DSC 0352 - Nieuwe Essence Long Lasting Lipsticks Review

Er zijn producten, als daar er meer van bij komen, dan maakt mijn make-up verliefde hartje een sprongetje. Toen Essence aankondigde dat zij in hun nieuwe Herfstcollectie Najaar 2014, een aanvulling kregen van de Long Lasting Lipsticks, werd ik blij. Twee nieuwe kleuren om toe te voegen aan de andere lijst van mooie rakkers. Want tot nu toe zijn deze lippenstiften behoorlijk succesvol gebleken, zeker gezien de kleine prijsjes. Kijk je mee naar mijn review van de nieuwste aanwinsten?

DSC 0333 - Nieuwe Essence Long Lasting Lipsticks Review

DSC 0327 - Nieuwe Essence Long Lasting Lipsticks Review

DSC 0337 - Nieuwe Essence Long Lasting Lipsticks Review

Essence heeft, met het ontwikkelen van nieuwe kleuren, gekozen voor twee matte exemplaren. Dergelijke substanties hebben wij nog niet eerder gezien in deze collectie van Essence, dus ze zijn zeer welkom. Ik blijf het mooie hulzen vinden waar de kleuren in komen, voor een budget merk met zulke ijzersterke prijsjes, krijg je behoorlijk veel voor je geld!

DSC 0362 - Nieuwe Essence Long Lasting Lipsticks Review

De kleuren van vandaag zijn:

♥Essence Long Lasting Lipsticks Adorable Matt – Rood
♥Essence Long Lasting Lipsticks Oh So Matt! – Nude

Het zijn, zoals gezegd, matte lippenstiften, maar ondanks dat zijn ze romig en ontzettend zacht. Daarnaast zijn ze beide ontzettend goed gepigmenteerd, ieder op hun eigen manier door de kleur die ze in zich hebben.

♥Essence Long Lasting Lipsticks Adorable Matt

DSC 0288 - Nieuwe Essence Long Lasting Lipsticks Review

DSC 0296 - Nieuwe Essence Long Lasting Lipsticks Review

Een mooie krachtige rode geur met een blauw ondertoon. Ondanks dat is hij koel, is hij ook relatief warm tegelijkertijd. Hij is namelijk niet ijzig rood, maar donkerrood wat hem dus meteen warmer maakt. Het is een mooi gepigmenteerde lippenstift die minder lastig is aan te brengen dan andere matte versies, omdat hij wel zacht is. Het is een vrouwelijk exemplaartje, een krachtige kleur die bij vrijwel elke huidskleur weergaloos staat.

♥Essence Long Lasting Lipsticks Oh So Matt!

DSC 0271 - Nieuwe Essence Long Lasting Lipsticks Review

DSC 0278 - Nieuwe Essence Long Lasting Lipsticks Review

Deze matte nude versie is wat meer beige dan ik had gehoopt, stiekem had ik graag gezien dat er meer roze in zou zitten. Meer omdat dit mij beter staat. Ik vind hem niet verkeerd maar bij mij zelf ook niet weergaloos mooi. Voor een nude lippenstift vind ik hem ontzettend goed gepigmenteerd en oneffenheden zie je ook bijna niet. Wel zie je mijn eigen liprandje erdoor heen schijnen omdat ik gewoonweg donkere lippen heb. Mocht jij dit niet hebben, dan zou dit een mooi nude versie voor jou kunnen zijn.

DSC 0335 - Nieuwe Essence Long Lasting Lipsticks Review

Ik vind het ontzettend leuk dat Essence twee matte exemplaren heeft uitgebracht. De hoop is dat ze nog meer kleuren uitbrengen, ik heb namelijk best zin in paarse en felroze (matte) kleuren. De rode versie is krachtig, vrouwelijk en zou vrijwel iedereen mooi staan. De nude versie is een beetje te beige voor mij, ik heb liever een meer roze ondertoon. Daarnaast is hij voor mij net niet dekkend genoeg. Ik gok dat bij het meerendeel van de bezoekers hij wel dekkend genoeg zou zijn, aan de pigmentatie ligt het namelijk niet maar alleen aan mijn eigen lipkleur. De lippenstiften blijven goed zitten, even lang als de andere kleuren uit de Long Lasting Collectie. Ze blijven niet langer zitten omdat ze mat zijn, hoewel je dit wellicht wel zou verwachten, maar dit komt omdat ze wel zacht en lichtromig zijn. Dit doet vaak afbreuk aan de langdurigheid van een kleur. Een maaltijd overleven ze wel, maar daarna bijwerken is wel het beste.

De Essence Long Lasting Lipsticks bevatten 3,8 gram, kosten €2,39 en zijn verkrijgbaar in het vaste (normale) schap van Essence, te koop bij de Kruidvat en de Trekpleister.

Liefs,

Elise Joanne