Vandaag heb ik swatches gemaakt van alle nagellakjes en de quatro paletjes uit de Essence Floral Grunge lijn. Ik koop vrijwel nooit producten van Essence, en in alle eerlijkheid zijn dit mijn eerste lakjes en oogschaduws. Kijken jullie mee?

essence floral grunge 300x176 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

De Essence Floral grunge lijn komt met veel verschillende producten waarbij zachte pasteltinten en vrouwelijk kleuren worden gecombineerd met harde en rauwe grunge accenten. De producten bevatten veel glitters en donkere accenten in vrolijke lente kleuren. Ik ben geen enorme fan van Essence. Als ik een budgetmerk kies, dan is de keuze gemakkelijk gemaakt voor Catrice.

Essence Floral Grunge nail polishes preview 300x169 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

De nagellakjes uit de gewone collectie komen in potjes die ik kinderlijk en goedkoop eruit vind zien en heeft me dan ook nooit aangetrokken. Deze nagellakjes uit de Floral Grunge lijn komen in potjes die vergelijkbaar zijn met die van Catrice. Veel leuker! Ik heb swatches van alle kleuren die gekocht worden in deze nieuwe lijn.

eyeshadow 300x170 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

De oogschaduw paletjes komen in schattige plastic doosjes die gemakkelijk te combineren zijn met elkaar. Ik heb beide quatro oogschaduwdoosjes geswatcht voor jullie. In het ene doosjes zitten zachte roze en pastelkleurige oogschaduws en in het andere doosje zitten donkere kleuren met groen en paars. Voor ieder wat wils dus!

Ik begin met de swatches van de oogschaduwdoosjes:

DSC05171 168x300 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’sDSC05169 168x300 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

Doosje #1 heeft als naam gekregen Eye Like Flower en bevat zachte kleuren.

DSC05165 300x168 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

DSC05175 300x168 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

DSC05173 300x168 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

DSC05182 300x168 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

Het zijn lieve leuke kleurtjes bij elkaar in een doosje. Ze passen in theorie erg mooi bij elkaar. Je hebt de highlighter, een donkerroze in de arcadeboog een lichtgroen aan de basis van de boog en een licht roze op het bewegend ooglid. Dat is in ieder geval de look die ik er mee zou maken. Maar ik vind het pigment niet heel erg goed. Zelfs een beetje slecht. De oogschaduws zijn vrij korrelig en zijn simpelweg niet erg gepigmenteerd. Jammer!

Doosje #2 heeft als naam gekregen Eye Like Grunge en bevat wat meer donkere kleuren.

DSC05164 300x168 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

DSC05174 300x168 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

DSC05172 300x168 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

DSC05176 300x168 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

Deze grunge kleuren lijken ook erg goed bij elkaar te passen en zorgt voor een mooie smokeylook die erg goed draagbaar kan zijn vanwege de groene en de paarse kleur. Maar ook hier vind ik de kleuren erg korrelig en niet heel goed gepigmenteerd! Ik mag geen merken vergelijken (doe het toch wel) maar de pigmentatie bij Catrice oogschaduws is zeker niet zo korrelig en veel beter gepigmenteerd. Zou het liggen aan deze lijn of omdat dit altijd zo is bij Essence oogschaduws?

eyeshadow 300x170 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

Het idee van deze quatro’s vind ik enorm leuk! Prachtige kleurtjes in leuke en schattige doosjes komen altijd goed van pas. Jammer dat de kleuren helemaal niet zo goed te blenden zijn en erg slecht gepigmenteerd. Nu kan je niet de wereld verwachten van oogschaduws die €2,99 per stuk kosten, maar toch had ik meer verwacht dan dit! Voor mij zijn de oogschaduws niet voor herhaling vatbaar. De doosjes bevatten 5 gram per stuk en zijn te koop bij de Kruidvat.

De nagellakjes uit de Floral Grunge lijn bevatten vrolijke pastelkleuren en een grunge kleur. In alle lakjes zit een glitter en een shimmer, erg mooi! Dit is niet goed te zien op alle foto’s maar een glittertje hebben ze allemaal.

