DSC 02551 - Sleek Del Mar Palette Review!

Sleek, hoe dat je het toch? Elke vier maanden weet dit merk namelijk weer een tijdloos palette bomvol kwaliteit de deur uit te werken en op mijn mat te gooien. Ik heb een kleine verliefdheid op Sleek en dat is met een reden; kwaliteit voor een klein prijsje. Het Sleek Del Mar palette is alweer een behoorlijk tijdje uit (het nieuwe palette dient zich volgende week al aan!) en het werd toch echt eens tijd om deze te behandelen. Mijn ogen zagen maar werden nog niet hebberig van al die vrolijke kleurtjes. Wellicht iets te vrolijk voor mij?

DSC 02364 - Sleek Del Mar Palette Review!

DSC 02391 - Sleek Del Mar Palette Review!

Het Sleek Del Mar palette bevat namelijk 12 vroljke kleuren, die op het eerste gezicht niet een look kunnen vormen zonder er een ander palette bij te pakken. Dat heeft wellicht ook te maken met persoonlijke voorkeur, maar een kleurtje breng ik graag aan op een wat rustigere basis.

Binnen het palette zie je bruin, grijs, roze, paars, groen en blauwe oogschaduwkleuren. Een palette die zijn naam eer aan doet en die er voor zorgt dat je haar niet over het oog ziet. Vaak zijn zulke paletten ook gemaakt als aanvulling op je stash, en daar zijn ze wel heel handig voor.

Het uiterlijk is wat wij kennen; een simpel zwart doosje met een subtiele opdruk van het merk. De binnenkant bevat een spiegel (altijd een pluspunt!) en oogschaduwpenselen waar je geen fluit mee kunt. Ach, je kan niet alles hebben. Ik prefereer toch gewoon mijn eigen kwasten.

DSC 0237 - Sleek Del Mar Palette Review!

♥Swatches & Namen

Eerste rij - Sleek Del Mar Palette Review!DSC 0257 - Sleek Del Mar Palette Review!

Lounge Lovers – Poolside – Sunset Strip – Ambience – Chilled Out – Blue Marlin

Heerlijk toepasselijke namen! De kleuren die je hier ziet zijn deels mat en deels glanzend. Sleek staat bekend om haar glanzende kleuren en stopt altijd maar enkele matte exemplaren in een palette. In deze eerste rij is de enige echte glimmende rakker de eerste kleur ‘Lounge Lovers’ die ik meteen ook weergaloos mooi vind. De andere kleuren zijn dus mat(ter) en zijn daarmee, zoals we gewend zijn van Sleek, ook minder goed gepimenteerd. De donkere kleuren, zoals de blauwe exemplaren, zijn rijkelijk aanwezig in pigmentatie, de rest kan er mee door.

Tweede rij - Sleek Del Mar Palette Review!DSC 0264 - Sleek Del Mar Palette Review!

Opening Party – On The Rocks – Talamanca – Feel Euphoric – Balearic Beat – Paradise

Ook deze tweede rij heeft veel minder glanzende kleurtjes dan dat wij gewend zijn van Sleek. Deze tweede rij is ook meteen een stukje zoeter en rustiger dan haar bovenstaande zusje. De pigmentatie is daarmee ook een tandje minder helaas maar desondanks prima te noemen. De paarse kleuren zijn het beste aanwezig maar dit is logisch aangezien ze ‘donkerder’ zijn.

Ogen - Sleek Del Mar Palette Review!

DSC 02311 - Sleek Del Mar Palette Review!

DSC 02392 - Sleek Del Mar Palette Review!

Ik heb wel een gehele look gemaakt met alleen maar kleuren uit het palette. Normaal zou ik dit niet doen want het is mij simpelweg net even iets te kleurrijk, maar zo kan het prima! Ik heb Lounge Lovers in mijn ooghoeken gedaan als highlighter, Talamanca op mijn bewegend ooglid, Blue Marlin in de crease en Pooliside als lijntje onder mijn ogen. De kleuren zijn levendig en rijk en blenden verbazingwekkend gemakkelijk voor zulke heftige kleuren!

DSC 0231 - Sleek Del Mar Palette Review!

Het Sleek Del Mar palette is een extra palette om je stash goed aan te vullen met kleurtjes. Heb je die zeegroene rakker of die zoete roze kleuren nog niet in je bezit om je ooglook aan te vullen maar wil je dit wel? Kijk, een heel palette tot je beschiking! Ik gebruik hem dus ook precies zo; als aanvulling, niet als basis palette. De kleuren zijn vrijwel allemaal mat en dat vind ik persoonlijk jammer, ik had graag meer dan één glanzende kleur er in gezien. De fans van matte oogschaduwkleuren kunnen hun hard ophalen. Waarom kan Sleek niet gewoon 50/50 paletten maken? De pigmentatie is redelijk, ik heb het bij Sleek wel eens beter gezien. De donkere kleuren zijn zoals altijd goed maar omdat ze mat zijn, niet zo geweldig als dat het zou kunnen zijn. Sleek heet altijd moeite om de kwaliteit consistent te houden en dat is jammer. Ze brengen wel gemakkelijk aan en zijn goed te blenden.

Het Sleek Del Mar Palette is te koop bij Boozyshop, The Make-up Spot en de shop van Misslipgloss voor €9,99.

Liefs,

Elise Joanne