DSC 0535 - Max Factor Masterpiece Transform Mascara & Excess Shimmer

Max Factor, één van mijn absoluut favoriete merken van de drogisterij, bestond een aantal weken geleden 100 jaar. Wat een leeftijd! Ze zijn uitgekomen met allerlei nieuwe producten om deze ‘era’ te vieren, ik review enkele oogproducten vandaag voor jullie. Zelf ben ik namelijk verzot op de mascara’s van Max Factor dus met liefde heb ik mijn ogen onderworpen aan de nieuwste versie, de Max Factor Masterpiece Transform High Impact Volumising Mascara (poeh..). Daarnaast smeerde ik ook nog enkele Max Factor Excess Shimmer Eye Shadows op mijn oogleden. Kijk je mee?

DSC 03711 - Max Factor Masterpiece Transform Mascara & Excess Shimmer

DSC 0352 - Max Factor Masterpiece Transform Mascara & Excess Shimmer

DSC 0347 - Max Factor Masterpiece Transform Mascara & Excess Shimmer

DSC 0337 - Max Factor Masterpiece Transform Mascara & Excess Shimmer

Er zijn in totaal zes nieuwe kleuren Max Factor Excess Shimmer Eye Shadows uitgebracht. Elke kleur komt in een stevig rond potje van glas met een zwarte dop. Mijn grootmoeder zou zeggen, omdat het zwaar is, dat het degelijk is en vol met kwaliteit. Ik ben het met haar eens dat het inderdaad er zo uit ziet! Elke kleur bevat een enorme dot glans voor een sprankelende oogopslag. Ik heb twee kleuren ontvangen ter review, de Copper en de Bronze versie. De andere kleuren zijn grijs, zwart, nude en lila.

De Max Factor Masterpiece Transform High Impact Volumising Mascara, is niet alleen een mondvol in naam, maar ook zitten er veel beloften in diezelfde naam. De mascara zelf komt in een dikke ronde huls in het zwart met gouden details. Het borsteltje is een licht flexibele plastic borsteltje met relatief harde ‘puntjes’. Hij is alleen verkrijgbaar in een zwarte kleur. De mascara belooft een transformatie van je wimpers, na gebruik heb je volle wimpers met lengte die zorgen voor een nadrukkelijke oogopslag.

De gehele collectie, niet alleen deze oogschaduws en mascara, is een chique collectie met zwarte, gouden en zilveren tinten.

DSC 0360 - Max Factor Masterpiece Transform Mascara & Excess Shimmer

DSC 0367 - Max Factor Masterpiece Transform Mascara & Excess Shimmer

DSC 03961 - Max Factor Masterpiece Transform Mascara & Excess Shimmer

DSC 0420 - Max Factor Masterpiece Transform Mascara & Excess Shimmer

De smeerbare oogschaduws zijn zacht en ontzettend vol. Links zie je Copper en rechts zie je Bronze. Beide bevatten een enorme dot glans, bij de andere vier kleuren is dat niet anders. Het zijn heftige rakkertjes die ontzettend goed gepigmenteerd zijn. Vaak werken ze niet alleen goed als oogschaduws, maar ook als basis ónder een oogschaduw.

DSC 02182 - Max Factor Masterpiece Transform Mascara & Excess Shimmer

DSC 0220 - Max Factor Masterpiece Transform Mascara & Excess Shimmer

DSC 02111 - Max Factor Masterpiece Transform Mascara & Excess Shimmer

DSC 02261 - Max Factor Masterpiece Transform Mascara & Excess Shimmer

Allereerst de Max Factor Excess Shimmer Eye Shadows. De oogschaduws werken prettig, ze zijn zacht en plakken niet. Ze brengen gemakkelijk aan en zijn goed op te bouwen en naast elkaar te gebruiken. Wel vind ik het prettiger om ze te gebruiken in combinatie met droge poederige oogschaduws, dat heb ik dan ook hierboven gedaan. Wel heb ik twee kleuren droge oogschaduw gebruikt die hetzelfde zijn als de shimmer versies van Max Factor, dit om het geheel goed weer te geven en niet voor afleidende kleuren te zorgen. Copper is meer parelmoer en zilver dan goud zoals te zien is op de bovenstaande foto’s, de camera kon de kleur niet pakken zoals hij echt is. Bronze is een diepe donkerbruine kleur met een koperen glans.

De Max Factor Masterpiece Transform High Impact Volumising Mascara is anders dan ik gewend ben van Max Factor, het borsteltje is iets harder en gaat gepaard met puntjes, niet met haartjes. Wel vind ik het prettig dat hij slank en rank is, niet een lompe dikkerd die alleen maar voor spinnenpoten zorgt. Hij is prettig in gebruik, zorgt voor wat meer volume en lengte zonder spinnenpoten te veroorzaken. Hij blijft goed zitten, overleeft een kleine emotionele bui, maar is niet onprettig met het er af halen; je hoeft niet te boenen als een malle!

DSC 03711 - Max Factor Masterpiece Transform Mascara & Excess Shimmer

Ik vind het mooie producten die Max Factor heeft ontwikkeld ter ere van haar 100-jarig bestaan. De Masterpiece Mascara is prettig in gebruik, zorgt voor een ooie oogopslag door licht volume en lengte te creeren. Spinnenpoten zijn vrijwel uitgesloten door het borsteltje. Van mij had het borsteltje wel wat kleine zachte haren mogen bevatten, maar omdat het geheel licht flexibel is, compenseert dat gelukkig. Hij blijft goed zitten en is mooi vormgegeven. Een pittig prijsje voor een mascara maar ja, ik ben dusdanig tevreden dat ik het geen verkeerde vind. En, er is gelukkig altijd een 1 + 1 ergens te vinden! De zachte Excess Shimmer oogschaduws zijn glanzend en vol leven, ze zorgen voor een heftige ooglook, of eentje met een mooie extra glans als je hem combineert met droge poederige oogschaduws. Daarnaast blijven ze, ook als je je ze gebruikt als basis, enorm goed zitten en dat maakt het tot hele fijne, werkbare, producten. Het combineren met droge oogschaduws geeft het mooiste resultaat, anders wordt het wellicht te veel glans. De komst van enkele matte exemplaren zou zeker niet verkeerd zijn!

De Max Factor Masterpiece Transform High Impact Volumising Mascara €16,99, bevat 12 ml en is vanaf november te koop bij verschillende drogisterijen. De Max Factor Excess Shimmer Eye Shadows kosten €12,99 per stuk, bevatten 7 gram en zijn eveneens te koop vanaf november bij de verschillende drogisterijen zoals Etos en Kruidvat.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.