DSC 1342 800x530 - M.A.C Lightscapade Mineralize Skinfinish

Hij staat al ééuwen op mijn verlanglijstje, omdat hij zo populair is (of was?) de afgelopen jaren, de M.A.C Lightscapade Mineralize Skinfinish. Een product wat eigenlijk tussen een highlighter en een gezichtspoeder bestand houdt. Ik was razend benieuwd en toen ik wat producten uit mocht zoeken bij een bekende parfumerie, was dit het eerste wat in mijn mandje belandde. Kijk je mee?

DSC 1348 800x530 - M.A.C Lightscapade Mineralize Skinfinish

DSC 1361 800x530 - M.A.C Lightscapade Mineralize Skinfinish

DSC 1346 800x530 - M.A.C Lightscapade Mineralize Skinfinish

DSC 1355 800x530 - M.A.C Lightscapade Mineralize Skinfinish

DSC 1363 800x530 - M.A.C Lightscapade Mineralize Skinfinish

DSC 1369 800x530 - M.A.C Lightscapade Mineralize Skinfinish

Stiekem vind ik het nog steeds zo eeuwig zonde dat M.A.C de verpakkingen heeft veranderd, ik vind ze nu zo lijken op kleine alienscheepjes. En ook zonde dat het niet meer bij de rest van de ‘verzameling’ past. Ach, het is een detail maar de uniformiteit van M.A.C sprak mij juist óók zo aan. De M.A.C Lightscapade Mineralize Skinfinish zit in een zwart rond doosje met deels een doorzichtige verpakking. Het product zelf is een bolletje, qua kleuren en mengeling van tinten vind ik het lijken op een planeetje. Zeker door de verpakking! De poeder is licht en oogt niet meteen als een highlighter, een skinfinish is zeker een betere benaming. Hij bevat een mooie lichte shimmering in een parelmoer basis, een zachte basis.

DSC 1492 800x530 - M.A.C Lightscapade Mineralize Skinfinish

DSC 1477 800x530 - M.A.C Lightscapade Mineralize Skinfinish

DSC 1481 800x530 - M.A.C Lightscapade Mineralize Skinfinish

De M.A.C Lightscapade Mineralize Skinfinish is licht, zacht en stevig voor een poedertje. Hij brengt heel gemakkelijk subtiel aan met een blush/highlighterkwast maar kan ook goed met een grotere poederkwast over het gehele gezicht aangebracht worden. Bij het een krijg je toch echt wel een vrij subtiele highlighter voor ‘highlighter-normen’, eentje die mooi zou staan denk ik bij menig huidskleur. Wanneer je hem aanbrengt op plekken zoals je neusbrug, jukbeenderen, bovenkant gezicht en bovenlip – héél subtiel – dan krijg je het gezonde snoet effect.

Ik was eerst bang dat de poeder wellicht te bleek zou zijn voor mij, dat juist de parelmoer-basis niet succesvol zou zijn bij mijn toch al lichte huidje. Ik vind het een hele mooie poeder! Ik ben gewend om de laatste paar maanden een highlighter te gebruiken met duidelijke kleur (zoals mijn Bobbi Brown Shimmerbrick) maar ik heb niet altijd zin in die rode ondertoon én die kleur past niet altijd bij de rest van mijn make-up of kleding. Dit is een skinfinish die eigenlijk bij elke make-up look past, bij elke lipstick en lekker makkelijk aan te brengen is. Voor die oplichtende jukbeenderen of die healthy glow. Prijzig product he? Tja, dat zijn wij onderhand wel gewend van M.A.C, zeker omdat zij de prijzen nogal verhogen elk jaar. Zonde! Maar ook ik blijf dit merk kopen, zeer veel van mijn favoriete producten zijn afkomstig van dit merk. Je doet ook wel héél lang met zo’n product, met die inhoud ben je jaren verder alvorens een nieuwe te moeten kopen. Als je hem al opmaakt..

De M.A.C Lightscapade Mineralize Skinfinish is te koop voor €31,00 en bevat 10 gram. M.A.C is o.a. te koop bij de Douglas, M.A.C Pro Store, Bijenkorf en bij alle drie tevens online.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat een product wat is opgestuurd door een bedrijf of merk.

Om 15:00 geen tweede artikel i.v.m. ziekte, mijn excuses.