DSC 5984 - Essence Lash Princess False Lash Effect & Volume Mascara Review

In het nieuwe assortiment (deze zin gaan jullie nog vaak lezen op blogs..) zit een nieuwe mascara van Essence. Alleen, deze mascara leek, behalve de kleur, bijna exact op een mascara in hun collectie die ze een half jaar geleden uitbrachten. Wat is het verschil? Op het eerste gezicht dus niet echt veel maar later blijkt dat ze twee verschillende doelen hebben. Ik review vandaag beide mascara’s, twee vliegen in één klap! Ik review de Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara & Essence Lash Princess Volume Mascara. Kijk je mee?

DSC 5997 - Essence Lash Princess False Lash Effect & Volume Mascara Review

DSC 6002 - Essence Lash Princess False Lash Effect & Volume Mascara Review

DSC 5986 - Essence Lash Princess False Lash Effect & Volume Mascara Review

Beide mascara’s komen in hetzelfde zwarte jasje die speels is gemaakt door groene en roze lijntjes die een soort korset vormen aan de achterkant. Sexy bijna! Simpel maar toch leuk. Geen schreeuwerige kleuren of lijnen of een overdreven dikke huls. Prima dus.

De False Lash Effect Mascara, de nieuwe ‘groene’, moet er voor zorgen dat het lijkt alsof je nep wimpers hebt. Klinkt goed, mits het niet zorgt voor spinnenpoten! De Volume Mascara moet dus, de naam zegt het al, zorgen voor lekker veel volume. Ik review beide hieronder apart, ik begin bij de oudere versie!

DSC 6020 - Essence Lash Princess False Lash Effect & Volume Mascara Review

Het linker borsteltje is van de Lash Effect Mascara en de rechter is het borsteltje van de Volume Mascara.

♥Essence Lash Princess Volume Mascara

DSC 6014 - Essence Lash Princess False Lash Effect & Volume Mascara Review

Essence Lash Princess Volume Mascara 1 - Essence Lash Princess False Lash Effect & Volume Mascara Review

Essence Lash Princess Volume Mascara 3 - Essence Lash Princess False Lash Effect & Volume Mascara Review

Essence Lash Princess Volume Mascara 2 - Essence Lash Princess False Lash Effect & Volume Mascara Review

Essence Lash Princess Volume Mascara - Essence Lash Princess False Lash Effect & Volume Mascara Review

Het borsteltje is erg prettig door zijn gebogen vorm. Daarnaast is hij – heel cliché – niet te dik of te dun en kan hij door de lengte goed bij de hoekjes komen en bij de aanzet van de wimpers. Het borsteltje lijkt haren te bevatten maar is voornamelijk van die siliconen ‘haartjes’. Hij creëert inderdaad volume maar niet overdreven veel voor een mascara die heel recht toe en recht aan de naam ‘Volume Mascara’ heeft gekregen. Alsnog vind ik het resultaat mooi; geen spinnenpoten en een mooie lengte.

♥Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara

Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara 3 - Essence Lash Princess False Lash Effect & Volume Mascara Review

Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara - Essence Lash Princess False Lash Effect & Volume Mascara Review

Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara 2 - Essence Lash Princess False Lash Effect & Volume Mascara Review

Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara 4 - Essence Lash Princess False Lash Effect & Volume Mascara Review

Ook hier vind ik het borsteltje prettig, en behoorlijk veel haren bevatten. Dit zorgt, samen met de hoeveelheid product, voor een flinke dosis wimpers die volume en lengte bevat. De naam is dus passend! Alleen ik vind wel dat ook het spinnenpoten gehalte echt behoorlijk is toegenomen en dat doet afbreuk aan de mascara. De oogopslag is minder netjes en ‘mooi’.

DSC 5984 - Essence Lash Princess False Lash Effect & Volume Mascara Review

Beide mascara’s zijn niet verkeerd voor het prijsje dat je betaalt. Zelf prefereer ik absoluut de ‘oude’ versie, de Essence Lash Princess Volume Mascara. Beide borsteltjes doen niet onder voor elkaar maar het resultaat dat er op volgt wel. De Volume mascara geeft mij mooie wimpers, net even wat volume en lengte; hetzelfde resultaat behaal ik met echt duurdere versies dus ik ben zeker niet ontevreden. De nieuwe versie, de Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara zorgt er voor dat mijn wimpers wel wat meer gaat samen klonteren, het effect is minder ‘clean’. Alsnog niet verkeerd maar net effe wat minder succesvol ondanks dat hij meer volume creëert dan haar zusje. Beide mascara’s geven bij mij niet af en blijven succesvol de gehele dag zitten. Een jank- en/of regenbui overleven ze dan weer niet!

De Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara & Essence Lash Princess Volume Mascara bevatten beide 12 ml en kosten €3,39 per stuk. Essence is verkrijgbaar bij de Kruidvat en de Trekpleister.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat deels producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.