DSC 04581 - The Body Shop Colour Crush Lipsticks Review (Nieuw!)

Een tijdje geleden ontving ik een prachtige donkerpaarse lippenstift kleur van The Body Shop uit de Colour Crush Collectie. Na die kleur als een nieuwe lieveling behandeld te hebben ben ik met enthousiasme aan twee nieuwe toevoegingen van deze collectie begonnen. Twee hele andere kleuren, twee lichtere exemplaartjes die goed zijn voor zomer en herfst. Ik review vandaag twee nieuwe edities in de Colour Crush lijn, eentje uit de ‘Nudes’ lijn en eentje uit de ‘Red’ lijn. Kijk je mee?

DSC 0459 - The Body Shop Colour Crush Lipsticks Review (Nieuw!)

The Body Shop Colour Crushes bestaan dus uit drie aparte collecties, die één geheel vormen. Je hebt de roze en paarse tinten binnen de ‘PINK’, beige en bruin tinten binnen de ‘NUDES’ en rood en oranje tinten binnen de ‘RED’ collectie. Elke collectie bevat tussen de zes en de negen kleuren lipsticks. Ook is er nog een Colour Crush collectie met allemaal glinsterende rakkertjes genaamd de SHINES collectie.

DSC 04421 - The Body Shop Colour Crush Lipsticks Review (Nieuw!)

DSC 0430 - The Body Shop Colour Crush Lipsticks Review (Nieuw!)

DSC 0435 - The Body Shop Colour Crush Lipsticks Review (Nieuw!)

Elke collectie heeft een zilveren onderkant maar een bijbehorende kleur voor de bovenkant; bruin voor de NUDES, rood voor de RED en paars voor de PINK. Lekker duidelijk, simpel en toepasselijk.

DSC 0472 - The Body Shop Colour Crush Lipsticks Review (Nieuw!)

DSC 0476 - The Body Shop Colour Crush Lipsticks Review (Nieuw!)

De kleur #140 komt uit de RED collectie en is een koraal versie. De kleur #350 is een lichtbruine kleur met een glans uit de NUDE collectie. Beide zijn zogeheten ‘Line-Extensions’, ook wel aanvullingen op de al bestaande beschikbare collecties en kleuren.

De pigmentatie is niet geweldig, zeker niet zo sterk als dat sommige andere zusjes uit dezelfde lijn kunnen zijn. Het probleem is vaak, met zulke kleuren, dat ze voor mij persoonlijk niet te gepigmenteerd genoeg zijn. Vaak zie je mijn eigen lipkleur er doorheen verschijnen en een donkerrandje komt dan te voorschijn; niet bepaald mooi.

♥The Body Shop Colour Crush #140

DSC 0435 - The Body Shop Colour Crush Lipsticks Review (Nieuw!)

DSC 02214 - The Body Shop Colour Crush Lipsticks Review (Nieuw!)

DSC 0224 - The Body Shop Colour Crush Lipsticks Review (Nieuw!)

DSC 02261 - The Body Shop Colour Crush Lipsticks Review (Nieuw!)

De kleur is lekker zacht, een prima perzikkleurtje voor de zomer of het begin van het najaar. De glans eroverheen maakt hem net wat minder mooi dan wanneer hij geheel recht toe recht aan was geweest; iets beter gepigmenteerd én zonder de glans. Ik ben eigenlijk niet tevreden over de kleur, de pigmentatie, de glans én de wijze van aanbrengen. Over het algemeen genomen vind ik dit dus geen succesvolle uitbreiding.

♥The Body Shop Colour Crush #350

DSC 04321 - The Body Shop Colour Crush Lipsticks Review (Nieuw!)

DSC 0216 - The Body Shop Colour Crush Lipsticks Review (Nieuw!)

DSC 02183 - The Body Shop Colour Crush Lipsticks Review (Nieuw!)

DSC 02104 - The Body Shop Colour Crush Lipsticks Review (Nieuw!)

Bij de bovenstaande foto’s zie je precies wat ik bedoel; de kleur is niet donker genoeg voor mij. Je ziet heel duidelijk dat hij niet goed dekt en dat ik een donker liprandje krijg. Een lippotlood helpt in dit geval niet, want die zijn vaak te donker voor de lipstick. Wellicht, als je hele lichte lippen hebt, dan kan deze kleur een succes voor jou zijn, maar voor mij persoonlijk absoluut niet.

DSC 04521 - The Body Shop Colour Crush Lipsticks Review (Nieuw!)

Ben ik ontevreden over The Body Shop Colour Crush Collecties? Nee, ik heb en ken kleuren die weergaloos mooi zijn en precies bevatten wat ik nodig heb; pigmentatie en kracht. Maar deze twee nieuwe aanvullingen zijn niet mijn kopje thee. #140 heeft gewoonweg niet mijn voorkeur qua kleur en glans en is eigenlijk ook net iets te licht. Hij mist net te veel pigmentatie. #350 past absoluut niet bij mijn eigen lipkleur maar lelijk is hij ook weer niet. In het algemeen dan, bij mij staat het niet bepaald aantrekkelijk. Ik vind het een leuke en uitgebreide collectie die voor ieder wat wils biedt maar het is even zoeken naar de juiste. Niet alle kleurtjes zijn het aanschaffen waard, zeker niet voor dat geld.

The Body Shop Colour Crush Lipsticks uit alle collecties kosten €12,00 per stuk en bevatten 3,5 gram.

Liefs,

Elise Joanne

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.