DSC03862 300x168 - Review Urban Decay Naked BasicsDe paletten van Urban Decay zijn wereldberoemd. Vele hebben al geschreven over de Naked en de Naked 2 palette. Zelf heb ik de Naked 2 palette. Maar als aller eerste was er toch echt de Urban Decay Naked Basics palette. Een palette met veel van de kleurtjes die we nu ook kennen. Prachtige huidskleuren en bruinkleuren. Ik ben zelf dol op dit soort tinten. Ze zijn makkelijk te dragen en staan bij elke outfit. Ik ben dol op mijn Naked 2 palette en was dus ook er benieuwd naar het Basics palette.

DSC03864 300x168 - Review Urban Decay Naked BasicsDSC03892 300x168 - Review Urban Decay Naked Basics

Het palette is een mooi klein doosje ter grootte van een telefoon. Gemakkelijk mee te nemen in je tas of op vakantie. Ik ben zelf dol op een palette waar eigenlijk alles in zit wat je nodig hebt qua oogschaduw om je ooglook mee af te maken.

DSC03866 300x168 - Review Urban Decay Naked Basics
UB Basics heeft 6 kleuren:  Venus, Foxy, Walk of Shame, Naked 2, Faint en Crave.

DSC03883 300x168 - Review Urban Decay Naked BasicsDSC03884 300x168 - Review Urban Decay Naked Basics

DSC03908 168x300 - Review Urban Decay Naked BasicsDSC03913 168x300 - Review Urban Decay Naked Basics

Dit palette is, zoals de naam al aangeeft, een echte basic palette. Het palette bevat twee mooie highighters, twee mooie standaard kleuren voor op het bewegend ooglid en twee kleuren voor in de crease. De pigmentatie van de eerste twee kleuren is minder dan van de overige vier en het was dan ook lastig om de kleuren goed om mijn arm te krijgen en goed te fotograferen.

Met dit palette kan je een hele mooie basic ooglook maken. Voor een avondje uit en een wat meer smokey effect kan je de laatste twee kleuren (want die zijn goed gepigmenteerd) gemakkelijk donkerder aanzetten voor een krachtiger en sultry resultaat. Wel vind ik de diversiteit aan kleuren minimaal en dat is toch wel erg jammer. Bovendien zijn de eerste drie kleuren toch wel vrij licht. Alleen bij vrouwen met een hele lichte of een donkere huid zijn deze kleuren goed zichtbaar. Je ziet duidelijk aan de foto met de eerste drie kleuren op mijn arm, dat je niet heel duidelijk het verschil kan zien.

DSC03894 300x168 - Review Urban Decay Naked BasicsDSC03893 300x168 - Review Urban Decay Naked Basics

Dit palette is zoals vrijwel alle paletten van Urban Decay behoorlijk prijzig. De prijs is rond de €25,00. De oogschaduws bevatten elk 1.3 gram. Het vervelende van dit merk, is dat je het alleen kan kopen in Nederland bij de Sephora. Natuurlijk kan je het palette ook online kopen bij (bijvoorbeeld) de beautybay.com maar wel alleen met creditcard of paypal account.

Ik ben blij dat ik dit palette heb als aanvulling in mijn make-up kast, maar voor iemand die voor het eerste een Urban Decay palette wil kopen zou ik toch aanraden om even door te sparen en het geld bij te leggen bij de Naked of de Naked 2 palette. Hier zitten simpelweg dubbel zoveel kleuren in die zorgen voor meer diversiteit en de mogelijkheid tot meerdere ooglooks.

Wat vinden jullie van dit oogschaduw palette? Aanwinst of net niet? Hebben jullie andere producten van Urban Decay?

Liefs,

Elise Joanne