DSC 0524 - KIKO Velvet Mat Lipstick Review

Na menig succesvol review, kom ik aan bij het laatste product wat ik op mijn vakantie kocht van het populaire merk KIKO. Ik kocht een lippenstift die ik weergaloos mooi vond, in kleur, substantie én huls. En alsnog kostte hij minder dan een tientje. Matte lippenstiften zijn een nieuwe liefde voor mij, elke kleur gaat er volwassener en eleganter uitzien door een minder glimmende substantie. Ik kocht een fel rood/oranje exemplaar, eentje die je niet snel ziet of elke dag op zou doen. Desalniettemin onmisbaar in mijn/een lippenstift stash. Ik review de KIKO Velvet Mat Lipstick in #605.

DSC 05051 - KIKO Velvet Mat Lipstick Review

DSC 0529 - KIKO Velvet Mat Lipstick Review

DSC 0492 - KIKO Velvet Mat Lipstick Review

Er zijn heel veel verschillende tinten te verkrijgen in deze ‘Velvet Mat’ collectie. Allemaal hebben ze een fluweelzachte substantie en komen ze in een prachtige rosé gouden huls. Die huls, die was in het begin lastig open te maken (aan welke kant moet ik duwen?), maar het maakt het ook weer anders dan anders. Het is een bijzondere lippenstiftkleur en een unieke huls. Eentje die prachtig schittert in je kastje.

Ik koos voor een kleur die ik nog niet had en die ook niet typisch alledaags zou zijn, ik wilde een speciale kleur die je niet zo snel ergens anders zou vinden. Logischerwijs is het dan ook een kleur die ik niet elke dag draag. Dat is geen probleem, er zijn verschillende gelegenheden waar hij passend zou zijn, niet al mijn lippenstiften hoeven ‘draagbaar’ te zijn.

DSC 0520 - KIKO Velvet Mat Lipstick Review

DSC 0536 - KIKO Velvet Mat Lipstick Review

Het is echt een mat rakkertje, deze fluwelen rode kleur met oranje ondertoon. Hij brengt namelijk behoorlijk stroef aan, maar door de warmte van de huid word hij zachter en gladder.

DSC 0693 - KIKO Velvet Mat Lipstick Review

DSC 0695 - KIKO Velvet Mat Lipstick Review

DSC 0700 - KIKO Velvet Mat Lipstick Review

Een prachtige Marylin Monroe kleur is wat je op je lippen krijgt. Ja, hij bevat iets een oranje tint, maar niet zodanig dominant dat het overheerst. Dat maakt hem gelukkig wel wat toegankelijker. Hij brengt wat lastig aan, je moet er wat moeite voor doen om hem egaal en zonder foutjes op je lippen te positioneren. Daarnaast is hij wel zodanig droog dat je velletjes goed kan zien. Dat is inherent aan een matte lippenstift, een goede scrub beurt en een lekker zachte lippenbalsem vooraf, doen dan ook wonderen. Hij blijft hierdoor ook langer zitten. Ze blijft een dagdeel geheel perfect zitten en dient daarna lichtjes te worden bijgewerkt.

DSC 0510 - KIKO Velvet Mat Lipstick Review

Het is een mooi exemplaar om te hebben, deze KIKO Velvet Mat Lipstick. De rode kleur is ongebruikelijk en daarmee ook bijzonder om te dragen. Niet geschikt voor elke dag, maar dat is ook zeker niet nodig. Voor een feestje, een diner of een bruiloft is hij spetterend om je make-up look mee af te maken. Ik draag dan een lichte blush en geen oogschaduw zodat alle aandacht naar de lippenstift gaat. Hij is wat stroever vanwege de substantie maar daarmee blijft hij dus ook goed zitten, zeker een viertal uren. Een maaltijd wil hij ook overleven maar het mooist is om daarna wel bij te werken. En een lekker scrubbeurtje van de lippen is niet verkeerd voordat je dit product gebruikt. De huls is een mooi extraatje en passend bij de collectie, op alle manieren net even wat meer bijzonder. De prijs is helemaal een pluspunt!

De KIKO Velvet Mat Lipstick kost €6,90, bevat 3,5 gram en is online te koop. Binnenkort zal er in Amsterdam een fysieke winkel komen! Voor een review van de KIKO Smart Lipsticks kan je op de naam klikken.

Liefs,

Elise Joanne