DSC 0230 800x530 - Essence Sun Club Matt Bronzing Powder Review

De zoektocht naar de perfecte budget én matte bronzer is nog niet tot een einde gekomen. Althans, voor mij nog niet en naar aanleiding van vele comments, vragen en reacties van velen van jullie ook nog niet. De versie die ik vandaag review is de Essence Sun Club Matt Bronzing Powder voor blondines. Dit houdt niet in dat brunettes hem niet zouden kunnen gebruiken, hij is alleen voor de echt donkere dames waarschijnlijk te licht!

DSC 0243 800x530 - Essence Sun Club Matt Bronzing Powder Review

DSC 0251 800x530 - Essence Sun Club Matt Bronzing Powder Review

DSC 0239 800x530 - Essence Sun Club Matt Bronzing Powder Review

De verpakking is precies wat ik gewend ben van Essence, simpel, doorzichtig en praktisch. Prima te doen maar ik krijg er geen vlinders van. Met zulke producten gaat het ook simpelweg (alleen) om de inhoud. De bronzer ziet er prima uit, wellicht wat te oranje maar de swatches moeten dat definitief uitwijzen. Er staan twee dansende dames in de bronzer verwerkt wat zorgt voor een speels (en onnodig) effect wat naarmate je de bronzer echt vaker gebruikt, verdwijnt.

DSC 0234 800x530 - Essence Sun Club Matt Bronzing Powder Review

DSC 0248 800x530 - Essence Sun Club Matt Bronzing Powder Review

DSC 0247 800x530 - Essence Sun Club Matt Bronzing Powder Review

Na het maken van deze swatches was ik erg bang geworden voor een té oranje resultaat…

DSC 0311 800x530 - Essence Sun Club Matt Bronzing Powder Review

DSC 0317 800x530 - Essence Sun Club Matt Bronzing Powder Review

DSC 0318 800x530 - Essence Sun Club Matt Bronzing Powder Review

Tja. Dus. Uhm.. Hoe langer ik naam mijn gezicht keek in de spiegel en des te langer ik kijk naar deze foto’s vind ik de bronzer simpelweg te oranje voor mij. Ik heb een zeer lichte huid en een juiste bronzer vinden is al best lastig, elk oranje tintje is een dooddoener. Wellicht zijn er dames die enorm blij worden van de bovenstaande swatches en fullface foto’s, maar ik niet. De bronzer is vrij zacht en poederig wat met aanbrengen gepaard gaat met bronzer hier en daar als de kwast het product raakt.

DSC 0230 800x530 - Essence Sun Club Matt Bronzing Powder Review

Teleurgesteld? Nee, niet geheel. Voor het kleine prijsje wat je neerlegt is het een prima bronzer. Voor mij zelf is hij gewoon te oranje en ik voel me niet prettig met deze kleur op mijn gezicht. Dat is natuurlijk heel persoonlijk, niet iedereen die dit leest zal dezelfde kleur huid hebben dus wellicht is het een optie voor jou om te proberen. Als de kleur goed was geweest had ik deze bronzer met alle liefde omarmt, want voor die prijs een echte matte bronzer vinden is echt een klein wondertje.

De Essence Sun Club Matt Bronzing Powder bevat 15 gram (wat ontzettend veel is!), kost €3,49 en is te koop bij de Kruidvat en de Trekpleister die het XL schap hebben. Ze hebben een versie voor blondines en brunettes.

♥Mijn zoektocht duurt nog even voort helaas. Hebben jullie al een fijne (matte!) budget bronzer gevonden?

Liefs,

Elise Joanne