DSC 2959 - New in! M.A.C Faux Lipstick Review

Afgelopen week was ik samen met Boris in Amsterdam. En dat betekent toch altijd een tripje naar de M.A.C Store! Waarom? Omdat het kan! En ik dól ben op dit merk, gewoon head over heels in love. Ik wilde graag een nieuwe lippenstift en ik wist al welke ik zou kopen. Dat weerhield mij er niet van enkele andere kleuren te testen trouwens, maar ik kocht degene die ik op mijn lijstje had staan; de M.A.C Faux Lipstick! Kijk je mee naar mijn review?

DSC 2921 - New in! M.A.C Faux Lipstick Review

DSC 2924 - New in! M.A.C Faux Lipstick Review

DSC 2965 - New in! M.A.C Faux Lipstick Review

DSC 2955 - New in! M.A.C Faux Lipstick Review

Ik wilde graag een lippenstift die neutraal zou zijn. Eentje die ik elke dag op zou kunnen doen, ongeacht bezigheid of make-up look. Een avondje uit, een sollicitatiegesprek, een dagje vriendinnen of gewoon voor een rondje boodschappen. Ik heb veel felle kleuren, maar ook twee kleurtjes die daaraan al goed voldoen. Please Me van M.A.C is daar een goed voorbeeld van, maar die is vrij sprekend omdat hij mat is én toch nog best roze. M.A.C Plumful is een andere goede optie, maar die is wat chiquer en maakt mij tegelijkertijd wat ouder.

Dus welke was dan geschikt? Nou, ik zag op enkele blogs de review voorbij komen van Faux, een kleurtje die vrij neutraal is maar toch aanwezig. Ik heb vrij donkere lippen en een nude kleur zoals Angel zocht ik niet. Ik wilde een neutrale die mij een gezonde snoet zou geven, mooi zou staan maar niet al te aanwezig zou zijn. En dat precies dat ik te kunnen vinden in Faux.

DSC 3398 - New in! M.A.C Faux Lipstick Review

Even ter vergelijking; links is een swatch van M.A.C Faux en rechts van M.A.C Please Me. Toch nog een behoorlijk verschil!

DSC 2928 - New in! M.A.C Faux Lipstick Review

DSC 2989 - New in! M.A.C Faux Lipstick Review

DSC 3001 - New in! M.A.C Faux Lipstick Review

DSC 3009 - New in! M.A.C Faux Lipstick Review

Deze lippenstift is een ‘Satin’ versie , eentje die goed gepigmenteerd is maar zacht en lichtglanzend. Eigenlijk een ideale combinatie want zo brengt hij gemakkelijk aan, zit hij énorm prettig en blijft hij behoorlijk lang zitten. Is hij bruin of roze? Eigenlijk gewoon beide! En hij verschilt per huidskleur en eigen kleur van je lippen. Een donkere dame zou hem perfect kunnen gebruiken als nude kleur, bij een hele lichte huid en lippen is hij vrij donkerbruin met roze ondertoon, en bij mij is hij neutraal.

DSC 3366 - New in! M.A.C Faux Lipstick Review

DSC 3382 - New in! M.A.C Faux Lipstick Review

DSC 3368 - New in! M.A.C Faux Lipstick Review

Ik vind hem prachtig! Hij is simpel maar niet saai, elegant maar niet ouwelijk en neutraal maar toch aanwezig. Hij maakt een make-up look echt af! Draag je een donkere smokey maar vind je een lippenstift te heftig erbij? Dan is dit een goede optie. Of je gebruikt hem zoals ik nu doe, met enkel een simpel make-upje. Zo vind ik hem het mooiste, hij geeft net even iets extra. Niet ‘my lips but better’, maar dát met een plusje.

Hij is goed dekkend, zacht en bevat een lichte glans. Hij laat geen oneffenheden zien gelukkig en trekt ook niet in de lijntjes. Ik heb geen potlood nodig voor eronder of voor de lijntjes want die komen er niet ‘doorheen’.

DSC 2974 - New in! M.A.C Faux Lipstick Review

Natuurlijk moet je houden van een dergelijke kleur, hij is immers niet heel sprankelend, sprekend of heftig. Hij is elegant, licht aanwezig en geeft je een gezonde snoet. Ik vind hem perfect voor elke dag, voor welke bezigheid of afspraak dan ook. Ideaal! En hij zit ook erg prettig, ‘Satin’ is ook een favoriete versie van mij samen met de matte exemplaren. Alleen bij die laatste voel je je lipstick toch best zitten en dat is bij deze M.A.C Faux Lipstick niet zo.

Hij blijft een dagdeel perfect zitten en daarna mag hij worden bijgewerkt. Een maaltijd overleeft hij maar toch kan je hem het beste daarna ook bijwerken, dán is hij weer op zijn mooist.

In de ochtend doe ik mijn basis, wenkbrauwen en breng ik mijn mascara aan. Dan een mooi matte(re) blush (liefste M.A.C Dame) en deze lipstick. Die look vind ik zelf het mooiste, neutraal maar fris en deze lipstick maar dat helemaal af.

De M.A.C Faux Lipstick bevat 3 gram en kost €19,00. M.A.C is te koop bij de M.A.C Pro Stores, (enkele) Douglas vestigingen en de Bijenkorf. Tevens kan je online de M.A.C producten aanschaffen. Het is geen Limited Edition, hij zit gewoon in de vaste collectie.

Liefs,

Elise Joanne