DSC 0932 800x530 - Essence The Little Christmas Factory Review

It’s the most wonderful time of the year! En dat betekent dat Essence met haar Trend Edition hier natuurlijk perfect op inspeelt. Vandaag laat ik vier items zien uit de kerstige Essence The Little Christmas Factory collectie die deze maand in de Kruidvat en de Trekpleister ligt. Het is een uitgebreide collectie met meerdere make-up items voor een volledige look en een aantal handcrèmes om die droge klauwtjes even lekker in te vetten. Kijk je mee?

De items die ik vandaag review:

Essence The Little Christmas Factory Eyeshadow Palette – €3,99
Essence The Little Christmas Factory Super Rich Mini Hand Cream – €1,59
Essence The Little Christmas Factory – Liquid Gold Eyeliner – €2,89
Essence The Little Christmas Factory – Contouring Palette – €3,39

De collectie is dus vrij uitgebreid en divers, dat valt te waarderen! Naast een complete ooglook kan je ook je nagels lakken, een parfummetje op doen én je handen insmeren. Natuurlijk ook nog diezelfde nagels versieren met stickertjes en die wallen onder je ogen nog even wegwerken.

Ik kreeg van Essence zelf de Liquid Gold Eyeliner maar gezien ik daar geen sterke review van kan maken heb ik de resterende items gekocht voor de volledigheid. Deze Trend Edition is verkrijgbaar in de maand december dus hij ligt nu nog eventjes in de winkel.

Onderaan alle foto’s en individuele beschrijvingen kan je de algehele look en conclusie vinden.

Essence The Little Christmas Factory Super Rich Mini Hand Cream – €1,59

DSC 0940 800x530 - Essence The Little Christmas Factory Review

DSC 0966 800x530 - Essence The Little Christmas Factory Review

DSC 0975 800x530 - Essence The Little Christmas Factory Review

Een kleine schattige tube met daarin helemaal geen verkeerde inhoud. Ik heb hier de versie die ze ‘Holiday Hugs’ noemen, hij heeft ook nog een rood zusje genaamd ‘Misletoe Kisses’. Een simpele verpakking maar feestelijk door de gouden kleur. Ik vind hem erg fijn! Makkelijk, trekt snel in en ruikt vrij zoetig met een warme ondertoon. Niks mis mee voor dat prijsje!

Essence The Little Christmas Factory Eyeshadow Palette – €3,99

DSC 0952 800x530 - Essence The Little Christmas Factory Review

DSC 0954 800x530 - Essence The Little Christmas Factory Review

DSC 0950 800x530 - Essence The Little Christmas Factory Review

DSC 0935 800x530 - Essence The Little Christmas Factory Review

DSC 0997 800x530 - Essence The Little Christmas Factory Review

DSC 1005 800x530 - Essence The Little Christmas Factory Review

Het palette ziet er leuk uit, simpel en toch ook vrolijk. Zelfs een beetje chique door de kleurcombinatie en de druppels waarin ze kleuren zijn gegoten. Wel voelt hij ietwat goedkoop aan door het lichte plastic. Het palette bevat 5 kleurtjes die elk vrij divers zijn. Wat ik goed vind is dat ze hebben gekozen voor goud én zilver en ook hebben gekozen voor een bruine tint én een kleurtje. Groen in dit geval. De swatches zijn gemakkelijk gemaakt en de oogschaduws bevatten – op het eerste gezicht – een prima pigmentatie. Ze zijn niet korrelig, je hebt amper last van fall-out maar ‘geven lastig af’ wanneer je er met de kwast overheen gaat.

Essence The Little Christmas Factory – Liquid Gold Eyeliner – €2,89

DSC 0932 800x530 - Essence The Little Christmas Factory Review

DSC 0981 800x530 - Essence The Little Christmas Factory Review

DSC 0978 800x530 - Essence The Little Christmas Factory Review

DSC 1002 800x530 - Essence The Little Christmas Factory Review

De eyeliner komt in een heel simpel en vrij goedkoop klein wit potje met gouden handvat. Dezelfde kleur goud als dat in het potje zit, handig. Het penseeltje is heel dun maar werkt vrij secuur. De substantie is vrij goed gepigmenteerd, inderdaad een goede kleur goud. Hij bevat tevens een mooie glans. Hij is niet heel bijzonder maar wel een prima dingetje.

Essence The Little Christmas Factory – Contouring Palette – €3,39

DSC 0959 800x530 - Essence The Little Christmas Factory Review

DSC 0955 800x530 - Essence The Little Christmas Factory Review

DSC 0987 800x530 - Essence The Little Christmas Factory Review

De contouring palette vind ik erg heel snoepig uitzien! Absoluut een leuk en vrolijk plaatje. Simpel maar heel doeltreffend. Het is een duo natuurlijk; een bronzer en een highlighter. Althans, eerder een ‘mooie snoet poeder’ want echt glans of glitter bevat ‘ie niet, daar is hij te mat voor. De bronzer is ook mat en dat vind ik persoonlijk een groot pluspunt.

DSC 1123 800x530 - Essence The Little Christmas Factory Review

DSC 1140 800x530 - Essence The Little Christmas Factory Review

DSC 1130 800x530 - Essence The Little Christmas Factory Review

Als allereerste de Eyeshadow Palette. Die ziet er op het oog ontzettend leuk uit, qua kleuren en verpakking. De swatches waren gemakkelijk gemaakt maar de pigmentatie bij gebruik van kwasten is zéér belabberd. Ze blenden verschrikkelijk slecht en zijn niet krachtig of diep genoeg. Vrijwel geen enkele kleur! Ontzettend jammer.. De Contouring Palette is deels succesvol; prima pigmentatie van de bronzer, precies zoals ik het mooi vind met een mooie matheid. De ‘highlighter’ is dat eigenlijk niet eens, maar eerder een gezichtspoedertje. Hij bevat amper glans of glitter en doet eigenlijk vrijwel niks. De Liquid Gold Eyeliner is een prima product, bevat genoeg kleur en werkt vrij prettig. Niet heel bijzonder, je kan er ook geen hele strakke lijnen mee maken maar voor een glanzend simpel goud randje kan je er prima mee uit de voeten.

De Essence The Little Christmas Factory Trend Edition bevat leuke en diverse producten maar niet allemaal zijn ze even succesvol helaas. Op het oog ben ik verliefd op een aantal items, in de praktijk is die liefde snel over. De bronzer vind ik leuk verpakt en erg mooi bij mijn huidskleur. Maar het is wel een duo en met ‘t zusje doe ik niks. De handcrème vind ik prettig werken en lekker ruiken en voor dat prijsje is meer niet nodig. Ik heb hem in mijn handtas gestopt! De rest is matig of eigenlijk gewoon onder niveau.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat deels producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.