DSC 02373 - The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream

The Body Shop blijft een geweldige winkel waar ik met zeer veel liefde allerlei smeerseltjes haal. Nu is deze grote vriendelijke winkelketen uitgekomen met een nieuw product waar ik benieuwd naar ben én ook lichtelijk argwanend. De reden? Ik kan namelijk niet zo goed tegen het hoofdbestanddeel in dit nieuwe product. Het gaat vandaag om de The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream. Kijk je mee naar mijn review?

Ik heb eerder Tea Tree producten geprobeerd in de vorm van de kleine handige maskertjes die TBS verkoopt, maar absoluut niet met succes. Mijn huid werd rood en begon enorm te branden. Dit is natuurlijk een ander product maar er zit in deze BB cream alsnog Tea Tree. Ik was dus enorm benieuwd naar dit product! Zou ik dezelfde brandende huidcelletjes krijgen als de voorgaande keren?

Deze Tea Tree Flawless BB Cream komt in drie verschillende tinten waarvan ik de lichtste heb. De getinte dames én de donkere dames kunnen ook terecht met deze BB Cream; top!

Het Tea Tree element heeft een dubbele werking; hij zorgt voor een egaal uitziende teint en helpt daarnaast de huid te zuiveren. Deze substantie is ideaal voor de dames met een vette huid. Nu heb ik dat niet, ik heb een gemiddelde huid die licht gevoelig is met enkele vette T-Zone dagen.

DSC 02432 - The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream

DSC 02442 - The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream

DSC 02461 - The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream

Al stond het merknaam niet op het flesje dan alsnog kan je meteen zien dat het een product van TBS is! Leuke, strakke, natuurlijke verpakking met een praktische klikdop.

DSC 0247 - The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream

DSC 02502 - The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream

DSC 02521 - The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream

DSC 02583 - The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream

De substantie van deze créme voelt enorm zacht en prettig aan. Lichter dan ik had verwacht in ieder geval. En de eerste test heeft hij doorstaan; ik voelde niets op mijn hand van het feit dat er Tea Tree in zit. Hij is gemakkelijk uit te smeren en geeft een licht resultaat met de juiste dekking. Nu testen op het gezicht!

Zonder make-up

DSC 02041 - The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream

DSC 02112 - The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream

Ik had last van een onzuiverheid op mijn wang en ik had rare sproeten gekregen van lang in de zon zitten vorige week. Mijn neusje was een beetje bruin en rood en ik had last van pigmentatievlekjes.

Met de Tea Tree Flawless BB Cream en overige make-up

DSC 02181 - The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream

DSC 02171 - The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream

De BB Cream brengt gemakkelijk aan maar ‘hoopt een beetje op’ op plekken zoals bij mijn neus. Daar moet je even je schouders onder zetten om geen klontjes te veroorzaken. De dekking is licht doch doeltreffend. Mijn neus heeft zijn normale kleurtje weer terug en mijn onzuiverheid is redelijk goed verborgen. De langdurige werking van de BB cream is mij nog onduidelijk omdat ik hem pas enkele dagen gebruik. Tea Tree wordt namelijk gebruikt voor dames met onzuiverheden zoals pukkeltjes en puistjes. Omdat ik vrijwel nooit last heb van dergelijke irritatiefactortjes (behalve dan nu net deze week) en niet in die mate waarbij je Tea Tree graag zou willen gebruiken; kan ik die werking niet goed testen of weergeven.

DSC 02411 - The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream

Deze The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream is denk ik ideaal voor dames die houden van de zuiverende werking van Tea Tree Olie. Dames zoals ik, waarbij die werking niet echt nodig of gewenst is, blijft het een simpele BB cream die niet onder doet of beter is dan mijn andere BB cream die ik favoriet noem. Hij is zeker welkom, ik maak hem op maar hij is niet per se voor herhaling vatbaar. Daar komt ook bij dat ik de geur van Tea Tree niet lekker vind en als ik de BB Cream op mijn gezicht verwerk ik te goed een geurtje ruik in de vroege ochtend die mij niet aanstaat. Waar ik wel blij door verrast ben is dat hij niet mijn huid irriteert zoals ik aanvankelijk wel had verwacht en waar ik ook bang voor was. De prijs vind ik ontzettend acceptabel!

Dames die houden van Tea Tree; ik denk dat je deze créme ziet als een welkome uitvinding. Dames die niet houden van Tea Tree, niet tegen deze substantie kunnen of eigenlijk geen last hebben van onzuiverheden; ik denk dat je deze BB Cream prettig zou kunnen vinden maar niet specialer of beter dan andere.

De The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream kost een zéér schappelijke €8,00 en bevat 40 ml. Natuurlijk te koop bij de gelijknamige winkel.

Liefs,

Elise Joanne