DSC 02733 - The Body Shop Lip & Cheek Doll Review

Make-up van The Body Shop, ik ben groot fan! Van de kerstcollectie heb ik nog niet veel getest, op enkele lipproducten na. Binnen deze collectie zit een lief, schattig en oh zo leuk Geisha poppetje, de The Body Shop Lip & Cheek Doll. Een product voor lippen én wangen. Een ‘stain’ zoals ze het noemen, eentje die je uit kan smeren. Hoe leuk het product er ook uitziet qua verpakking, ik kan al verklappen dat ik de werking niet zo denderend vind.

DSC 0278 - The Body Shop Lip & Cheek Doll Review

DSC 02493 - The Body Shop Lip & Cheek Doll Review

DSC 02564 - The Body Shop Lip & Cheek Doll Review

Het product komt in een rond vormpje, een Geisha-hoofdje om precies te zijn. Die staan natuurlijk bekend om de duidelijke wangetjes en rode lipjes dus het een een passend uiterlijk. Er is maar één kleur beschikbaar en dat is rood.

Vaak zijn ‘stains’ behoorlijk gepigmenteerde producten die ook vrij vaak vlekkerig kunnen zijn. Het zijn moeilijke dingen om uit te smeren vanwege de substantie en omdat het ontzettend snel droog wordt. Het uiterlijk belooft ontzettend veel goeds, maar de inhoud is natuurlijk belangrijker! Tijd om te testen.

DSC 0286 - The Body Shop Lip & Cheek Doll Review

DSC 0298 - The Body Shop Lip & Cheek Doll Review

Absoluut geen verkeerde kleur! Wellicht wel een beetje te rood voor de wangen, vaak vind ik een rode blush wat clownesk overkomen. Wel vind ik, als je het product uitwerkt zoals moet, het net op een grote rode olievlek lijken.

DSC 0423 - The Body Shop Lip & Cheek Doll Review

Zo breng je het product aan op het gezicht. Of je brengt wat aan op je hand en gaat daarna over op je wangen. Je moet énorm snel werken! Want de puntjes die je ziet op mijn wang die blijf je namelijk zien.. En omdat ik daar al bang voor was had ik al haast gemaakt, maar het mocht niet baten. Ook de vlek op mijn hand is terwijl ik dit tik nog enorm goed zichtbaar. En laten we het niet hebben over mijn bloedrode vingertop.

DSC 04321 - The Body Shop Lip & Cheek Doll Review

DSC 0437 - The Body Shop Lip & Cheek Doll Review

DSC 0440 - The Body Shop Lip & Cheek Doll Review

Oei.. Nee. Dikke nee. Allereerst mijn lippen, die zijn namelijk aan het bloeden zo oogt het product op dat deel. Nee, dit lijkt mij niet de bedoeling. En je kan je lippen scrubben vooraf maar dat maakt geen verschil. Niet egaal, vlekkerig en ook nog eens plakkerig.

De wangen, dat is niet veel beter helaas. De substantie is enorm stroef en werkt niet prettig. Hij droogt te snel op en je moet ook nog eens te veel duwen. Hij is qua kleur ook te rood. Het geheel wordt vlekkerig en is gewoonweg niet mooi.

DSC 0278 - The Body Shop Lip & Cheek Doll Review

Nee, ik ben niet tevreden over het The Body Shop Lip & Cheek Doll product. Jammer want hij ziet er zó leuk uit! Er is echt nagedacht over een enorm toffe verschijning maar het product zelf maakt het plaatje niet af. De substantie is plakkerig, vlekkerig en droogt zó enorm snel op dat het enorme vlekjes binnen de vlekken achterlaat. Op mijn lippen laat het ieder lijntje zien, alsof ik te veel op mijn lippen heb gebeten. Op mijn wangen is het te rood en niet goed uit te werken.

Ik ben, zoals jullie onderhand goed weten, énorm lyrisch over The Body Shop producten. Maar niet elk product (kerstcollectie of niet) is even geslaagd. Kan gebeuren. Ik raad dit product, uit mijn enorme lijstje met producten die ik wel aanraad, helaas niet aan. De prijs is behoorlijk hoog voor een product wat er alleen goed uit ziet aan de buitenkant. Als het had gewerkt dan was hij het dubbel waard geweest omdat je twee delen van je gezicht ermee had kunnen bewerken.

De The Body Shop Lip & Cheek Doll kost €12,00 en bevat 28 ml. Dit product maakt deel uit van de Kerstcollectie 2014 en is tijdelijk verkrijgbaar.

Liefs,

Elise Joanne

Het product in deze review is gegeven door een bedrijf of merk.