DSC 6047 - Nieuwe Essence - No Heat - The Gel Nail Polish Review

Er zitten veel producten in de nieuwe collecties van Essence & Catrice die nu uit komen, en er zitten enkele tussen waar ik énorm benieuwd naar ben! Vandaag review ik dergelijke producten van Essence, nagellak wat er voor moet zorgen dat het net lijkt alsof je gelnagels hebt zonder gebruik van een lamp én dus ook net zo lang zou moeten blijven zitten. Ik review vandaag de Essence The Gel Nail Polish – Base coat en Top Coat + de bijbehorende kleurtjes. Kijk je mee?

DSC 6033 - Nieuwe Essence - No Heat - The Gel Nail Polish Review

DSC 6036 - Nieuwe Essence - No Heat - The Gel Nail Polish Review

DSC 6050 - Nieuwe Essence - No Heat - The Gel Nail Polish Review

Ik vind mijn Sensationails setje ontzettend fijn, ik krijg een prachtig kleurtje op mijn nagels zonder dat die enorm lang blijft zitten én mijn nagels steviger maakt. Dat dit met een lamp moet vind ik geen probleem, het is alleen vrij prijzig om het geheel aan te schaffen. Daarnaast kost het wel dik een uur voordat je echt helemaal klaar bent.

Deze nagellak van Essence werkt vrij simpel; je brengt de Essence The Gel Nail Polish Base Coat aan, daarna de kleur van je keuze en eindigt met de Essence The Gel Nail Polish Top Coat. Je hebt speciale nagellak die uit is gebracht door Essence die je kan herkennen aan ‘The Gel’ op het flesje. De rest van het uiterlijk is hetzelfde.

Kan je ook andere nagellak van Essence (of een ander merk?) gebruiken of moet je perse de daarvoor gecreëerde versies aanschaffen? Je kan zeker ook andere merken gebruiken maar ik merk wel dat de versies die er geschikt voor zijn gemaakt, ook daadwerkelijk het beste werken; juist die combinatie maakt het geslaagd. Vooralsnog kan het wel gewoon prima.

DSC 6063 - Nieuwe Essence - No Heat - The Gel Nail Polish Review

DSC 6069 - Nieuwe Essence - No Heat - The Gel Nail Polish Review

DSC 6073 - Nieuwe Essence - No Heat - The Gel Nail Polish Review

De kwastjes van de Base Coat en de Top Coat zijn net wat dunner dan de kwastjes van de kleurtjes, maar dat is juist erg prettig. Met de dikkere kwastjes breng je wel meteen de kleur in één swipe op je nagels aan, ook wel zo prettig. De beide coats zijn dikker qua substantie dan normale coats en het duurt dan ook wel iets langer voordat ze droog zijn. Je krijgt daarmee wel de typische dikke nagels die je normaal ook krijgt van gellnagellak. Niet exact hetzelfde, maar het komt in de buurt.

DSC 6036 - Nieuwe Essence - No Heat - The Gel Nail Polish Review

DSC 6050 - Nieuwe Essence - No Heat - The Gel Nail Polish Review

De drie The Gel Nail Polish kleuren die ik vandaag review:

♥Our Sweetest Day – Doorzichtig roze met een parelmoer glans
♥Prince Charming – Gifgroen
♥4 Ever Young – Roze/rood

Er zijn in totaal 40 (!) nieuwe kleuren die je kan testen! 

♥Our Sweetest Day

DSC 6058 - Nieuwe Essence - No Heat - The Gel Nail Polish Review

DSC 0555 - Nieuwe Essence - No Heat - The Gel Nail Polish Review

Op de bovenste foto zie je de nagellak na twee laagjes. Hij is licht doorzichtig met zilveren glitters en een parelmoer glans. Niet verkeerd en absoluut niet lelijk, maar niet helemaal mijn smaak.

♥Prince Charming

DSC 6060 - Nieuwe Essence - No Heat - The Gel Nail Polish Review

DSC 0577 - Nieuwe Essence - No Heat - The Gel Nail Polish Review

Een heftig groen kleurtje (met een blauwe toon) met ontzettend veel glans en een lichte parelmoer glitter erin verwerkt. Dekt perfect met twee dunne laagjes. Ik vind hem zelf niet fantastisch mooi.

♥4 Ever Young

DSC 6061 - Nieuwe Essence - No Heat - The Gel Nail Polish Review

DSC 0630 - Nieuwe Essence - No Heat - The Gel Nail Polish Review

Een mooie maar simpele roze/rode kleur. Eentje die lekker vrouwelijk en vrolijk is. Een leuk kleurtje en zeer geschikt voor het voorjaar en zomer. Deze nagellak heb ik uitgebreid getest om te kijken hoe lang de nagellak nou echt blijf zitten. Op de tweede dag had ik twee chipjes aan mijn rechterhand (de hand waar ik alles mee doe), op de derde dag begon hetzelfde bij mijn linkerhand en daarna vond ik het eigenlijk al niet meer mooi en heb ik het er af gehaald aan het begin van de vierde dag.

Ik heb geen hele sterke nagels, laat dat duidelijk zijn. Normale nagellak blijft bij mij (altijd met een top coat) twee dagen perfect zitten en daarna gaat het heel snel bergafwaarts. Deze nagellak blijft dus iets langer zitten dan normaal maar maakt tevens mijn nagels iets dikker zodat ze ook iets sterker zijn. Normale gelnagellak blijft bij mij 5 – 7 dagen perfect zitten dus zo goed als dát is het simpelweg niet. Het is net even iets beter dan normaal.

Heb je sterkere nagels dan ik? Dan blijft de nagellak zeker een aantal dagen langer zitten.

DSC 6047 - Nieuwe Essence - No Heat - The Gel Nail Polish Review

Tja, wat vind ik nou van deze nieuwe Essence The Gel Nail Polish? Ik vind het een voordeel dat het geheel enorm budget is, je koopt eenmalig (of één keer in de 6 maanden) de base coat en de top coat en daarnaast een kleurtje van je keuze. Zo ben je amper vijf euro verder en je kan al beginnen. Werkt het écht even goed als normale gelnagellak? Nee, dat niet. Ik kan prima een week doen met ‘the real deal’ en met deze combinatie zonder hitte krijg ik één á twee dag meer plezier van mijn nagellak. Dat klinkt erg weinig maar ik heb poreuze nagels dus voor mij is 24 – 48 uur langer kunnen doen met mijn nagellak best een goed resultaat. Maar het is geen wonderproduct, dat in ieder geval niet. Als je sterkere nagels hebt dan ik dan heb je wel echt langer plezier van deze nagellak, maar dan doe je er sowieso ‘langer’ mee.

Uiteindelijk een prima nieuwe collectie met lekker veel kleurtjes voor een klein prijsje die er voor zorgt dat je net even iets langer doet met je nagellak.

De Essence The Gel Top Coat & Base Coat kosten €1,89 per stuk en bevat elk 8 ml per stuk. De Essence The Gel Nail Polish kosten €1,69 per stuk en bevat tevens 8 ml.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.