DSC 0227 - Max Factor Lipfinity Lip Colour 24 Hours Review

Een lippenstift die enkele uren goed blijft zitten is niet alleen nodig en praktisch, maar ook vaak niet haalbaar. Een maaltijd overleven is toch wel een must en een avondje borrelen bij vrienden toch geen onmogelijke vraag? Merken komen nu steeds meer uit met producten die de houdbaarheid van een lippenstift moet bevorderen en voldoet daarmee aan de steeds grotere vraag en wens van vrouwen om de gehele dag een mooie lipkleur te kunnen hebben. Max Factor Lipfinity Lip Colour 24 Hours is daar een goed voorbeeld van! Ik review vandaag een kleurtje en test natuurlijk de langdurigheid.

Ik was namelijk in het begin, bij het zien van de ’24-uurs’ belofte een beetje sceptisch. Logisch ook want wie wil er nou een gehele 24 uur lopen met een lippenstift op? Hij moet een uur of 8 fatsoenlijk zitten en daarna moet hij er ook weer gemakkelijk er af te halen zijn zonder er een beitel bij te pakken.

DSC 0230 - Max Factor Lipfinity Lip Colour 24 Hours Review

Ik koos voor de kleur #330 Essential Burgundy. Dit is een kleurtje die gemakkelijk elke dag te dragen is. Niet per se heel zomers maar wel heel geschikt voor allerlei gelegenheden. En onderhand kom ik om in de vrolijke roze kleurtjes dus een volwassen versie is ook niet verkeerd. Er zijn een stuk of tien kleuren verkrijgbaar binnen deze collectie. Mijn Kruidvat verkocht maar enkelen daarvan.

DSC 0258 - Max Factor Lipfinity Lip Colour 24 Hours Review

De Max Factor Lipfinity Lip Colour 24 Hours komt in een kartonnen verpakking met daarin twee lipproducten. De één is de kleur, die je ook als eerste aanbrengt. Vaak zullen die kleuren als een plamuur op je lippen blijven zitten en je lippen uitdrogen. De tweede verpakking is de balsem of de gel die je lippensift in kleur moet behouden, de gehele dag door. Je hebt ook dergelijke collecties die een kleur verkopen, waar in de substantie meteen een sealer zit, en een gloss voor de glans. Het werkt allemaal bijna hetzelfde.

DSC 0242 - Max Factor Lipfinity Lip Colour 24 Hours Review

Met een applicator breng je de kleur aan en met de witte balsem maak je het geheel af. De applicator is erg prettig in gebruik; hij werkt precies en er komt lekker veel substantie af. De balsem is zacht en glijdt gemakkelijk over je lippen.

DSC 02481 - Max Factor Lipfinity Lip Colour 24 Hours Review

Je ziet aan de swatch dat de kleur een mooie bruin/rode versie is die aardig ‘mat’ opdroogt. De swatch bleef goed zitten en er was een reiniger op oliebasis nodig om het geheel er goed af te krijgen. Zo’n soort reiniger wordt ook aangeraden door Max Factor zelf.

♥Stap 1

DSC 01951 - Max Factor Lipfinity Lip Colour 24 Hours Review

DSC 0196 - Max Factor Lipfinity Lip Colour 24 Hours Review

De eerste stap betreft het aanbrengen van de lipkleur. Dit doe je gemakkelijk met de praktische applicator. de substantie smeert gemakkelijk uit, ook wel zo fijn. Maar dan begint de werking! De kleur wordt bijna onmiddellijk strak, star en mat; hij droogt op en blijft als een laag op je lippen zitten zonder ooit de wil te hebben te vertrekken. Dit zorgt ook voor een onaangenaam trekkerig gevoel en het droogt je lippen volledig uit.

♥Stap 2

DSC 02021 - Max Factor Lipfinity Lip Colour 24 Hours Review

Bij de tweede stap breng je de balsemstick aan. Deze witte substantie zorgt niet voor de bevestiging van de kleur op de lippen want dat doet immers de kleur zelf al vanwege de substantie, maar geeft het die broodnodige hydratatie. Erg prettig! Mijn lippen zijn na de tweede stap zacht en gehydrateerd zonder de kleur te verminderen of aan te tasten. Je hoeft ook maar één enkele keer deze balsem aan te brengen, dit is voldoende om je lippen de gehele dag zacht te houden.

DSC 02091 - Max Factor Lipfinity Lip Colour 24 Hours Review

En dan natuurlijk de houdbaarheid! Want daar gaat het natuurlijk bij zulke producten om. En natuurlijk om de kleur, maar die vind ik prachtig in haar eenvoud. De langdurigheid is geen 24 uur. Althans, ik heb dat niet kunnen testen want ik slaap niet met mijn make-up op én ik slaap gewoonweg graag. Maar waar de belofte zo intens wordt gemaakt wordt deze vaak niet nagekomen door een merk. Deze Max Factor Lipfinity blijft zeker wel meer dan 8 uur op mijn lippen zitten. Dat is voor mij echt een weergaloos aantal uren, geen ander merk heeft dat ooit kunnen bewerkstelligen! Ik kan eten, drinken en zoenen wat ik wil maar de kleur geeft niet af en blijft goed zitten. Volledigheidshalve werk ik hem na 8 uren, na het nuttigen van de avondmaaltijd, bij.

DSC 0261 - Max Factor Lipfinity Lip Colour 24 Hours Review

Ik ben ontzettend tevreden over deze Max Factor Lipfinity Lip Colour 24 Hours en absoluut niet teleurgesteld! De kleur is ontzettend leuk en draagbaar en de werking is precies zoals het product belooft te zijn. Mijn lipkleur is nog krachtig na een scala aan uren en bezigheden van mijn lippen. De eerste stap droogt welliswaar ontzettend onprettig mijn lippen uit, maar de lippenbalsem die na 60 seconden aangebracht mag worden, maakt dat weer ongedaan en geeft mij zachte zoenbare lippen. Dit product is weergaloos en heeft als één van de eerste echt zijn gepropagandeerde belofte waargemaakt.

De Max Factor Lipfinity Lip Colour 24 Hours is te koop bij de Kruidvat en de Etos voor €16,99. De lipkleurhuls bevat 2,3 ml en de balsemhuls bevat 1,9 gram. Niet bijster veel maar daar staat tegenover dat je je lippenstift ook niet telkens hoeft bij te werken.

Liefs,

Elise Joanne