DSC 0341 - Catrice Matt Mousse Make-up Review

Mijn jeugd bestond uit blauwe oogschaduw, het steeds dunner maken van mijn wenkbrauwen, mega veel rode blush én mousse foundation. Vrijwel alle trends zijn onderhand een keertje terug gekomen en warempel, nu ook de mousse make-up. Dat is pas tienersentiment als je het mij vraagt. Of ik er blij mee ben, dat valt nog te bezien maar ik ben wel énorm benieuwd of de Catrice Matt Mousse Make-up een succes is of was het beter dat dit product in het verleden bleef? Kijk je mee?

DSC 0358 - Catrice Matt Mousse Make-up Review

DSC 0367 - Catrice Matt Mousse Make-up Review

DSC 0351 - Catrice Matt Mousse Make-up Review

De Catrice Matt Mousse Make-up komt in vier kleuren waarvan ik vandaag de lichtste review, de #010 Soft Ivory. De donkerste kleur, #030 Beige, is eigenlijk alleen geschikt voor de licht getinte huidjes, de dames met een donkere huid kunnen niet terecht bij deze collectie.

De verpakking vind ik er mooi uitzien, voor een budget merk ziet dit product er stevig uit en zo voelt hij ook. Het echte nadeel van een potje met mousse, is dat het echt een heel onhygiënisch product is en met mijn vingers elke keer weer dopen in deze substantie; daar kan ik niet heel warm voor lopen.

De ingrediënten staan niet op de verpakking zelf maar op de site van Catrice:

CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, PHENYL TRIMETHICONE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, CYCLOHEXASILOXANE, SILICA, TRIBEHENIN, TALC, C30-45 ALKYL METHICONE, C30-45 OLEFIN, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, METHICONE, PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL), PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Parabenen, minerale oliën en heel veel siliconen. Oef… Hopelijk voelt hij niet zo op de huid! Een foundation waar je de siliconen voelt zitten vind ik altijd erg onprettig.

De mousse moet er voor zorgen dat vlekjes en lijntjes onzichtbaar worden en het geheel poederig doch natuurlijk laat ogen.

DSC 0368 - Catrice Matt Mousse Make-up Review

DSC 0371 - Catrice Matt Mousse Make-up Review

DSC 0374 - Catrice Matt Mousse Make-up Review

DSC 0380 - Catrice Matt Mousse Make-up Review

Ooh, dat gevoel van je vinger dopen in een mousse potje is echt ‘old skool’ als je het mij vraagt. Ik vind het een mengeling van prettig en onprettig, het product voelt luchtig en zacht maar tegelijkertijd ook ‘jelly’ en vreemd. Hij oogt op het eerste gezicht wat te oranje maar wanneer je hem uitsmeert dekt hij licht en droogt hij mat op.

♥Zonder make-up

DSC 0387 - Catrice Matt Mousse Make-up Review

DSC 0391 - Catrice Matt Mousse Make-up Review

Zo, dit is mijn naakte gezicht zonder enig product behalve dagcréme. Ik heb wat rode vlekjes, grote poriën, een vette T-zone maar ook veel droge stukjes zoals bij mijn slapen, kaaklijn en neus. Voor de rest geen al te grote problemen, ik heb vrijwel geen last van pukkeltjes en puistjes.

♥Met Catrice Matt Mousse Make-up

DSC 0395 - Catrice Matt Mousse Make-up Review

DSC 0404 - Catrice Matt Mousse Make-up Review

DSC 0405 - Catrice Matt Mousse Make-up Review

DSC 0401 - Catrice Matt Mousse Make-up Review

DSC 0399 - Catrice Matt Mousse Make-up Review

Ook hier lijkt de mousse, wanneer je hem in stippen op het gezicht aanbrengt, behoorlijk oranje maar wanneer je het uitsmeert valt dat gelukkig enorm mee. Ik vind hem lastig uit te smeren, dat wel. Ik werk graag met BB Cream producten en dat vind ik dan ook echt prettiger werken. Op mijn T-zone vind ik hem fijn werken omdat ik daar een vettere huid heb en het product is vrij droog. Maar op mijn kaaklijn, bij mijn slapen en bij mijn neus vind ik het product héél duidelijk zichtbaar. Je ziet hem dan in de lijntjes zitten en haartjes worden geaccentueerd. Mijn gezicht oogt gewoon droog en dat is niet de bedoeling lijkt mij, hij droogt té mat op en het effect vind ik wat onnatuurlijk ogen. Wel vind ik het ‘cakey’ gehalte erg meevallen, hij dekt vrij licht. Maar vanwege de substantie en de siliconen voel ik hem erg goed zitten.

♥Met Catrice Matt Mousse Make-up + Overige Make-up

DSC 0412 - Catrice Matt Mousse Make-up Review

DSC 0418 - Catrice Matt Mousse Make-up Review

DSC 0423 - Catrice Matt Mousse Make-up Review

DSC 0416 - Catrice Matt Mousse Make-up Review

Nadat ik mijn overige make-up heb aangebracht, valt het onnatuurlijke effect gelukkig mee (terwijl er meer op mijn gezicht zit maar je snapt waar ik heen ga). Maar alsnog vind ik mijn lichtje haartjes behoorlijk zichtbaar en oogt mijn huid van dichtbij echt enorm droog. Zo op de foto’s lijkt het allemaal mee te vallen en is het resultaat niet verkeerd. Wel voel ik hem nog steeds enorm zitten en dat is erg onprettig.

DSC 0362 - Catrice Matt Mousse Make-up Review

De Catrice Matt Mousse Make-up heeft voor én nadelen, en behoorlijk grote ook nog eens. De verpakking is stijlvol maar zeer onhygiënisch. De substantie droogt zeer mat op en daarmee oogt hij snel onnatuurlijk, je huid bevat immers altijd een beetje glans en dat is normaal. Droge plekjes worden geaccentueerd en mijn huid oogt daarmee droger en dat is van dichtbij goed zichtbaar. Met alle overige make-up is het geheel niet verkeerd en oogt het zelfs vrij mooi. De kleur lijkt in het potje (bij alle kleuren) behoorlijk oranje maar dat is in het echt niet zo. En hij dekt vrij mild en oogt vrij lichtjes. De ingrediënten zijn alles behalve natuurlijk en dat merk je op de huid; je voelt de foundation zitten alsof je een maskertje op hebt. De prijs vind ik dan wel weer zeer acceptabel!

Het eindresultaat oogt mooi maar er zitten voor mij te veel nadelen aan om dit product vaker en meer te gebruiken.

De Catrice Matt Mousse Make-up bevat 16 gram en kost €4,99.

Liefs,

Elise Joanne