DSC 0319 - Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation Review

Sinds Catrice een nieuwe foundation lijn heeft, hoor ik zeer positieve verhalen van andere bloggers en bezoekers daar over. Tijd voor mij om eens zo’n flesje te proberen! Vandaag een review van de Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation. Voor iets meer dan zes euro heb je zo’n flesje in huis en dat is wat ik heb gedaan. En natuurlijk getest! Kijk je mee?

DSC 0322 - Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation Review

DSC 03322 - Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation Review

Deze Catrice foundation is verkrijgbaar in vier verschillende tinten waarvan ik de lichte, #010 Light Beige, heb. De flacon is van matterend glas met een zwarte dop en bedrukking. Ik vind het een hele mooie en chique verpakking! Voor weinig geld krijg je iets wat er toch echt high-end uitziet. Met een praktische en hygiënische pompflacon. Dit vind ik zelf de prettigste manier waarop een foundation gehulst kan worden. Een voordeel van deze specifieke Catrice verpakking is dat wanneer de pompflacon niet meer werkt omdat hij bijna op is, je de dop los kan draaien om de resterende hoeveelheid er uit kan vissen. Dat kan namelijk niet bij elke pomp flacon. Er zit in deze foundation, zoals bij vrijwel elke foundation, behoorlijk wat silliconen. De foundation belooft een zevental belangrijke punten:

♥Houdt ongewenste glans tegen;
♥Matteert de huid;
♥Werk hydraterend;
♥Houdt lang;
♥Perfecte dekking;
♥Olie-vrij;
♥Frisse uitstraling

DSC 03232 - Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation Review

DSC 0331 - Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation Review

DSC 03361 - Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation Review

DSC 0340 - Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation Review

De foundation is lekker licht (qua kleur en substantie), smeert gemakkelijk uit en droogt snel op. Mijn hand is inderdaad een stuk matter maar je ziet wel subtiele lijntjes lopen. Dit kan een probleem worden op het gezicht bij gezichtslijnen en rimpeltjes, die willen we immers niet accentueren. Ondanks de lichte substantie is hij romig genoeg om gemakkelijk uit te werken over het gehele oppervlak. Hij voelt daardoor erg prettig aan!

♥Zonder Make-up 

DSC 02011 - Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation Review

DSC 02032 - Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation Review

♥Met Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation

DSC 02113 - Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation Review

DSC 02082 - Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation Review

DSC 02122 - Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation Review

♥Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation + Poeder + Resterende Make-up

DSC 02764 - Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation Review

DSC 02824 - Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation Review

De Catrice Foundation matteert inderdaad zoals hij aangeeft te doen maar een poedertje er overheen is eigenlijk altijd een must, alleen al om te zorgen dat alles wordt gematteerd en het product de gehele dag er op blijft zitten en er niet af zweet. Ik vind hem prettig aanbrengen (met mijn vingers) en gemakkelijk te verwerken, zelfs in de kleine hoekjes. Wel vind ik hem niet zo hydraterend als dat hij zelf aangeeft te zijn. Hij droogt ontzettend snel op en dat kan leiden tot ‘stukjes’ als je niet snel genoeg werkt. Hij droogt niet uit en zit niet strak maar hydraterend is hij ook niet bepaald. Wel zit hij enorm licht, absoluut niet als een masker en dekt hij oneffenheden bijna perfect terwijl het geheel natuurlijk oogt.

DSC 03211 - Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation Review

Ik ben tevreden over deze Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation. Hij slaagt goed op bijna elk punt wat belooft wordt. Ik vind hem goed genoeg matteren zonder poeder, al gebruik ik voor de zekerheid wel poeder om het geheel écht de gehele dag te laten zitten. Hij is zacht en licht maar toch dekkend. Zelf vind ik BB Creams fijner qua substantie dan foundations, omdat ze vaak wat romiger zijn, maar ik vind hem prettig in gebruik. Hij is alleen niet zo hydraterend als dat hij zegt te zijn jammer genoeg. De flacon vind ik echt ontzettend mooi en de pompflacon praktisch, hygiënisch en prettig om te gebruiken. De prijs vind ik aan de hogere kan voor Catrice maar desalniettemin zeker niet verkeerd te noemen.

De Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation kost €6,59, bevat 30 ml en is te koop bij de Kruidvat en de Trekpleister.

Liefs,

Elise Joanne