DSC 1553 - Essence Long Lasting Lipstick Nude Review

Essence heeft een nude collectie ontwikkeld, een lipstick lijn die qua naam hetzelfde is als degene die vorige jaar is uitgekomen, de Long Lasting Lipsticks, maar nu een gehele nude versie daarvan. Ik ben zelf énorm tevreden over deze eerstgenoemde collectie, ik heb al menig kleurtjes aan mijn stash toegevoegd. Nude is ‘in’, nude is modern. Kylie Jenner, watch out want je bent niet de enige die op de natuurlijke tour gaat. Niet dat er ook maar iets natuurlijks te noemen is aan drie lagen lippenstift, maar je begrijpt de bedoeling! Ik review drie kleurtjes vandaag, kijk je mee?

DSC 1533 - Essence Long Lasting Lipstick Nude Review

DSC 1531 - Essence Long Lasting Lipstick Nude Review

DSC 1559 - Essence Long Lasting Lipstick Nude Review

Ik heb de verpakking van de Long Lasting Lipstick lijn altijd een mooie budget collectie gevonden. Niet alleen vind ik de verpakking vrij elegant voor een lipstick die nog geen twee euro kost maar ook de kleuren vind ik erg succesvol. Deze nude lijn is niet qua verpakking zwart zoals haar zusjes, maar de kleur die de lipstick zelf ook is. Makkelijk te vinden in je lipstick-lade dus!

Ik review vandaag drie kleuren, te weten:

♥Essence Long Lasting Lipstick Nude – #01 Wearing only a Smile – Beige
♥Essence Long Lasting Lipstick Nude – #03 Come Naturally – Donkerbruin
♥Essence Long Lasting Lipstick Nude – #05 Cool Nude – Oudroze/bruin

DSC 1565 - Essence Long Lasting Lipstick Nude Review

De swatches zijn gemakkelijk gemaakt, de lipstick glijdt over je arm/lippen heen. Ze bevatten elk een zachte, natuurlijke glans en voelen prettig aan.

♥Essence Long Lasting Lipstick Nude – #01 Wearing only a Smile

DSC 1688 - Essence Long Lasting Lipstick Nude Review

DSC 1692 - Essence Long Lasting Lipstick Nude Review

Eigenlijk wil ik inhoudelijk niet eens ingaan op deze foto. Volgens mij hoef ik niet te zeggen wat ik vind, je kan het namelijk al ruiken van een afstand; de kleur is foeilelijk en hij zal niemand fatsoenlijk staan.

♥Essence Long Lasting Lipstick Nude – #03 Come Naturally 

DSC 1696 - Essence Long Lasting Lipstick Nude Review

DSC 1701 - Essence Long Lasting Lipstick Nude Review

Spannend kleurtje! Hij lijkt op het eerste gezicht bruin maar vanwege de koele ondertoon is hij ook echt familie van de paarse kant. Bijzonder, niet gebruikelijk en toch vind ik hem wel mooi. Hij dekt in ieder geval wel goed gelukkig.

♥Essence Long Lasting Lipstick Nude – #05 Cool Nude

DSC 1710 - Essence Long Lasting Lipstick Nude Review

DSC 1714 - Essence Long Lasting Lipstick Nude Review

Voor mij is dit dé perfecte nude kleur! Juist een iets donkere versie staat mij beter dan een kleur die meer neigt naar beige. Hij is lichtbruin maar tevens oudroze. Ja, ik vind hem elegant en mooi staan! Makkelijk kleurtje voor elke dag. Wel maakt hij mij, en velen andere met mij, ouder. Of dat een voordeel is moet ieder voor zichzelf bepalen.

DSC 1542 - Essence Long Lasting Lipstick Nude Review

Ik was een beetje huiverig voor deze Essence Long Lasting Lipstick Nude collectie. Nude kleuren..? Tja, vaak zijn het kleuren die mij ziekelijk laten ogen en over het algemeen gewoon niet gepigmenteerd genoeg zijn. Nu valt dat mij allerminst mee! De eerste kleur, Wearing Only a Smile, is verschrikkelijk en mag meteen uit de collectie worden gehaald. De overige vier kleuren zijn zeker succesvoller, en de twee kleuren Come Naturally en Cool Nude vind ik mooi. Het is even wennen om wat bruinere tinten op te doen want het doet mij écht denken aan de jaren ’90. Uiteindelijk staat het mij niet verkeerd en zou ik ze zeker opnieuw dragen. Ze blijven een dagdeel goed zitten maar dienen na een maaltijd te worden bijgewerkt.

De Essence Long Lasting Lipsticks Nude kosten €2,39 en bevatten elk 3,8 gram. Essence is te koop bij de Kruidvat.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat deels producten die ik heb gekregen, en deels producten die ik zelf heb aangeschaft voor de volledigheid van de review.