DSC 9675 - New In: Inglot Lipstick Matte #411 (Paars/Bruin) Review

Oh jongens toch, ik ben zó enthousiast! Ik begin dit artikel dan ook met een grote glimlach. Dat gebeurt oprecht vaker, maar in alle eerlijkheid gebeurt het bijna alleen als ik schrijf over een nieuw product waar ik verliefd op ben geworden. En vaak is dat toch alleen wanneer ik het over een lippenstift of een waanzinnig nieuwe nagellak collectie van Essie of O.P.I heb. Ik review vandaag dus een nieuwe favoriet en dat is de Inglot Lipstick Matte #411. Kijk je mee?

DSC 9670 - New In: Inglot Lipstick Matte #411 (Paars/Bruin) Review

DSC 9671 - New In: Inglot Lipstick Matte #411 (Paars/Bruin) Review

DSC 9680 - New In: Inglot Lipstick Matte #411 (Paars/Bruin) Review

Deze Lipstick Matte collectie van Inglot bevat 18 prachtige tinten, voor ieder wat wils! Er zijn onlangs enkele nieuwe toegevoegd en er zitten kleuren tussen waar menig merk jaloers op zou zijn. De hulzen vind ik erg mooi, simpel maar elegant. De manier waarop het geheel verpakt wordt doet mij ook denken aan M.A.C, maar stiekem ook de beschikbare kleuren doen mij denken aan dit merk. Jullie weten hoe dol ik ben op M.A.C dus dit gaat en mooie vergelijking worden, aangezien deze versies toch echt goedkoper zijn.

Deze specifieke kleur, #411 is een combinatie tussen bruin en paars. Geheel volgens de nieuwe trend natuurlijk! Volledig paarse kleuren vind ik vaak te dominant, te sterk in mijn – toch wel zeer witte – gezichtje. Bruin vind ik vooralsnog gewoon té jaren ’90. Maar, ik moet bij dat laatste wel echt zeggen, dat bruine kleuren mij verrekte goed staan (al zeg ik het zelf!). Een combinatie zou voor mij dus de oplossing zijn; Inglot heeft de perfecte kleur naar mij opgestuurd zo blijkt.

Maar die nummers will just not do Inglot, namen zijn echt leuker!

Ik heb in verschillend licht foto’s gemaakt om de kleur goed weer te tegen. Hij lijkt in de huls namelijk meer roze, maar zoals je hieronder kan zien is dat absoluut niet zo! 

DSC 9893 - New In: Inglot Lipstick Matte #411 (Paars/Bruin) Review

DSC 9896 - New In: Inglot Lipstick Matte #411 (Paars/Bruin) Review

DSC 9912 - New In: Inglot Lipstick Matte #411 (Paars/Bruin) Review

DSC 9909 - New In: Inglot Lipstick Matte #411 (Paars/Bruin) Review

De lipstick is zéér matte, dat als eerste. Hij brengt stroef aan maar zorgt ervoor dat je zeer precies kan zijn. Meerdere lagen zijn nodig om het geheel egaal te laten worden, maar dat is gebruikelijk met een echt goede matte lipstick. Wat ik een énorm voordeel vind is dat je, ondanks dat hij mat is, hem niet ‘voelt’ zitten. Vaak is dat een nadeel voor vrouwen om geen matte lipsticks te dragen, maar dat is bij deze dus absoluut niet zo. Hij blijft daardoor ook langer zitten; hij overleeft een maaltijd makkelijk en na een uur of 5 hoef je hem wellicht pas bij te werken.

De kleur, wat vind ik daar van? Ik vind hem waanzinnig mooi! Deze kleur droeg ik vorige week naar mijn werk en ik kreeg ontzettend veel complimentjes, dat zegt toch altijd genoeg. De kleur is niet geheel bruin, hij neigt meer naar paars op mijn lippen. Maar juist omdat het niet geheel doorzet blijft het een ‘mooie’ kleur en overheerst hij niet. Ik vind hem goed bij mij passen, het is een elegante tint die er wel echt mag wezen! Ik heb dan ook een nieuwe favoriet gevonden.

Ik kan deze lipsticks van Inglot van harte aanraden, ik zou ze lekker gaan swatchen als je een keertje in een winkel bent. Ze doen amper onder voor M.A.C naar mijn mening en er zitten prachtige tinten in de collectie. De prijs vind ik zéér betaalbaar voor de kwaliteit die je krijgt. Oh, en de lipstick is vrij van parabenen!

De Inglot Lipstick Matte kost €13,50 en bevat 5 ml. Inglot kan online worden gekocht en in enkele vestigingen in Nederland, waaronder in Amersfoort.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat een product wat is opgestuurd door een bedrijf of merk.