig van terug in een geschreven artikel op de site. Vandaag vond ik het tijd voor een uitgebreide review over het Être Belle Collagen & Aloe Vera Hydro Masker. Dit is namelijk het allereerste sheet masker waar ik mij aan waagde!

DSC 0328 800x530 - Glossybox Être Belle Collagen & Aloe Vera Masker

DSC 0324 800x530 - Glossybox Être Belle Collagen & Aloe Vera Masker

DSC 0320 800x530 - Glossybox Être Belle Collagen & Aloe Vera Masker

Dit maskertje bevat collageen en aloë vera voor hydratatie en verstrakking van de huid. Het masker wordt per stuk verpakt in een lichtblauwe verpakking met donkerblauwe tekst. Het masker is vrij recht toe recht aan met de duidelijke afbeeldingen op de achterkant. Hoe lang het maskertje op dient te blijven is een grote vraag aangezien dat er niet op staat! Je plakt het masker op je gezicht, laat het zitten en wrijft de overgebleven vloeistof uit over je gezicht en laat dat (indien gewenst) nog even intrekken. Een goed sheet masker is dus zeer vochtig en blijft goed zitten na aandrukken.

DSC 0319 800x530 - Glossybox Être Belle Collagen & Aloe Vera Masker

De ingrediënten zien er niet verkeerd uit, wel wat parfum helaas.

♥Met masker

DSC 0203 800x5302 - Glossybox Être Belle Collagen & Aloe Vera Masker

DSC 0197 800x530 - Glossybox Être Belle Collagen & Aloe Vera Masker

♥Zonder masker maar nog wel met resterende vloeistof

DSC 0205 800x5301 - Glossybox Être Belle Collagen & Aloe Vera Masker

DSC 0206 800x530 - Glossybox Être Belle Collagen & Aloe Vera Masker

♥Na het wassen van mijn gezicht

DSC 0212 800x5301 - Glossybox Être Belle Collagen & Aloe Vera Masker

DSC 0215 800x530 - Glossybox Être Belle Collagen & Aloe Vera Masker

Het maskertje is doordrenkt met vloeistof en is daarmee gemakkelijk aan te brengen op het gezicht. Hij blijft goed zitten en het voelt veel minder onprettig aan op mijn gezicht dan ik aanvankelijk had gedacht. Ik had namelijk het bange voorgevoel dat een dergelijk masker claustrofobisch zou aanvoelen maar dat valt allerminst mee.

Toen kwam de grote ‘maar’. Na enkele minuten begon het masker te werken maar dat ging gepaard met een zeer ongemakkelijk gevoel van tintelingen en zelfs een branderig gevoel. Normaal wordt mijn huid niet rood van een masker maar deze keer toch echt wel. Dat geeft al aan dat mijn huid het proces niet waardeerde. Ik heb het er dan ook af gehaald na amper 5 minuten, ook de vloeistof die achterbleef na het verwijderen van het papier poetste ik met lauwwarm water weg.

Na het verwijderen van het masker bleef een gemengde huid achter. De roodheid verdween aardig snel wat een indicatie is dat het masker minder heftig was dan ik aanvankelijk had gedacht. Mijn vettere T-zone was erg lekker zacht maar de rest van mijn huid, die normaal niet vettig is, was ontzettend droog en trekkerig.

DSC 0324 800x530 - Glossybox Être Belle Collagen & Aloe Vera Masker

Mijn eerste ervaring met een sheet masker is een prettige! Mijn eerste ervaring met een Être Belle Masker is een onprettige. Ik zal deze variant zeker niet opnieuw aanschaffen. Wel vind ik dat er ontzettend veel vloeistof in het maskertje zit, echt een pluspunt! Ik zal wellicht wel ander soort maskertjes van dit merk proberen. De prijs is niet verkeerd. Je betaalt voor een masker omgerekend nog geen drie euro per stuk maar je dient ze wel per tien te kopen.

Het Être Belle Collagen & Aloe Vera Hydro Masker worden per tien verkocht voor €29,95 en bevatten 25 gram per stuk. De maskers zijn naar mijn weten alleen online te verkrijgen in de Duitse webshop van Être Belle.

♥Zijn er meer Glossybox-leden onder ons die dit masker al hebben geprobeerd? Wat is jullie ervaring?

Liefs,

Elise Joanne