DSC 1129 800x530 - L'Óreal Lip Paint & Lacquer Matte + Gloss Review

Zijn het verftubes? Zijn het lipglossjes? Zijn het Lip Lacuers? Nou, eigenlijk alle drie! Ik review vandaag de L’Óreal Lip Paint & Lacquers, 5 sprekende kleuren in hele leuke verpakkingen. Enkele zijn glanzend, andere weer mat. Tijd om te bepalen of ook deze versies van L’Óreal het kopen waard zijn want op het oog ben ik geënthousiasmeerd en word ik zeer blij van de kleuren. Kijk je mee?

Ik vind deze tubes dus erg leuk ogen, pluspunten voor de verpakking! Maar bevatten ze nou een applicator, een kussentje of is het een knijptube? Want dat laatste is wat ik in eerste instantie dacht. Maar ze bevatten een applicator, eentje met een traditionele ‘lipgloss’ penseel en de tube is gewoon de huls. Wel leuk!

Er zijn in totaal vier kleuren met de afwerking Gloss verkrijgbaar en vier kleuren in de afwerking Matte. Ik review vandaag de volgende vijf tinten:

L’Óreal Lip Paint & Lacquer Gloss – #101 Gone with the Nude
L’Óreal Lip Paint & Lacquer Gloss – #102 Daring Pink
L’Óreal Lip Paint & Lacquer Gloss – #103 Fuchsia Wars
L’Óreal Lip Paint & Lacquer Matte – #204 Red Actually 
L’Óreal Lip Paint & Lacquer Matte – #207 Wuthering Purple

DSC 1194 800x530 - L'Óreal Lip Paint & Lacquer Matte + Gloss Review

De swatches zijn gemakkelijk gemaakt, de substanties van beide zijn vrij dik en pakken snel. De Gloss is dikker, gladder en makkelijk in aanbrengen, de Matte is droger, ietwat stroef maar alsnog zeer zacht.

L’Óreal Lip Paint & Lacquer Gloss – #101 Gone with the Nude

DSC 1137 800x530 - L'Óreal Lip Paint & Lacquer Matte + Gloss Review

DSC 1143 800x530 - L'Óreal Lip Paint & Lacquer Matte + Gloss Review

DSC 1147 800x530 - L'Óreal Lip Paint & Lacquer Matte + Gloss Review

Ik was bang dat deze kleur te beige zou zijn na het zien van de verpakking, gelukkig blijkt hij een stuk bruiner te zijn! En bruin vind ik toch wel mooi, absoluut. Alsnog vind ik de beige ondertoon wel wat te veel, hij doet vrij weinig voor mij. Niet verkeerd, ook niet spectaculair.

L’Óreal Lip Paint & Lacquer Gloss – #102 Daring Pink

DSC 1139 800x530 - L'Óreal Lip Paint & Lacquer Matte + Gloss Review

DSC 1153 800x530 - L'Óreal Lip Paint & Lacquer Matte + Gloss Review

DSC 1159 800x530 - L'Óreal Lip Paint & Lacquer Matte + Gloss Review

Oudroze, een práchtige kleur! Deze is nog net eventjes iets feller en dominanter dan aanvankelijk gedacht en ik vind hem erg mooi. Hij staat volwassen, vrouwelijk en voegt echt iets toe.

L’Óreal Lip Paint & Lacquer Gloss – #103 Fuchsia Wars

DSC 1133 800x530 - L'Óreal Lip Paint & Lacquer Matte + Gloss Review

DSC 1162 800x530 - L'Óreal Lip Paint & Lacquer Matte + Gloss Review

DSC 1169 800x530 - L'Óreal Lip Paint & Lacquer Matte + Gloss Review

Sprankelend, vrolijk, aanwezig en heerlijk meisjesachtig. Ik houd van dit soort kleuren! Maar wel indien de rest van mijn make-up simpel is zodat alle aandacht naar de lippen kan gaan. Hij is wel heftig, absoluut een kleur waar je van moet houden.

L’Óreal Lip Paint & Lacquer Matte – #204 Red Actually 

DSC 1141 800x530 - L'Óreal Lip Paint & Lacquer Matte + Gloss Review

DSC 1178 800x530 - L'Óreal Lip Paint & Lacquer Matte + Gloss Review

DSC 1183 800x530 - L'Óreal Lip Paint & Lacquer Matte + Gloss Review

En dan komen de matte tinten, de eerste is deze simpele maar klassiek rode kleur. Hij heeft een blauwe ondertoon, dat vind ik een pluspunt. Maakt je tanden witter, je huid egaler en spreekt meer. De substantie is vrij vlekkerig, dekt moeilijk en is niet geheel mat. Ja, na een half uurtje matter dan wanneer je hem voor het eerst aanbrengt maar nee, niet matter dan mat.

L’Óreal Lip Paint & Lacquer Matte – #207 Wuthering Purple

DSC 1134 800x530 - L'Óreal Lip Paint & Lacquer Matte + Gloss Review

DSC 1171 800x530 - L'Óreal Lip Paint & Lacquer Matte + Gloss Review

DSC 1174 800x530 - L'Óreal Lip Paint & Lacquer Matte + Gloss Review

Wanneer ontwikkelt men een paars die wél gaat dekken? De teleurstelling begint namelijk al bij het zien van de kleur, hij komt nooit uit de verf zoals je wil en dat blijkt nu ook weer. Hij is droog, vlekkerig en niet egaal dekkend. Hij is ook ietwat vreemd, maakt mij bleek ondanks dat hij wél sprekend is. Natuurlijk moet de kleur je kopje thee zijn maar de substantie is niet prettig, ‘gave’ kleur of niet.

DSC 1108 800x530 - L'Óreal Lip Paint & Lacquer Matte + Gloss Review

Een nieuwe lijn, vijf producten in de review. L’Óreal is een kwalitatief sterk merk, ik gebruik menig producten van ze met veel liefde. Mijn mascara’s, oogschaduws, eyeliner, af en toe een blush, hier en daar een lipproduct; ik heb aardig wat L’Óreal thuis liggen. Maar deze nieuwe lijn kan mij niet bekoren. Althans, de Matte versies in ieder geval niet. De kleuren zijn mooi maar op de lippen falen ze vanwege de teleurstellende substantie. Vlekkerig, droog en ‘stukjes’ zie je heel duidelijk zitten. De Gloss versies vind ik een stuk leuker, qua kleur en qua substantie. Alsnog wel een product waar je van moet houden want de substantie is vrij dik, ietwat plakkerig en zeer glanzend. Matte of Gloss; ze blijven allemaal een dagdeel zitten maar overleven een maaltijd amper. Ik ben dus niet geheel ontevreden maar voor die prijs en mijn eerdere ervaringen met L’Óreal ben ik toch teleurgesteld. Nee, ik vind het geen echte aanraders helaas.

De L’Óreal Lip Paint & Lacquer Matte & Gloss zijn verkrijgbaar voor €12,99 en bevatten 8 ml. L’Óreal is te koop bij drogisterijen en Bol.com.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.