DSC_7726

Al enige tijd ligt hij in mijn kast, het duurde even voordat ik er aan toe kwam het exemplaar dat ik review vandaag te gebruiken. Want die gouden regel ‘eerst foto’s maken!’ is soms zó onpraktisch.. Afijn, na enige tijd pakte ik hem erbij, schoot ik foto’s en begon ik ermee te spelen. Met wat dan? Met het gehypte Urban Decay – Gwen Stefani Eyeshadow Palette. De meningen zijn verdeeld over dit palette, over de samenstellingen van de kleuren maar ook of het echt een aanwinst is. Ik heb een mening geformuleerd en ik deel deze vandaag graag met jullie!

Het palette is dus in samenwerking met Gwen Stefani en in de maand februari zijn nog meer producten uitgekomen van deze twee grootheden bij elkaar, namelijk o.a. een Blush Palette. Nu Urban Decay in Nederland wordt verkocht is het zoveel makkelijker om je slag te slaan gelukkig.

DSC_7720

DSC_7713

DSC_7704

Dit palette bestaat uit vijftien verschillende oogschaduws – twaalf volledig nieuwe en drie uit de Urban Decay oogschaduw collectie. Wanneer je UD oogschaduws los koopt zou je een vermogen kwijt zijn voor deze hoeveelheid kleuren, het is bijna altijd – financieel – verstandiger paletten te kopen.

DSC_7726

Tien van de vijftien kleuren zijn relatief neutraal, mooie zachte en donkere tinten voor een gevarieerde nude of smokey look met bruintinten. Daar houd ik van! Ja, ik heb alle Naked’s en tevens de Basic, maar ik kan zeer warm lopen voor een mooi palette met dit soort kleuren. Dit zijn toch de exemplaren die ik het meeste gebruik. Gwen heeft er een aantal fellere mogelijkheden en glitterende rakkers bij gedaan om het palette naar een hoger niveau te tillen en ook meer mensen aan te laten spreken.

Urban Decay - Gwen Stefani Eyeshadow Palette Review

De swatches:

DSC_2883

Blonde – Bathwater – Skimp – Steady – Punk

DSC_2889

Baby – Anaheim – Stark – Zone – Serious

DSC_2896

Pop – Harajuku – Danger – 1987 – Blackout

Vrijwel elke tint is prachtig gepigmenteerd en de kwaliteit die je van Urban Decay mag verwachten. Een enkeling – zoals Steady – is kruimelig en zorgt voor behoorlijk wat fall-out, de rest is aardig stevig. Baby, Stark en Zone zijn echt favoriete tinten!

De onderste kleuren zijn natuurlijk óf de aanwinst in je ogen óf onnodige toevoegingen in andermans visie. Ik vind zelf de kleuren heel erg meevallen qua heftigheid, ze zijn nog steeds hartstikke goed draagbaar. Pop is een waanzinnig mooie highlighter, Harajuku is heel zacht en lieflijk, Danger pas goed bij de bruintinten en valt een stuk donkerder uit, 1987 geeft een goede vrolijkheid aan je ooglook, hij frist je bewegend ooglid net even op en Blackout is mooi mat en zeer goed gepigmenteerd. Zelf gebruik ik geen zwart maar wanneer je een eyeliner prefereert gemaakt van oogschaduw is het een aanwinst. Dit is voor mij de enige kleur die ik niet gebruik.

DSC_0976

DSC_0969

DSC_1010

Het palette is stevig, compact en ziet er gewoon goed uit. De vijftien kleuren zijn bijna allemaal Limited Editions en dat maakt hem speciaal, zeker daarin een aanwinst in je kast want je kan ze immers niet los verkrijgen. Ik vind het palette succesvol; twaalf van de vijftien kleuren gebruik ik bijna dagelijks en zijn zeer gemakkelijk in gebruik. Voor élke look die je zou willen maken, van simpel tot lekker smokey voor een avondje uit, kan je ze zeer goed gebruiken. De enkele kleurtjes die een beetje de vreemde eendjes zijn zorgen er juist voor dat je het geheel even iets meer kleur kan geven, iets meer variëteit. Dat zorgt dus voor een heel compleet palette. Waar ik eerst twijfelde of de combinatie klopte snap ik nu heel goed waarom de keuze hiervoor is gevallen.

Ik wist niet zeker of dit palette mij zou bevallen, maar ik vind het uiteindelijk wel een leuke aanwinst in mijn kast. Ik gebruik de kleuren bijna vaker de laatste tijd dan dat ik een Naked palette pak en dat zegt wat. Ze hebben simpelweg echt prachtige kleuren gestopt in dit doosje, voor mijn gevoel niet wéér een bruintint ondanks dat het wellicht zo kon ogen. En de ‘heftigere’ tinten zijn juist goed bruikbaar en geven net even meer. Ik ben niet van de enorm uitdagende ooglooks onderhand is dat duidelijk, ik ben iemand die houdt van de dagelijkse look of net even wat meer en dit palette is daar hier goed voor te gebruiken. MOET je heb hebben? Wellicht niet maar het maakt mijn collectie van UD’s net even wat meer compleet en hij past beter in mijn persoonlijke straatje dan bijvoorbeeld een Vice palette. Zoek je meer uitdaging? Kies dan wél voor een Vice versie.

Het Urban Decay – Gwen Stefani Eyeshadow Palette kost €52,00 en is verkrijgbaar bij enkele Ici Paris XL vestigingen maar sowieso online in de Ici Paris Webshop.

Liefs,

Elise Joanne