DSC_7770

Alweer een aantal weekjes geleden kwam de unboxing van de Freedom Make-up Shoplog online. Deze nieuwe webshop kreeg ik als tip aangeraden door buurvrouw Aranka en ik was opslag verliefd! Ik deed mijn bestelling, maakte gebruik van geen verzendkosten en mooie kortingen én kwam er kort daarna achter dat onze geliefde Boozyshop het merk gaat verkopen! Freedom Make-up is het kindje van MUA en Revolution Make-up. Een beetje jatwerk dus maar ach, zo gaat het wel vaker in de cosmetica wereld. Ik review vandaag twee spannende printjes, de Freedom Make-up Pressed Powder Pro Glows. Kijk je mee?

DSC_7779

Helaas verkoopt deze Nederlandse webshop (nog?) niet de Pro Glow producten zoals degene die ik vandaag review. Zolang er geen verzendkosten zijn, of als je veel bestelt zodat je de verzendkosten eruit haalt, is de Britse webshop net iets goedkoper.

Er zijn in totaal vier verschillende kleuren beschikbaar, vier verschillende vrolijke panterprintjes in ronde doosjes. Ik kocht de donkere bronzer versie Pro Glow ROAR en de zachtere en zoetere Pro Glow PURR (toepasselijke namen).

De producten komen in grote ronde doosjes met doorzichtige bovenkant. Voor het prijsje vind ik ze behoorlijk stevig aanvoelen en door het leuke printje ook absoluut niet ‘goedkoop’ ogen. Het ziet er prima uit! Wel merkte ik bij het testen dat ze énorm poederig zijn. Ik heb geen last van het goed open maken van de producten en de sluitingen werken gewoon naar behoren.

♥Freedom Make-up Pro Glow Purr

DSC_7772

DSC_7794

Drie zachte – in substantie – kleuren met véél glans. Poederige dingetjes waar je ondanks dat prettig mee kan werken.

♥Freedom Make-up Pro Glow ROAR

DSC_7777

DSC_7809

Warme kleuren, donkere tinten. De donkerbruine versie is wat lastig om mee te werken, hij voelt vrij stroef aan. Daarnaast is hij eigenlijk te donker voor mijn huidskleur, de tweede bruine kleur had (zoals bij het zusje) lichter moeten zijn om het geheel te compenseren.

DSC_7855

DSC_7858

DSC_7864

Hier draag ik de kleur PURR. Ik vind hem zéér geslaagd! Hij is warm, licht bronzend en mooi glanzend. Juist perfect voor in de zomer, in de winter zou ik hem wat ‘te veel’ vinden. De roze glans geeft mij een gezonde snoet, de bruine bronzer net even iets meer kleur en de lichte highlighter zorgt voor balans. Ja, hij is best aanwezig maar ik ben niet vies van een kleurtje op mijn wangen. Ik heb dat ook nodig om een goede dimensie aan mijn gezicht te geven.

DSC_7770

Freedom Make-up heeft een leuke en goede eerste introductie gemaakt! Ik ben toch wel een beetje een sucker voor lieflijke en vrolijke producten met een mooi uiterlijk. Het meisje in mij wordt dan ineens wakker. De verpakkingen zijn prima en doeltreffend. Het patroontje maakt het geheel tot een mooie leuk niveau. Beide poedertjes zijn eigenlijk hetzelfde in werking, alleen is Pro Glow ROAR voor mij eigenlijk te donker. Ik vind Pro Glow PURR heel succesvol! Onthoud wel; alle producten bevatten een behoorlijke glans en drie van de vier poedertjes ook een behoorlijk bronzende tint. Ik houd normaal niet van kleur, bronzer én glans maar ik vind dit absoluut niet verkeerd.

Freedom Make-up is online verkrijgbaar bij Boozyshop.nl (behalve deze Pro Glow) en bij de Britse website. De Nederlandse prijs in de webshop zal ongeveer €5,00/€5,50 (gezien de andere producten) en bij de Britse webshop £2,50, omgerekend ongeveer €3,80. Ze bevatten elk 4 gram.

Liefs,

Elise Joanne