DSC 0209 800x530 - Essence Love Letters Review

Essence is vorige week uitgekomen met een zachte en romantische collectie voor het voorjaar: Love Letters. Deze collectie behelst veel verschillende producten met ook veel non-beauty artikelen. In dat laatste was ik niet geïnteresseerd maar wel in de Essence Hihglighting Powder & Essence Eyeshadow Palette. Deze beide producten review ik vandaag voor jullie!

DSC 0228 800x5301 - Essence Love Letters Review

DSC 0219 800x530 - Essence Love Letters Review

De Essence Love Letters collectie bevat zachte kleuren, romantisch font, doorzichtige verpakkingen en simpele zilveren versieringen. Ik vind qua vormgeving dit een leuke én mooie collectie van Essence. Ik zeg dat niet vaak, simpelweg omdat ik het eigenlijk nooit vind, maar deze keer klopt het plaatje.

♥Essence Eyeshadow Palette #01 Ever Thine, Ever Mine, Ever Ours

DSC 0211 800x530 - Essence Love Letters Review

DSC 0212 800x530 - Essence Love Letters Review

DSC 0218 800x530 - Essence Love Letters Review

DSC 0254 800x530 - Essence Love Letters Review

Het palletje bevat 6 zachte kleuren met de mogelijkheid tot een smokey eye. Het leuk van deze kleurencombinatie is dat je dus de zachte romantische kant op kan en de sexy zwoele kant door de donkerdere kleuren te gebruiken. Ik ben daarnaast positief verrast door de pigmentatie! De vier pastelkleuren bevatten meer pigment dan ik aanvankelijk had gedacht. Wel is het verschil tussen de beige, roze en de blauwe kleur minimaal bij de verwerking op de ogen. Daarnaast zijn ze allemaal glanzend maar niet als een discoballetje. Leuke kleurtjes met een leuk pigment!

♥Essence Highlighter Powder #01 Love  Poem

DSC 0228 800x5301 - Essence Love Letters Review

DSC 0207 800x530 - Essence Love Letters Review

DSC 0241 800x530 - Essence Love Letters Review

DSC 0251 800x5301 - Essence Love Letters Review

DSC 0356 800x530 - Essence Love Letters Review

Toen ik de swatch op mijn hand maakte zag ik meteen dat het ook hierbij (net zoals bij de Catrice Celtica Highlighter) gaat om een matte highlighter. Jammer.. Toen ik het product verwerkte op mijn wangen zag je zodanig minimaal resultaat op mijn wangen dat het effect fotograferen een onmogelijke opgave bleek te zijn. Wel is het zo dat ‘in het echt’ er minuscule glitters in de highlighter zitten die er voor zorgen dat je een mooie gloed kan creëren op je gezicht. Dat is moeilijk op de camera vast te leggen maar het resultaat vind ik toch wel mooi en zichtbaar. Ik adviseer hem dus ook niet te gebruiken als een highlighter maar als een gezichtspoeder om een mooie gloed te krijgen. Gebruik niet te veel want dan zie je de glitters te goed zitten!

DSC 0208 800x530 - Essence Love Letters Review

Mooie vormgeving, leuke producten! Het palletje stelt niet teleur met de verschillende kleur mogelijkheden en de pigmentatie die niet verkeerd is voor de prijs die je betaalt. Het verschil is op de ogen niet enorm goed zichtbaar maar desalniettemin kan je er prima looks mee creeren. De highlighter is een mooi vormgegeven product met subtiele glitters. Als highlighter op de wangen stelt hij enorm teleur maar als gezichtspoeder voor een gezonde glans vind ik hem ideaal! Wel met mate want anders zie je de glitters te goed zitten. En die prijsjes hé, die zijn zeker niet verkeerd maar wel iets duurder dan ik van Essence gewend ben.

De Essence Love Letters Collectie ligt nog tot de eerste week van maart in de winkels. Voor alle producten en prijzen kan je hier klikken. Het Eyeshadow Palette bevat 6 kleuren, 6 gram en kost €3,79 en de Highlighter Powder bevat 9 gram en kost €3,29.

♥Wat vinden jullie van de nieuwste aanwinsten van Essence? Hebbenhebbenhebben of links laten liggen?

Liefs,

Elise Joanne