DSC 2079 1 - Nieuwe Inglot Freedom System Eyeshadow + Blush

Een hele tijd geleden kreeg ik van een favoriet merk een prachtig pakketje thuisgestuurd. Hierin zat een samengesteld palette van 3 oogschaduws en een blush, speciaal afgestemd op mijn huidskleur en smaak. Onderhand heb ik genoeg geschreven over Inglot om menig persoon lyrisch te maken – en terecht want het is een fantastisch merk – en daar ga ik vandaag mee door. Want het palette wat ik toen kreeg gebruik ik sindsdien énorm graag. Ik laat hem vandaag aan jullie zien!

DSC 2049 1 - Nieuwe Inglot Freedom System Eyeshadow + Blush

DSC 2071 1 - Nieuwe Inglot Freedom System Eyeshadow + Blush

Inglot staat bekend om haar Freedom Systems; kliksystemen met magneetjes in allerlei verschillende vormen – passend bij de hoeveelheid en type producten die je wilt – in elegante zwarte verpakking met praktische klik/schuif deksel. Om alles maar even in een notendop te noemen. Ik kies zelf altijd graag voor de vierkantjes, waar vier verschillende kleuren oogschaduw in kan. De versie van vandaag heeft er drie en een langwerpige houder voor de blush.

Dit laatste betekent dus dat je een zeer volledig palette hebt en zo in je tas kan schrijven voor een weekendje weg, want meer heb je bijna niet nodig. Je kan de kleuren ook wisselen met andere items in je make-up kast zodat je palette telkens naar eigen wens is.

DSC 2066 1 - Nieuwe Inglot Freedom System Eyeshadow + Blush

DSC 2064 1 - Nieuwe Inglot Freedom System Eyeshadow + Blush

DSC 2198 1 - Nieuwe Inglot Freedom System Eyeshadow + Blush

DSC 2195 1 - Nieuwe Inglot Freedom System Eyeshadow + Blush

De drie oogschaduws en blush:

♥Zand met een kleine parelmoer glans
♥Lichtbruin met een warme gouden glans
♥Donkerbruin met een natuurlijke glans
♥Zachtroze met een natuurlijke glans

Allemaal dus niet mat zoals je kan zien! En dat vind ik dus totaal niet erg, alsof Inglot mijn wensen heeft kunnen ruiken van een afstand. De combinatie vind ik zo op het oog waanzinnig mooi en zal zeker goed bij elkaar staan. De swatches zijn zo gemaakt; de oogschaduws bevatten enorm veel pigment en glijden over mijn arm heen. Alleen de lichtste kleur is wat poederig en kan voor fall-out zorgen.

Inglot is parabeen vrij en test niet op dieren.

DSC 7019 1 - Nieuwe Inglot Freedom System Eyeshadow + Blush

DSC 7021 1 - Nieuwe Inglot Freedom System Eyeshadow + Blush

DSC 7023 1 - Nieuwe Inglot Freedom System Eyeshadow + Blush

De eerste is zonder flits, de twee daarop volgend met flits.

DSC 7028 1 - Nieuwe Inglot Freedom System Eyeshadow + Blush

DSC 7027 1 - Nieuwe Inglot Freedom System Eyeshadow + Blush

DSC 7031 1 - Nieuwe Inglot Freedom System Eyeshadow + Blush

Als eerste de blush! De bovenste foto is zonder flits, de onderste is met. Zo zie je dat hij een natuurlijke glans bevat en je het echt moet hebben van de kleur. En de kleur vind ik waanzinnig mooi, ik ben een sucker voor roze! Maar dit is niet een onnatuurlijke kleur, geen barbieroze maar een elegante en volwassen versie. Hij doet mij een beetje denken aan een iets rozere – en zachtere – variant van M.A.C Dame. Het resultaat? Een gezonde snoet!

De drie kleuren werken harmonieus samen en vullen elkaar mooi aan. De glans in de tweede tint vind ik niet overheersen, de lichtste had zelfs iets meer mogen bevatten. De donkerste versie is wat mij betreft donker genoeg. Alle drie goed pigment, blenden gemakkelijk samen en werken prettig. Zoals gezegd is de lichtste kleur het meest poederig en zorgt voor een beetje fall-out.

Dit zijn de oogschaduwkleuren waar ik het liefste mee werk; niet overdreven, gewoon mooi en elegant. De oogschaduws en de blush zijn ook nog eens goed op elkaar afgestemd en het geheel laat een fris plaatje zien. Chapeau Inglot!

DSC 2045 1 - Nieuwe Inglot Freedom System Eyeshadow + Blush

Inglot is en blijft een favoriet merk van mij en toch altijd weer zijn geld waard. Ik vind het proces van kleurtjes uitzoeken in een geschikt doosje doen al een hele leuke ervaring! je hebt veel verschillende mogelijkheden binnen het Freedom System dus ik zou even op de site of in een fysieke winkel kijken (hoofdvestiging in Amersfoort) naar de mogelijkheden.

De combinatie die ik laat zien vandaag, de drie oogschaduws en een blush in een doosje, kost €30,00. Voor de beeldvorming; een oogschaduw kost €7,00. Een blush kost €9,00. Wanner je op de site een palette uitkiest zie je een prijs staan, want je kan ze ook los kopen. Zodra je ze vult met kleuren krijg je de houder – het kliksysteem dus – in de prijs erbij.

De Lipsticks Matte vind ik ook een aanrader!

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.