DSC 5025 1 - Marc Jacobs Splash Eau de Cotton Review

Marc Jacobs, een merk om verliefd op te worden. Een merk, waarbij je bijna niet anders kan dan intens houden van de geurenlijnen die hij voortbrengt. Zoet(ig), vrolijk en vrouwelijk met af en toe een uitspatting naar de donkere kant van het spectrum (ken je Marc Jacobs Decadence al?) zijn kernwoorden voor deze producten. Nu komt onze MJ – nee, niet die ene – met vier unisex geuren voor hem en haar waar je zintuigen van moeten sidderen van genot. Ik review er eentje van, de Marc Jacobs Splash Eau de Cotton Eau de Toilette. Kijk je mee?

DSC 5021 1 - Marc Jacobs Splash Eau de Cotton Review

DSC 5199 1 - Marc Jacobs Splash Eau de Cotton Review

DSC 5202 1 - Marc Jacobs Splash Eau de Cotton Review

Je moet even de knop omzetten als je naar deze nieuwe aanwinsten kijkt, zij zijn anders dan de extravagante en ergens ook klassieke vorm die wij gewend zijn van Marc Jacobs. Niet weelderig, bekroond met kleurrijke bloemen en roze substanties, maar strak, krachtig en modern. Het geeft goed weer dat dit een andere lijn is, eentje die een geursensatie af moet leveren die je een andere beleving moet geven.

De vier geuren zijn Cumcumber, Cotton*, Rain & Pear. Geuren die geschikt zijn voor de vrouwelijke en mannelijke wederhelft. Ik review de Cotton versie vandaag en doe dat met veel plezier. Want mij omhullen met een frisse weelderigheid is bijna een must in de lente en de zomer en mijn gemoedstoestand zou het niet anders willen.

Bij ‘Cotton’ moet je niet perse denken aan het katoenenplantje, maar aan het product dat daaruit volgt. De simpele witte substantie en de daaruit volgend gemaakte geur moet een heerlijk schoon wit t-shirt symboliseren, vers gewassen en klaar om in de zomerzon de nodige verfrissing te generen.

DSC 5032 1 - Marc Jacobs Splash Eau de Cotton Review

De noten:

♥Topnoot: Perzik, Mandarijn, Bergamot. 
♥Hartnoot: Lavendel, Jasmijn, Katoenakkoord. Lelietjes-van-dalen
♥Basisnoot: Witte Suède, Blanke Houtsoorten, Muskus

Wanneer je de ietwat lompe dop losbreekt van de koele doorzichtige fles, en je jezelf bestuift met de geur krijg je het volgende; hij opent krachtig, zéér fris en krijgt na enkele seconden een zachter jasje, lieflijk bijna. De opening bevat een duidelijke perzik en bergamotnoot die subtiel – doch dringend – overgaat naar een zachtere basis van lelietjes-van-dalen. De basis is ergens bijna warm te noemen, een stevige grond waarop de andere frissere en bloemige noten op kunnen rusten. De muskus is hier de heerlijke oorzaak van en zorgt voor een harmonieus geheel. Aanwezig maar fris en zwoel, soepel en sprankelend en af en toe zelfs een beetje vrolijk. Maar, zoals altijd, is ook deze geur volwassen en eigenlijk gewoon heel mooi te noemen.

Unisex? Nee, dat vind ik niet. Hij is te vrouwelijk en daarmee gezegd ook niet mannelijk genoeg om goed rond te zweven bij een man. En dat is okay, dat vergeef ik haar (of hem?) omdat de geur echt werkelijke fántastisch ruikt. De traditionele Marc Jacobs geuren, de Daisy-versies, zijn vrolijker en soms bijna té vrolijk om mij altijd te bekoren, zelfs in de zomer. Deze geur is eigenlijk de perfecte belichameling van een nieuw zomers vriendje om je te vergezellen. Hij is fris, licht bloemig en heeft een licht-warme basis. Aanwezig op zijn eigen manier. En voor een Eau de Toilette blijft hij verdraaid lang hangen! Altijd dikke pluspunten.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik ook ontzettend tevreden ben over deze Marc Jacobs Splash Eau de Cotton Eau de Toilette. Ik ben benieuwd hoe de andere 3 versies ruiken! Deze geuren zijn limited edition en exclusief verkrijgbaar bij Ici Paris XL. Ze bevatten 100 ml en kosten €54,44.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat een product dat is opgestuurd door een bedrijf of merk.