DSC 04771 - Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush & Lip Cream

Vandaag review ik de laatste paar producten die ik heb gekocht uit de Essence Hello Autumn collectie. Tot nu toe is deze Limited Edition collectie redelijke succesvol gebleken, en dat roept enthousiasme op voor de producten van vandaag! Ik review de Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush en de Essence Hello Autumn Lip Creams. De laatste zijn vrij bekend, meerdere merken hebben dergelijke producten, maar de eerste is nieuw voor mij. Een blush die van kleur verandert? Maar in wat voor kleur en wanneer dan precies? Daar ben ik achter gekomen!

DSC 0467 - Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush & Lip Cream

DSC 0479 - Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush & Lip Cream

DSC 0418 - Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush & Lip Cream

De Colour Adapting Blush is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, de Beauti-fall Red en de Ceep calm and go for a Walk. De eerste is degene die ik review vandaag. Van de Lip Creams zijn ook twee kleuren verkrijgbaar met de zelfde namen (waarom nou Essence..?).

De Blush komt in een vierkant doosje, verder vormgegeven door de bekende tekst van de collectie en het herfstblaadje. De kleur is misleidend aangezien hij van kleur gaat veranderen. Hetgeen je ziet is dus niet hetgeen je krijgt.

De Lip Creams komen in twee simpele en relatief kleine hulzen met zilveren details en dop. Met een zachte applicator breng je de lipkleuren aan, in dit geval een nude versie en een rode rakker.

♥Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush

DSC 0452 - Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush & Lip Cream

DSC 04891 - Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush & Lip Cream

DSC 0493 - Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush & Lip Cream

DSC 0511 - Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush & Lip Cream

De blush is dus, zoals ik hierboven al schreef, misleidend weergegeven. Het idee is dat de blush van kleur verandert naarmate hij in contact komt met een warme huid. Waar hij eerst je de kleur van het oorspronkelijke poedertje laat zien wordt hij, naar mate de seconden vorderen, een roze/paarse kleur met een behoorlijke glitter. Hij zit als inkt op je vingers, het is er niet van af te krijgen. Een dergelijke kleur is niet subtiel te verwerken op het gezicht al doe je nog zo je best, dus het enthousiasme bij het zien van dit, nam behoorlijk af. ‘But the proof is in the pudding’, en ik testte hem ook op mijn gezicht.

DSC 0264 - Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush & Lip Cream

DSC 0268 - Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush & Lip Cream

Toen ik mijn kwast in de blush ‘doopte’, werden de witte haartjes vrijwel meteen roze. Ik heb hem zachtjes en met ongelooflijk veel subtiliteit (zoveel als dat ik in mij had), de blush aangebracht. Het resultaat is een glitterende en fel roze kleur. Nu ik in de spiegel kijk terwijl ik dit schrijf, vind ik hem niet bepaald mooi. Wellicht is het niet te zien op de foto’s, maar de kleur is ontzettend hard en gewoonweg clownesk. Er zijn fel roze kleuren die ontzettend mooi kunnen zijn maar deze kleur voegt geen positiviteit aan mijn look toe. Hij is gewoon niet ‘mooi’.

♥Essence Hello Autumn Lip Creams

DSC 0431 - Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush & Lip Cream

DSC 0422 - Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush & Lip Cream

DSC 0486 - Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush & Lip Cream

♥Essence Hello Autumn Lip Cream- Beauti-fall Red

DSC 03231 - Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush & Lip Cream

DSC 0329 2 - Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush & Lip Cream

Het is een mooie felrode kleur die heerlijk makkelijk glijdt op je lippen en ontzettend krachtig staat. Er zit een blauwe ondertoon in de Lip Cream, voor mij persoonlijk altijd het beste. Omdat hij zo nat en ‘vol’ is, is het nog best lastig hem secuur aan te brengen. Daarnaast blijft hij constant vrij nat en wil hij niet goed drogen. Vanwege dit laatste blijft hij dus ook minder lang zitten dan gewenst. Hij smeert dus ook gemakkelijk uit naar andere plekken waar je het niet wilt hebben en je partner een kus geven is er ook niet bij. De volgende foto weet dat goed te illustreren:

DSC 01971 - Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush & Lip Cream

En dit gebeurde nog na 30 minuten. Hij blijft extreem nat. Heb je een loszittend haartje dat toevallig zich nestelt op je lippen? Trek hem niet er van af want je gehele wang zit eronder.

♥Essence Hello Autumn Lip Cream – Ceep calm and go for a Walk

DSC 0313 - Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush & Lip Cream

DSC 0318 - Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush & Lip Cream

Deze Lip Cream is al een stuk droger dan haar bovenstaande zusje, hij blijft daarmee dus ook een stuk langer zitten! Maar tegelijkertijd dekt hij ook minder, omdat hij minder ‘vol’ en nat is. De kleur staat mij minder goed, het blijft het eeuwenoude dilemma van donkere lippen. Velletjes en andere oneffenheden zie je ook stukken beter. Daarnaast zit hij wat onregelmatig op de lippen.

DSC 0467 - Essence Hello Autumn Colour Adapting Blush & Lip Cream

Ben ik net zo enthousiast over deze producten uit de Essence Hello Autumn collectie als de hiervoorgaande? Nee. De Colour Adapting Blush geeft een té harde roze kleur, hij is gewoonweg niet mooi te noemen. Felle blushes kunnen weergaloos staan maar dit lijkt eerder schmink van een jonger meisje. De Lip Creams zijn niet verkeerd maar hebben beide overduidelijke nadelen. Beauti-fall Red is prachtig qua kleur, donker en krachtig. hij staat enorm vrouwelijk en mag er zeker wezen. Maar hij is zo ontzettend nat dat ik constant aan iedereen en alles, incluis mijzelf, afgeef. Dat laatste kan toch ook niet de bedoeling zijn? Hij blijft daardoor maar twee uurtjes goed zitten. Het nude zusje, Ceep calm and go for a Walk, blijft stukken beter zitten want hij is veel droger. Hij laat wel oneffenheden goed zien en staat niet egaal. De kleur klopt ook niet echt voor mij, hij is te licht en er zit niet genoeg roze in.

De Essence Hello Autumn Collectie is een Limited Edition en enkele tijd verkrijgbaar is. De Colour Adapting Blush bevat 10 gram en kost €2,59. De Lip Creams bevatten 4 ml en kosten €1,99 per stuk.

Liefs,

Elise Joanne