De kleuren zijn:

3436c20c30d546f7324e86278a51938bafb1f689 300x141 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

Grunge Me Tender – babygroen

Madly Purpled – babypaars

Black To The Room – Een zachte zwarte kleur met héél véél glitters

Be Flowerfull – koraal/roze kleur

Lily Bloom – Shiny witte pearlescent kleurtje

De swatches:

Grunge Me Tender

DSC05148 168x300 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’sDSC05140 168x300 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

Deze zoete babygroene kleur ziet er in het flesje veel belovend uit! Maar op de nagels lakt hij minder goed dan ik had gewild! Na twee dikke lagen zijn er nog steeds stukken van mijn nagels onbedekt en begint hij bij de tweede laag er streperig te lakken. Zonde! De kleur is erg mooi en de glitter die er in zit maakt hem alleen nog maar leuker. Het pigment is niet fantastisch en lakken is niet geweldig.

Madly Purpled

DSC05154 168x300 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’sDSC05111 168x300 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

Deze babypaars heeft precies hetzelfde als zijn broertje, de babygroene kleur! Lakt niet fijn, stukken nagel nog steeds onbedekt en de pigmentatie is gewoon weg gezegd niet goed genoeg! De kleur is fantastisch en de shimmer prachtig maar als dit het resultaat op mijn nagels is, dan is deze keer ook meteen de laatste geweest.

Black To The Room

DSC05150 168x300 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’sDSC05127 168x300 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

Deze superleuke zwarte nagellak is minder donker dan echt diepzwart en bevat prachtige glimmers, en véél ervan! Voor een lakje met zoveel glimmers dekt hij uitzonderlijk goed en de pigmentatie is super! Ik vind een dergelijke kleur beter te dragen dan alleen simpel zwart en ben dus ook erg blij met deze.

Be Flowerful

DSC05156 168x300 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’sDSC05102 168x300 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

Zachtroze met een koraalkleurige finish is de beste manier om deze pasteltint te omschrijven. Vrolijk, vrouwelijk en klaar voor de lente met deze zoetigheid! De kleur dekt prima, niet fan-tas-tisch en bevat bijna geen glinsteringen zoals bij de rest. ( vind ik ook niet nodig )

Lily Bloom

DSC05152 168x300 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’sDSC05122 168x300 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

Deze witte nagellak is meer wit doorschijnend met zeer veel glitters dan daadwerkelijk WIT. Je zou dit lakje ook geen recht aan doen als je hem ook alleen maar wit zou noemen. De pigmenatatie is dus zeker niet fantastisch met een doorschijnende witte kleur, maar volgens mij is dat ook niet perse de bedoeling geweest van Essence. Als je deze nagellak zorgvuldig weet te lakken in drie mooie laagjes schittert hij een eind weg op je nagels. Ik vind hem prachtig!

Essence Floral Grunge nail polishes preview 300x169 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

De kleuren nagellak van de Floral Grunge lijn vind ik erg leuk! Jammer dat de twee kleuren die met het meest aanspraken in de winkel een beetje flops lijken te zijn geworden. Het idee vind ik in ieder geval wel erg leuk en de kleuren passen goed bij het thema. Deze vijf nagellakjes kosten €1,89 per stuk, bevatten 10 ml en zijn te koop bij de kruidvat.

DSC05167 300x168 - Essence Floral Grunge Limited Edition lijn Nagellak + Quatro’s

Ik had gehoopt dat deze lijn van betere kwaliteit zou zijn dan ik nu voor mijn kiezen krijg, maar helaas is dat naïef geweest. Essence is voor mij nog steeds niet een merk waar ik steevast iets van koop. De lipglosjes die ik er een tijdje geleden van heb getest, waren wel geweldig en daar beleef ik veel plezier aan. Zo zie je maar weer dat het kan verschillen per product en per lijn.

De Floral Grunge lijn van Essence is een Limited Edition lijn, en is verkrijgbaar in de maanden April en Mei.

Wat vinden jullie van deze Floral Grunge producten van Essence?

Liefs,

Elise Joanne